Tal ordentligt – det koster ikke noget!

Her kommer en erkendelse og en forklaring fra min side af. Og et ønske om en fælles sammenslutning om at sprede et godt budskab og selv benytte det.
Men først så synes jeg I skal se en lille video, som både er sjov og virkelighedsnær.

Callme.dk har igangsat en kampagne der omhandler hvordan vi bruger vores sprog i hverdagen, om det er til familien, til fremmede, på nettet eller hvor end det måtte være, sætter Callme.dk nu ind og opfordre til, at droppe det grimme sprog i hverdagen.

Jeg har selv været under en del kritik på bl.a. min facebooksite nogle gange, angående lige netop mit sprog. Selv vil jeg hævde at jeg i min hverdag taler overordentligt pænt til de folk jeg møder på gaden: smiler, hilser, ønsker kassedamen “god dag” osv. Og i al almindelighed bare bruger sproget pænt, og det vil mine nærmeste med garanti også sige – men når jeg bliver vred – og især når jeg bliver vred over noget angående bloggen og generelt på internettet, så glemmer jeg nogle gange det pæne sprog…
Jeg har endda fået enkelte beskeder hvor i der f.eks blev skrevet “først troede jeg du var et rigtig godt menneske, men efter at se dig skrive ord som disse, bryder jeg mig bestemt ikke om den jeg fandt ud af at du var” – sådanne beskeder bliver jeg så ked af at læse, for jeg er et godt menneske og jeg ønsker at bruge det danske sprog på en god måde, så ingen nogensinde igen vil tænke sådan om mig. Og I ved lige så vel som jeg – at angående diskussioner og den slags, så vinder man kun hvis man er rolig, fattet og udøver et intelligent sprogbrug, hvilket udelukker ord som f.eks “forpulede møgunger, små mennesker, idioter” og lign. som alle er ord, jeg nogle gange har fået sendt afsted ud i cyberspace. Og for det vil jeg først og fremmest sige UNDSKYLD og dernæst sige at det ikke kommer til at ske igen, hvorfor?
– Jo, nu skal I høre…

Jeg har idag afgivet et løfte om i fremtiden at være fokuseret på at have et ordenligt sprog, ligegyldigt hvem det er til, dette har jeg gjort på Talordentligt.Callme.dk
Ved at afgive mit løfte deler jeg kampagnen på min facebook og via det donere Callme.dk ikke mindre en 50 kroner til Talordentligtpuljen – en pulje hvori man kan søge om penge til at starte et frivilligt projekt på sin skole/efterskole, SFO  og lign. – et projekt hvor du og resten af din skole kan være med til at gå forest i kampen imod verbal forurening !
Iøvrigt, så startede Callme.dk lige ud med at ligge 250.000 i fonden… BUM
Jeg vil opfordre jer alle til at læse mere om og måske endda ansøge om nogle penge fra fonden – det kan I gøre her: Gå forest i kampen mod den hårde tone-fonden
Og så synes jeg selvfølgelig at I selv afgive et løfte og dermed også donere 50 kroner, til fonden, det tager max 2 minutter og gør Danmark til et bedre sted at være – No excuses!
Her deltager du : Deltag via Facebook
Pt. er jeg jo selv gået på sommerferie og starter først på skole engang i August, men jeg har allerede tanker om at ansøge om nogle penge til et sådan projekt.

Der findes også et debatforum, hvor man kan deltage og komme med sine meninger/holdninger til kampagnen. F.eks, kan det være du sidder med den ideale løsning eller idé til hvordan man får vendt tonen i Danmark.
Giv din menin til kende her: Deltag i debatten

IMG_570922

HUSK AT TALE, SKRIVE OG KOMUNIKERE ORDENLIGT
– DET HJÆLPER !

Sponsoreret indlæg

17 kommentarer

 • Katja

  Hvad fik du for, at lave disse indlæg, hvor der står at de er sponsoreret??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Det variere meget :)
   Det afhænger helt af hvilket firma og hvilken aftale BloggersDelight har lavet med dem :)

   Kh.
   Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line.

  Hmm, det er fedt du støtter så meget op omk. det. :)

  Men – det redder nu ikke det hate du gav til en pige i din “Haul” video. Håber du skifter attitude.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  JOHANNE – DET HER ER VIRKELIG VIGTIGT. DET OMHANDLER IKKE DETTE BLOGPOST, MEN JEG BEDER DIG VIRKELIG OM AT SVARE PÅ DETTE SPØRGSMÅL.

