VIND ET ÅRS FORBRUG AF SKRABERE

A SUNDAY WELL SPENT

PicMonkey Collage.jpg.jpg.jpg
… Ja eller – nærmere det modsatte. For ud over at jeg har været forholdvis produktiv og som afløb for mine aggressioner fået ryddet hele kammeret op, har jeg brugt et par timer af denne ellers rolige mors-dags-søndag på at diskutere på facebook. Og jeg kan næsten ikke forestille mig at jeg er ene om, faktisk ret tit at rode mig ud i det. Som privat person ser jeg alt for ofte i mit newsfeed spydigheder og nedladende kommentarer blandt mine venner og deres venner. Og som blogger oplever jeg det jo også forholdsvis ofte. Det til trods, stopper jeg ALDRIG med at undre mig over hvorfor mennesker har en ubegrundet negativ omgang med hinanden på de sociale medier. Langt det meste falder jo i småtings kategorien med de spydige små ting som stikker vedkommende det går ud over lige i hjertet. Det er ikke dødstrusler eller åbne skænderier, men små ting – som til eksempel ovenstående. Et billede af mine ben, og en kommentar fra mig om at jeg ser resultater. Men det skal besudles med en spydig kommentar – havde det nu bare være det, men jeg som menneske (som alle andre, iøvrigt!) finder mig ikke i, at nogle udviser en fjendtlig adfærd overfor mig, på baggrund af – ingenting. I hvert fald ikke uden at stille spørgsmål til, hvorfor min lykke eller stolthed over trænings-resulteter skal betvivles. Det hele er slet ikke nær så alvorligt som jeg gør det til lige nu – det er jeg vel klar over.
Men jeg synes det her skal i talesættes, og jeg synes det er vigtigt at forstå hvordan 2 ord i en facebook-kommentar og de tilhørende synes godt om tilkendegivelser, kan bringe én i gråd og ødelægge en ellers ganske udemærket søndag. Ét meget nært og fantastisk væsen og jeg talte om den her episode idag og jeg spurgte “Jamen er det da mig som er ond? Er jeg en idiot fordi jeg tager de her debatter hver gang? Fordi jeg vil vise at jeg ikke synes det er ordentlig opførsel? – jeg prøver jo bare at gøre verden bedre.” – Han mente at kampen ikke var værd at tage, at jeg skulle ignorere når jeg følte mig truffet, eller når jeg blev ked af det, for de som kommenterede lagde intet i noget, som jeg lagde alt i. Det er jeg jo tydeligvis ikke enig med ham i – ellers havde jeg ikke skrevet dette indlæg. Vi diskuterede videre, og det som virkelig undre mig er hvorfor gør vi det? Hvorfor er det at man har en tindens til at ønske sine medmennesker det dårligt. Ingen af kunne rigtigt finde svar på spørgsmålet. Jeg ønsker alle mine medmennesker det godt og jeg er sikker på at alle andre inderst inde har det på præcis samme måde og aldrig har til intention at være ond eller spydig – det handler bare om at man skriver uden at tænke mere over det. Så på denne søndag, en reminder til mig selv og en bøn til alle andre om at huske på den samme gamle sang med ikke at skrive noget, man ikke ville sige til vedkommende in person.

57 kommentarer

 • Ved godt det er en gammel post, men faldt lige over det. Og hvor bliver jeg da altid overrasket over den jantelov der eksistere i DK. Er saa glad for at jeg flyttede. I Danmark maa man ikke fortaelle andre om sine sejre og successer,
  “saa blaere man sig eller viser sig”. NEJ man goer ikke, man viser verden at man kan hvad man vil.

  At vaere en offentlig person burde ikke give NOGEN ret til at rakke ned paa andre, jeg forstaar det simpelthen ikke? Jeg er flyttet til Dubai, og er saa dejlig positiv overrasket over den maade reagere paa at folk goer det godt, eller vil noget, Paa ingen af de blogs jeg foelger fra Dubai er der spydige kommentarer eller noget andet.

  Bliv ved med at kaempe i mod janteloven, grin af dem der opretholder den and march fucking on.

