I PUT SOME COLORS ON THE FALL // WALL

♥ HVORDAN HAR MAN HJERTET MED I EN HJERTELØS VERDEN?

9231_1232403WDWSX58015aaxa3_3850045_n_zps840796e3

Nu er jeg altså lige nødt til at skrive ned hvad jeg har tænkt på hele dagen og hvad jeg fortsat tænker på, nu hvor natten er gået igang. Jeg tænker på hvad det er for en verden – branche jeg har bevæget lille uvidende mig ind i. Er det her overhoved noget for mig? De ord har især idag kørt i mit hoved. Og det gør de nogen gange. For lige så meget som jeg elsker denne blog – og i særdeleshed mine videoer på youtube – lige så meget hader jeg alle de forbehold, konsekvenser og ikke mindst tanker som den fører med sig. – Skriver jeg for mange sponsorerede ting? Kan de mon oprigtigt lide det jeg laver når de inviterer mig til deres event? Er jeg blevet den omvandrende reklamesølje som jeg altid har frygtet og afskyet? Det er så svært at komme med et oprigtigt svar.
Jeg har kun ganske ganske få gange – vi snakker måske 1 ud af 200, fået negative kommentarer mht. de sponsorerede indlæg jeg skriver på bloggen. Og jeg kan sagtens forstå at folk har en kritisk og i mine øjne sund og naturlig indgangsvinkel til dette. For der er jo ingen tvivl om, at man ikke læser/ser en blog for at høre bloggeren fortælle om bestemte produkter, ene og alene fordi hun får betaling for at gøre dette. DERFOR siger jeg kun ja til de kampagner osv. som jeg synes eller i hvert fald håber og tror er relevante for mine seere og læsere altså – dig. Og nej, hvis ikke jeg fik en god betaling for at skrive om f.eks – Veet stilletløb, så havde jeg højst sandsyneligt ikke skrevet om konceptet. Men da jeg så læste hvad det egentligt handlede om – synes jeg det var en skidesjov idé og noget som mine københavnske læsere f.eks. kunne have haft glæde af at deltage i. Men havde jeg nu fået tilbudt at skrive en sponsoreret indlæg om.. Nye Alufælge… Så havde jeg selvfølgelig takket nej – da det på ingen måde er relevant for min seereskare (går jeg ud fra, men hvad ved jeg haha). Og det er jo jer – dig som det handler om at gøre tilfreds, inspirere og underholde. Men ud over alt dette. Så handler der Først Og Fremmest om, at jeg skal lave det jeg godt kan lide – at jeg skal tage billeder som jeg synes er smukke, filme klips jeg synes er hjælpsomme, sjove, triste – inspirerende. Fordi det er dét som jeg elsker at gøre, fordi jeg synes det er pisse-skide-fucking-fedt at vide at det jeg laver kan underholde og endda hjælpe og guide så mange mennesker. Grunden til at jeg vil være journalist, men henblik på at lave radio eller tv – igen, fordi jeg elsker at underholde. Og jo, jeg elsker da helt klart også at være på og er ikke typen der ønsker at være usynlig.
Men mine inderste, dybeste passioner ligger i at gøre andre glade. 
Ikke at det her skal være sådan en selvrosende tekst om hvor god jeg er. Men det er simpelthen bare dét som jeg elsker at gøre – og sådan er der selvfølgelig rigtigt mange der har det. Men det ser jo ud til at jeg åbenbart har en eller anden form for talent indenfor at gøre ligenetop det. Det er også den rolle jeg altid har endt op med at have i diverse sociale sammenhænge jeg har været i. Fra klassemiljøet til venindeklyngen. Jeg er den som lytter og prøver at please, undgå gnidninger mellem to parter i strid, forsøger at læse situationerne og menneskene altid for undgå ubehagelige eller akavede situationer ( mine veninder skrev faktisk endda i min blå bog at jeg nærmest var allergisk overfor dette ha)
Jeg ELSKER når jeg kan mærke at folk omkring mig føler sig tilpas og er glade og jeg vil gøre virkelig meget for at opnå dette – og lidt det samme prøver jeg jo at gøre igennem primært mine videoer på youtube. Men hvad så når sådan en som mig, tager alene ud i den store farlige mode/blog/marketings verden, fuld af gennemsigtige jakkesættere?
Hvad tror I mon der sker, når hende som gerne vil please alle, undgå akavede situationer og gøre folk glade, bliver stillet overfor en smigrende marketings-haj, som ikke har andet end guld og grønne skove at love – og intet andet end ros og komplimenter at give. Tror I så at en som mig, kan finde ud af at sige nej til de tilbud som bliver givet?
Jeg har selvfølgelig altid min sunde fornuft med mig og er ikke bare en naiv lalleglad dukke som danser rundt ( i hvert fald ikke altid.) og inderst inde ved jeg jo godt, at det handler om at lave penge… Sådan har jeg det måske ikke – men det har de folk som lever i modebranchen og det er stensikkert og helt vidst, sådan er det. Hvornår lærer jeg det mon? Når mennesker smiler og roser mig og i det hele taget hjælper mig til at få en fod indenfor vigtige steder – så har jeg så let ved at tro, at det måske egentligt godt kunne handle om mig. Om at de faktist synes at det jeg laver er oprigtigt godt og noget værd. Men bedst som jeg løber lykkelig afsted i den tro – BANG – så bliver jeg ramt af den, eller i hvert fald min verdens benhårde virkelighed, der er INGEN som gør noget for dig, de gør noget for sig selv, deres business, deres fucking pengepung… Man skal kun stole på sig selv og man skal være evig kritisk og ikke lade sig nare af noget eller nogen.  Men hvor er det dog svært, at gøre alt dette og samtidig have hjertet med i en hjerteløs verden.