  Da jeg så din negle-tutorial, blev jeg enig med mig selv om, at jeg ville begynde at lave falske negle. Jeg købte så de ting man skulle bruge på eBay, men nu er jeg kommet i tvivl. Jeg vil derfor være MERE END GLAD, hvis du gider at linke det “pulver” du bruger til dine negle. Jeg beder dig virkelig, for hvis det er det forkerte er jeg screwed. Anyways, please link det til mig – gerne også de andre produkter hvis du er ekstra sød – så er du virkelig min helt idag.

  Mange knus fra mig!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hej Johanne

  Fedt intiativ – bliver altid så ked af det når jeg ser reklamen. Det kan ikke være rigtigt at folk skal snakke så grimt til hinanden. Udover det elsker jeg din blog, og synes det er fedt at du erkender at dit sprog ikke har været alt for pænt. Dog er det din blog – men at du kommer med sådan en erkendelse, vil nok inspirere dine læsere, yngre som ældre ;-) Med dette indlæg, har du også tilkendegivet, at du står inde for dine holdninger/de ting du gør. Super fedt!

  Håber du vil tage et kig forbi min blog – den er få dage gammel, men det er desværre først nu at jeg har fået modet til at hoppe ud som blogger. Har faktisk lige skrevet en indlæg om at opføre sig pænt over for hinanden, som bla. omhandler folk med psykiske handicap. Ville blive glad for hvis du gad at kigge forbi og lægge en kommentar :-)

  Hav en dejlig aften!
  Knus Frederikke – http://disyouth.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt skrevet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Har selv været inde og støtte projektet, efter jeg læste dit indlæg! :-)
  Super godt initiativ!

  Jeg har lige startet en ny blog op, og det her var med i mit første indlæg :-)
  http://setoppefra.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  Hej Johanne.
  Jeg synes det er rigtig sejt at du selv har indset og indrømmet at dit sprog måske ikke altid har været det bedste. Og det er super fint at du gør noget ved det. Jeg går selv ind for et pænt sprog, ikke bare når man kommunikere med andre, men i det hele taget udlader “bande-ord”. (selvom den nogle gange smutter når man slår sig lidt slemt) :D

  En dyb respekt og venlige hilsner :-)
  Julia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Reklamen kører i tvet. Da jeg klikkede her ind på siden, kom reklamen lige i tvet, så det var lidt underligt. Men jeg ved at mit sprof burde være bedre. Men det er jo ikke os selv der gør at vi har det sprog som vi har.

  Det er også de mennesker der går omkring os, eller dem vi går med. Vi er dog også selv en stor del af det selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Hej!
  Det er super flot at du tager dig tid til at skrive alt dette.
  Jeg ville lige tænke mig om en ekstra gang inde jeg taler, fordi at dette der står øverst oppe har en betydning for hvordan andre mennesker kan havde det når man råber ad hinanden.
  Super godt, vil prøve at tage det til mig:D

  Knus og Kram
  Frida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathinka

  Jeg siger det ikke for at være ond eller noget – men, Johanne har lige skrevet længere oppe på bloggen, at hun er ked af de ting hun har sagt og ovenikøbet skrevet “undskyld” til alle sammen.
  No hate til dig – men forstår virkelig ikke, at du skriver det. Kom med nogle gode og venlige kommentar istedet for.
  – Forresten Johanne – super lækkert, alt du gør det du gør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Lisa
   Tusind tak for støttee ^^ og søde ord.

   Stort knus til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne-mette

  Du har så meget ret!

  btw. – dejligt du er begyndt at lave indlæg og videoer lift oftere igen :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathinka

  Synes nu ikke du taler sælig pænt, undskyld jeg siger det. forpulede møgunder fx.. Og du behøver ikke at flejne helt skråt i din næste status på facebook tak !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Kathinka.
   Har du overhoved læst det indlæg jeg lige har skrevet?
   Læs det lige igennem igen og forstå meningen, jeg både erkende, forklarer og undskylder og kommer med et LØFTE om at være mere opmærksom på mit sprog på facebook.
   Du kender mig ikke i virkeligheden og har derfor intet begreb om hvordan jeg taler i mig hverdag.

   Ha’ en god dag.
   Hilsen Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TAG VIDEO: This or That