  Oensker dig alt det bedste med din blog og youtube!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kunne ikke være mere enig med dig! Forfærdeligt at det er blevet “okay” at såre andre.. At folk kan holde sig selv ud – fatter det ikke.
  Har skrevet et lignende oplæg, tror du ville kunne lide det!
  http://tullesoltau.bloggersdelight.dk/2014/04/where-is-the-love/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det er heller ikke fair, du vælger at ikke viser dine kommentarer … De kan være ligeså spydige som deres. Og som blogger må du kunne tåle folk er jaloux. Du lægger billeder ind af flot tøj, en flot krop osv så folk bliver jaloux og de vil kommentere negativt. Sådan er livet desværre i dag. Det må du tage med, ellers må du slette din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Det burde helt klart stoppes. Jeg kan heller ikke se, hvorfor folk overhovedet har behov for at skrive sådan. Der er jo faktisk nogen som bliver inspireret af dig og som synes det er sejt det du gør. Efter al den træning har man egentlig mest lyst til et skulderklap, da man jo egentlig føler sig en smule stolt efter at have klaret dagens træning.
  Når man er så stor som dig på de sociale medier, så er det jo det der ofte kan høre med i pakken, men jeg synes helt klart at det skal stoppes! Det er jo fedt at du er nået så langt med det hele!

  Forsæt med det du gør Johanne :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Jeg mener ikke at folk burde skrive sådan til dig Johanne, mest fordi det ikke giver nogle mening. Hvis det er sådan at de ikke bryder sig om dig, så kan de jo bare lade vær med at følge dig….jeg er helt enig med dig Johanne, folk på nettet er mærkelige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Hej Johanne.

  Ja, det er da fuldstændig rigtigt at man ikke skal svine hinanden til på de sociale medier, det er generelt bare helt forkert. Jeg kan udemærket forstå at du bliver vred over folks grove kommentarer. Men nogen gange Johanne, tror jeg du er nød til at tælle til 10 og trække vejret, inden du går fuldstændig ud af dig selv. Jeg får da selv mange dumme kommentarer, og jeg er selv blogger så jeg kender følelsen, men man må nogen gange bare ignorer det og tænke so what? De mennesker som af en eller anden grund har et stor behov for at svine andre til, gør det udelukkende kun fordi de gerne vil have din opmærksomhed. Pigen som skrev kommentaren har det helt sikkert dårligt med sig selv og har tydeligvis et kæmpe behov for at nedgøre andre. De eneste hun søger er din opmærksomhed, at gøre dig vred og ked. Det fik hun. Noget andet er at kommentaren jo ikke var det man kalder grov, i hvertfald ikke i mit hoved. Vi opfatter selvfølgelig tingene forskelligt og nogle er mere sårbare end andre. Min opfattelse var at kommentaren var ment som en joke. Prøv at læse kommentaren igennem en gang til. Det var ikke ondt ment. Tror du nogen gange er nød til at tænke lidt, før du går amok over små ting som denne kommentar. Jeg skriver ikke dette for at gå imod dig, slet ikke. Jeg prøver bare at fortælle dig at du nogen gange reagerer lidt voldsomt på små ting. Jeg forstår da godt at du er glad for dine resultater med træningen, men hvis du vælger at ligge billeder ud af dine ben, må du altså også forvente at det ikke er søde kommentarer hver gang. Livet er ikke lutter lagkage, heller ikke for en blogger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Johanne. I tråd med dit indlæg faldt jeg lige over den her video – som jo også handler om den dårlige tone der desværre findes overalt på nettet. Jeg synes du er sej, at du ikke bare lader dig træde på, men at du italesætter tendensen. Det er åbenbart en nødvendighed for nogle mennesker at blive mindet om, at man skal opføre sig med respekt for sine medmennesker.
  Videoen tager ikke mere end 5 minutter, og jeg håber du vil tage dig tid til at se den. Kvinden i videoen er en power-woman som dig selv, og hun gav mig virkelig kuldegysninger med sine spot-on udtalelser! :)

  http://blog.petflow.com/a-bully-called-her-fat-this-was-her-reaction-on-live-tv-im-speechless/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krisser

  Hej Johanne
  Jeg vil ikke skærme dig for sandheden så her er den:
  Det er mennesker man kun kan ryste op hovedet af. Det er ikke fordi de syntes det er et åndssvagt billede, faktum er at de syntes at deres egne lårbasser er for fede og derfor vil de ikke anerkende den glæde du har fået dig, ved at DU kan se resultater. De har ikke noget at sammenligne med, og du er jo ikke super-duper-fitness-model-fit, så derfor kan de ikke se nogen speciel forskel – men det er jo heller ikke deres lår. Det de ser er dine slanke lår, og så bliver de fornærmede – ikke fordi der er noget galt med dig (OVERHOVEDET) udelukkende fordi de har ondt i røven over at de føler sig grimmere og mindre tiltrækkende end dig.