Therefore I wonder,
Is this really the kind of life I wanna live?
Is this really the kind of person I wanna be?
Are these people really the kind of people I wanna be around?

2637_11078E3E3E3E312700264_wsaas4083284_ndwdw_zps66a5de1a

Hvad ville den lille fregnede kreative klatretøs jeg var, da jeg var 8 år og helt upåvirket af hvad andre tænkte om mig, sige til alt dette? Det ved jeg godt, for hun lever stadig inden i mig og hun sørger for at holde mig nede på jorden og altid vælger med hjertet.
Tak fordi du læste med på mine tanker ♥

   

15 kommentarer

 • Camilla

  Fantastisk, smukt og tankevækkende <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Rasmussen

  Stop whining… Sådan er livet, så bid det i dig, og tag en kiks.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Sikke dog en usympatisk og usmagelig kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det bare kært skrevet. Jeg elsker dig så højt johanne. du er en pragtfuld blogger som jeg ved når langt. Du skal huske at tænke positivt okring dit bloggeri, for der er ingen som kan blive sådan en blogger som dig! selvom der er mange der ønsker det. love, piece and respect from me to you <3.

  liveyourlifewithfashion.bloggersdelight.dk – BLOG OM MODE OG ANDRE TING. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Kære Johanne
  Jeg så dine videoer på youtube før bloggens tid. Jeg var (er) en kæmpe fan af dem og jeg var (igen: er) lykkelig hver gang der kommer en ny. Jeg synes bare at det er ærgerligt at du er begyndt at lave færre vlogs end før. Der er selvfølgelig tusindvis at andre vloggere jeg kan følge, men det er ikke helt det samme. Indlæggene er bare ikke ligeså spændende -selvom de også er suveræne :) Dine videoer er noget helt specielt fordi de er sjove men samtidig alvorlige og fordi du er så inspirerende. Og så elsker jeg måden du taler på, helt normalt og ikke med hypede bloggerudtryk, og alt dit vrøvl.

  Jeg elsker din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Du er helt igennem fantastisk Johanne og det er der ingen der kan tage fra dig:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Kaas Hansen

  Virkelig flot skrevet, Johanne! Du fortjener eddersusme ros, for det store arbejde du laver! Grunden til at jeg har fulgt dig på din blog, facebook og youtube så længe, som jeg har, er netop fordi, at du virker til at have hjertet med hele vejen igennem! :-) You go girl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dog vidunderlig godt skrevet Johanne!!!
  jeg er en fast læser og jeg elsker din blog, dine ord, din fashion og dig! du er helt fantastisk – aldrig mist troet og håpbet på dig selv og det du brænder for! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Mathilde