  Bare vær dig selv, glad og smilende – det pisser folk af, SÅ FUCK DA DEM. Lad dem ikke stå i vejen for din lykke, når du bruger energi på det så bliver du ulykkelig.
  Du kender udtrykket “Lean” (man forbinder det typisk med fit i øjeblikket) men det bruges også som en måde at sige at man fjerner alt fyld, alt spild og overflødige ting, og bare gør det Lean, simpelt – brug ordet i din fitness, men før det også hen over din livsstil – ikke sagt at du skal leve af gulerødder, men følelsesmæssigt – bare skær alle de deprimerende mennesker fra og omgiv dig selv med lykkelige omgivelser, du vil få det så meget bedre i din hverdag og i omgivelserne og derved vil du blive en gladere person :)

  HELD OG LYKKE PÅ DIN REJSE TIL ET LYKKELIGERE LIV – JEG HEPPER PÅ DIG! :)

  Venligste hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • x

  Jeg er til dels enig med dig i, at der ikke skal svines på åben skærm uden rund. Jeg har det dog sådan lidt, at der altså også skal være plads til de bemærkninger, der ikke roser/forguder bloggeren, musikeren eller andet. For ikke alle kan lide dig, ikke alle kan lide Rihanna, ikke alle kan lide ja… you catch my drift? Jeg synes, der skal være lov til at være negative kommentarer for at danne et mere nuanceret billede. Det går ofte meget mere ud over dem, der har skrevet den negative kommentar (fordi skik følge eller land fly), og her synes jeg ikke at en med så stor indflydelse skal tillade den slags interne fights hvor målet helliger midlet. Forstå mig ret, jeg er ikke for, at man skriver den slags kommentarer – jeg er bare imod, hvor meget modgang de får i forhold til hvor lidt opmærksomhed der er på rosen. Jeg ved ikke om det giver mening, og jeg ved godt det ikke er en udbredt holdning. Jeg synes bare, at der skal være plads til at være utilfreds eller flabet og så bare se igennem fingrene med det lige som man gør med rosen. Det siger trods alt mere om dem der kritiserer, indtil en flok går imod dem, og de jo så ikke er meget bedre selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Søde Johanne, nu er du ikke særlig gammel (i forhold til mig, that is…) Men forhelvede, hvor er du bare en skide fornuftig og velovervejet pige – og ikke mindst et meget bedre menneske, end samtlige af de piger der har brug for at nedgøre hinanden… Du får et kæmpe klap på skulderen herfra, og jeg er slet ikke i tvivl om, at du nok skal opnå alle de drømme du har!

  I forhold til indlægget, så er det virkelig dig, der har fat i den lange ende – selvfølgelig! Men samtidig vil jeg også mene, at du simpelthen ikke skal tage dig af det; det er livet simpelthen for kort til. Det er den samme, gamle svada – men der er sgu hold i den…
  Overvej HVORFOR hende pigen har brug for at skriv lige netop dén stik-kommentar – det er ikke fordi hun selv er super tilfreds med sine egne lår/sit udseende/sit selvværd/whatever og derfor kan glæde sig på dine vegne, over hvor tilfreds du er… Det samme gælder i øvrigt for samtlige 23 piger der har liket kommentaren.

  Til gengæld kan du glæde dig over Nynne Larsen og de 91 andre, der har fattet, at livet bliver et meget bedre sted at være for alle hvis man forstår at give andre credit, komplimenter og god karma med på vejen… Og så kan du undre dig over, hvorfor nogle piger bare stadig ikke har fattet det… Det har jeg sgu snart gjort hele mit liv (tak mor, for god opdragelse og overskud!)

  Og til sidst pointerer jeg lige din alder igen: man lærer ikke bare at være ligeglad fra den ene dag til den anden, og jeg kan godt forstå at kommentarerne går dig på.. Ligemeget hvor meget du prøver at tænke rationelt. Så fuck det der med, at du tager tingene for personligt… Jeg kan sgu godt forstå at du bliver ked af det; om ikke andet ked af det over hvordan nogle folk behandler hinanden. Din kommentar om at “…det er et faktum, en etik og en moral dybt forankret i mig, som aldrig vil ændres” er så spot on, og dine forældre får også lige et kæmpe tak for god opdragelse og overskud! ;-) Det handler nok i bund og grund om, at indse at man ikke kan ændre verden, hvor end man gerne ville…

  Men GLÆD dig over, at modgangen gør dig stærkere, giver dig perspektiv og en helvedes masse overvejelser. Alt sammen ting, som er med til at gøre dig til et klogere og større menneske! Kommentaren om, at du bliver en dårlig journalist kan vi godt stikke skråt op…

  Kærlig hilsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Johanne!
  Jeg forstår dig virkelig godt! Jeg vil gerne støtte dig 100% i den her sag, da jeg selv har blogget i 2 måneder og allerede kender til det. At være blogger er både positivt og negativt, men 95% af det er positivt, for man ved hvad man går ind til, og man ved der vil opstå negative kommentarer for der vil altid være nogle som vil have ondt i røven over at det går godt for andre, og derfor har et behov for at “hakke” ned på os. Jeg ved hvilke følelser og tanker der kommer når man får sådan en kommentar. Uanset om den er kort eller lang vil den ramme hårdt. Jeg tager også selv kommentarer meget personligt og som dig, så vælger jeg at slette dem for der er virkelig ingen grund til at de skal være der. Jeg synes du er en fantastisk blogger og du skal bare fortsætte som du gør. Vær glad for den du er og forsæt dit gode arbejde!
  Har selv skrevet et indlæg der hedder “Haters gonna hate” – så hvis du engang har tid er du altid velkommen til at læse det: http://clago.dk/2014/04/haters-gonna-hate-2/
  Knus Charmaine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Johanne.
  Jeg forstå SÅ godt, hvad du mener!
  Små spydige kommentarer rammer også mig meget hårdt – nok hårdere end det burde, men så igen, hvem bestemmer hvordan man BØR håndtere tingene? Er det ikke det, som er så dejligt ved at vi alle er forskellige? Hvorfor er det så pludseligt ikke i orden at blive ked af det?
  Det er slet ikke fair, at bare fordi du er “offentlig” person, så er det mere okay at være “led” ved dig, men sådan tænker mange åbenbart.
  Hvis jeg var dig, så ville jeg bare slette negative kommentarer og ikke engang bruge energi på at besvare sådanne ting. Det tror jeg ville være det bedste for dig, og så kan det være du henover tiden bare lærer dig selv ikke at blive tænke videre over det.
  Jeg sender dig et stort knus, og håber at du bare tænker på noget andet nu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg er fuldstændig uenig i, at det er okay at svine dig til, eller komme med spydige kommentarer, blot fordi du vælger at lægge dit liv på nettet.

  Når det så er sagt, så mener jeg også, at vi som følgere, har lov til at mene hvad vi vil. Personligt ville jeg aldrig kommentere ‘a hva?’ til et billede, hvor du tydeligvis er stolt over hvad du har opnået.
  Men måske skal du tænke på, at det bare ikke er sikkert vi kan se det, og for at være ærlig, så ligner det ben billede, så mange andre af dine ben billeder.

  Jeg synes det er godt, at du tager emnet ”Det er okay at kritisere bloggere” op, for det er på ingen måder okay. Men det er vigtigt at bide mærke i det positive i stedet for det negative, vil jeg tro. Ellers bliver det for surt i længden :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ...

  Det er virkelig dig, der har fat i den lange ende i den her sag, Johanne!! Det må du ikke tvivle på :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Om det så er spydige kommentarer eller ej, der er blevet skrevet, har det ramt dig og du er blevet ked af det – dét fortjener ingen – EJ heller en såkaldt “offentlig” person. Jeg kan simpelthen ikke begribe at folk ikke kan se det absurde i at skrive irrelevante ting, hvorefter gøre opførslen okay, “fordi du jo er offentligt”. Vor herre bevares – dagens ungdom mangler vist ikke kun opdragelse, men også et større perspektiv til hvad der ligger i ganske almindelig etik og moral.

  Du skal ikke, som i virkelig ikke, tage dig af de imbecile kommentarer der ligeledes er kommet her på bloggen, Johanne. Du ér så meget mere end det. Husk det, husk det, husk det! Keep on going guuuuurrrl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Thea.
   Well spoken! Jeg er et hundrede og ti procent enig med dig! For mig handler det nemlig også fuldkommen elementær god opdragelse og ordentlig adfærd overfor sine medmennesker! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Ingen af kommentarerne fra Facebook er spydige eller onde.. Så stop med at have så ondt af dig selv Johanne.. Det klæder dig ikke. Lad dem om deres mening. Så længe du selv ved du har opnået resultater – det er vel det, der tæller.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Sisse.
   Ondt af mig selv, hmm – ved ikke om jeg helt synes det er hvad jeg har. Jeg starter ikke kun denne debat på vegne af mig selv, det handler helt generelt om den negative tone vi omgåes hinanden. Du vil vel ikke påstå at når jeg skriver “lårene tager form” og én skriver “arrh hva? ;)” at det så ikke er spydigt eller da som minimum negativt/sarkastisk ladet?