  Godt skrevet Johanne! Forstår godt dine tanker, men sådan er verden, og det er dig der bestemmer over din blog, dine indlæg osv. Og selvom der er sponsorerede indlæg, så er det jo stadig DINE indlæg, og de kan inspirere ligeså meget som et andet indlæg. Du tjener på de sponsorerer indlæg, og dine læsere guffer til sig med DINE indlæg, både sponsorerede og “normale” – lad os sige at det går lige op?! Anyways, kan jeg lide din blog ligemeget hvad :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gunilla Hedegaard

  Åh altså Johanne. Det her er jo grunden til at jeg følger dig. Fordi du rent faktisk gør dig nogle overvejelser om det du laver, fordi du rent faktisk har moral og er ægte. Og så fordi, som du skriver, at du er pisse hamrende god til at underholde og levere varen. Du er mega lækker at se på, og dejlig at høre på. Seriøst, fortsæt det gode arbejde, og du vil kunne nå meget meget længere end her hvor du er nu, selvom det virkelig er flot at du er nået så langt som du er. Og som du siger, pas på dig selv ude i den store verden, og sig kun ja til de ting som du kan stå indenfor, så vi om to år, eller længere tid stadig kan kende den Johanne som du er i dag! Skride meget ros her fra! :-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Hvor er det bare smukt og ærligt skrevet!!! Jeg synes virkelig, at det er så flot, at du tager det op, så vi læsere også kan se, at det er noget, du går og tænker på. Jeg forstår virkelig godt, at det må være så svært at blive stillet over for alle de muligheder og stadigvæk følge sit hjerte.. Jeg synes, at du gør det så godt, og jeg er 100% enig med de andre i, at det vigtigste er, at du laver noget, som DU kan lide at lave! Jeg har det ligesom dig – jeg hader konflikter, og vil helst bare have, at alle er glade, men nu synes jeg, at du skal tænke på dig selv og gøre de ting, som du mener er rigtige at gøre.
  Knus

  http://madenerikkedinfjende.wordpress.com – blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSE..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Beck

  Hvor er det dog smukt skrevet Johanne! Jeg har så meget ros til dig. Du har virkelig fået mig til, at tænke over nogle ting. Du er et fantastisk menneske og du skal blive ved med at gøre det du gør, for du er fantastisk til det!
  Kys Maja Beck<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Du skriver så flot, dejligt at følge med i dine tanker, du har et stort talent!!
  Keep going du skal nok finde ud af noget Johanne!
  Håber dig kun det bedste! Follow your heart sunshine! :-)
  Kys

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Det var virkelig smukt skrevet Johanne! Blev helt glad af at læse, at der er sådan nogle mennesker, for jeg har nemlig også selv det meget på den måde jeg løser konflikter, trøster personer, og hjælper dem med deres problemer. Men du du skrev reflekterer bare så meget til sådan jeg også har det.

  Jeg har fulgt din blog helt tilbage den gang du kun havde 1000 views til nu, og det er en helt vil forandring! Og du gør så mange mennesker glade, af at gøre du ting du gør, og jeg synes det er et udemærket argument med det du skriver med at sponsere de ting som du selv synes lyder som noget godt
  Du har fået sådan en stor gave at få lov til at blogge, og lave det du gerne vil, og du gør det fandeme godt! Så keep working. <3 <3 <3 One love!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Friis

  Fuldstændig mundlam, og alligevel fyldt med 1000 ord, ros og tanker – hvor er det dog smukt skrevet! Har fulgt dig siden du allerførst startede med dine Youtube-videoer og havde 10 subscribers på din kanal. Altså, hold nu kæft en udvikling! Synes det er godt at du tager emnet op, og forholder dig så kritisk til det.
  Men som du pointerer – så ÉR det bare sådan dette modeunivers fungerer, penge, penge.. og penge. Men der er samtidig så mange andre ting ved det også, de positive ting (og her taler jeg IKKE om sponsorerede indlæg, men ting som giver dig muligheden for at gøre det DU elsker)

  Jeg tror i sidste ende kun det er dig selv som kan vurdere hvor vidt disse positive ting, vægter højere end det negative, så længe du aldrig stopper med at lave det du elsker, hvad end det betyder udelukkende videoer på Youtube, en blog på blogspot, hos bloggersdelight eller hvor i verden du ender. Du skal tage det i dit eget tempo, vi skal sgu nok følge med. Husk på: “There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.”

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I PUT SOME COLORS ON THE FALL // WALL