   Kan godt være at dette eksempel måske fremstiller mig som værende hyper-sensitiv, men jeg synes bare det illustrerede ret godt, hvor store sager små kommentarer kan sætte gang i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvfølgelig skal de ikke tale sådan til dig.
  Men jeg tror – uden at vide det, da jeg jo ikke kender dig – at du har en tendens til at tage tingene lidt for nært, og lægge lidt mere i det skrevne, end det måske var meningen. Jeg synes ihvertfald, at jeg har set det flere gange før – at du reagerer ret voldsomt på en forholdsvis harmløs kommentar. Og ja, jeg ved godt, at det helt sikkert rammer dig hårdere, end det rammer mig, fordi det jo er dig det bliver skrevet til.

  Det jeg vil frem til er, at man nogle gange skal tænke sig om en ekstra gang, lige læse det igennem igen, og rent faktisk LÆSE hvad der står, og forsøge at lægge følelserne lidt væk. Nogle gange går det op for en, at det måske slet ikke skulle forstås sådan. For det er jo ulempen på nettet – vi kan ikke se, hvad den anden egentlig mener. Det er så let at misforstå et skrevet budskab.

  Jeg har selv samme problem, og jeg har brugt mange år på at arbejde med det. Det bliver bedre og bedre, men det er svært, det ved jeg godt. Ikke desto mindre, vil jeg virkelig anbefale dig at overveje det.

  En anden ting er, at jeg ikke forstår at du vil synke ned på deres niveau, og reagere som du gør. Det er ihvertfald ikke med til at give en bedre tone, når din egen tone bliver ret grov. Hvordan kan man lære nogen at tale pænt, hvis man ikke selv gør det? Jeg tror kun det bliver værre af det, ihvertfald. Selvfølgelig kan det engang imellem være nødvendigt at give sin bundærlige mening, men tit kan man altså selv være med til at gøre det hele meget værre, hvis man selv svarer grimt tilbage. Og det er jeg helt sikker på, ikke er din intention.

  Afslutningsvis vil jeg sige, at man som offentligperson selvfølgelig ikke skal acceptere enhver grovhed, men man er altså nødt til at kunne tage folks ærlige mening, uden at gå alt agurk over det hver gang. Når man lægger noget op offentligt, er man også nødt til at acceptere de forskellige tilbagemeldinger man får, og man er nødt til at være i stand til at sortere det fra, man ikke kan bruge. Folk har jo ret til at have deres mening – også selvom du ikke er enig – men de skal selvfølgelig forsøge at sige det pænt.

  Hav en god aften! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Christina.
   Dine overvejelser deler jeg. Som jeg selv skriver i netop ovenstående indlæg “. Det hele er slet ikke nær så alvorligt som jeg gør det til lige nu – det er jeg vel klar over.” – Jeg er med dig, til en grænse. Jeg har blogget i 5 år nu og jeg føler egentligt godt at jeg er klar over hvilke kampe som skal tages, samt har erfaret forskelligt respons. Hvis én synes jeg er en grim idiot, jamen så synes det det – og det skal de have lov til. Men det er ikke i orden at skrive det til mig. Ligesom det aldrig ville være i orden hvis nogen på gaden sagde det til hverken dig eller mig. Og det er et faktum, en etik og en moral dybt forankret i mig, som aldrig vil ændres – heller ikke når jeg er, som nogle kalder det “en offentlig person” :-) Ifht. at være grov in-return til kommentarer, synes jeg at jeg forsøger at være saglig og ikke grov. Men jeg vil fuldkommen indrømme, at jeg ikke ligger skjul på min utilfredshed med nogens spydigheder eller andet. Og iøvrigt, så tager jeg mange kampe i kommentarerne, kampe som andre ville ignorere – og det er nok også dér, du og et par andre slutter til konklusionen at jeg er temmelig ‘grov’ eller ‘ikke tager godt imod kritik’. Og det kan jeg sagtens forstå, hvis jeg virkelig vil. Men når det er sagt – så er jeg som privatperson den samme som ‘offentlige johanne’ – og hun er altså ikke én til at være meget aggressiv eller reagere voldsomt. Jeg kæmper bare for glæde og en verden hvor ingen føler det overhoved nødvendigt at sige negative ting til hinanden uden formål :-)
   Tak for er interessant bidrag til debatten!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Sofie

  Kære Johanne.
  Jeg synes simpelthen det er så ærgerligt, at sådan noget skal gå hen og ødelægge din dag. Jeg forstår hvor du kommer fra, i sær da jeg selv har været igennem en episode af spydige kommentarer p.g.a noget som ikke vedrørte nogle eller havde noget at gøre med det folk skrev til/om mig. Nogle folk er bare ikke ordentlige medmennesker, og jeg kan ikke selv sætte mig ind i, at nogle folk er ude på at få andre ned. Jeg er glad for at du tager debatten op, da jeg synes det er et meget vigtigt emne. Men det er svært at gøre noget ved, da der altid vil være de personer der lige skal “smide en kommentar”.

  Jeg støtter dig 100%, og jeg synes personligt, du er en helt igennem fantastisk og meget inspirerende blogger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Må man spørge hvorfor, du har valgt at slette opslaget? Og ikke stå ved, hvor stolt og glad du selv er, for dine resultater, som andre ikke kan unde.
  – Alt godt fremover :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Det har jo ikke noget med det at gøre – der er jo ingen grund til, at folk bliver ved og ved inde på det opslag, derfor har hun nok gjort det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Signe.
   Det var faktisk ikke fordi jeg ikke ville stå ved noget – billedet forbliver også på instagram. Det var af hensyn til de som havde kommenteret, deres navne er sløret ovenfor og hvis jeg ikke havde slettet billedet på facebook ville alle og enhver kunne gå ind og finde dem. Og jeg ville undgå at nogle læsere begynde at gå endnu mere ind i debatten :-) For at skåne dem på ovenstående billede, I guess :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Hej Johanne,

   Dejligt at høre, at du stadig har respekt for andre, på trods af deres kommentarer. Der findes stadig gode mennesker.
   Det var bare det jeg ville høre :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • I WANNA KNOW THESE BITCHES NAMES

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hahah. Du er en lille dræbermaskine <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karla Sørensen

  Tag dig ikke af det Johanne! De er misundelige over de lækre stænger du har, og har brug for at hakke ned på andre. Jeg har selv prøvet det, og det er bestemt ikke en rar følelse. Ikke på grund af at folk tænker det, men at de tager sig tid til at skrive det ned. Der må da på et eller andet tidspunkt gå en tanke igennem deres hoved, at det er forkert det de gør..

  Jeg bliver selv lidt irriteret når jeg ser sådan et billede. Ikke på den person der ligger det op, men på migselv.. Jeg tror bare der er nogle der ikke kan se at vi er født anderledens, og at nogle er så seje at de tager sig sammen til at gøre noget ved det, og så er det bare lettere at lade det gå ud over andre..

  Btw, jeg synes du er mega sej, fordi du har styrken til at tage dette op!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Johanne.
  Jeg er fuld ud enig i dit indlæg! Jeg kan heller ikke sætte mig ind i at folk med vilje gør andre kede af det, med nedladende kommentarer. Hvis man ikke har noget godt at sige, skal man lade vær. I bund og grund kommer disse kommentarer jo på baggrund af deres store jalousi. De har så ondt i røven over at du træner og ser skide godt ud, at de ikke kan unde dig at vise det til offentligheden.. Jeg synes du er en supersej og inspirerende kvinde som på ingen måde fortjener disse unødvendige kommentarer – selvom du er blogger! Jeg synes også du fortjener et klap på skulderen for at tage disse emner op, for jeg ved at det ikke kun er offentlige personer der oplever dette.
  Stor credit herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Johanne!
  Du inspirerede mig til selv at tage emnet op i et blogindlæg (self med et link hertil). Hvis du har tid til at læse det, kan du jo kigge forbi: http://madeindk.dk/2014/05/tonen-pa-de-sociale-medier/
  Mvh. en blogkollega på Bloggers Delight, Amanda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] stødte på et rigtig tankevækkende indlæg fra den altid velformulerede Johanne Kohlmetz, som handlede om hvordan tonen generelt på de sociale medier kan være ufattelig skarp, og at man […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • freya

  hej johanne
  for det første vil jeg sige, at jeg overhovedet heller ikke forstår dem der altid skriver negative ting til andre. det er da bare for mærkeligt. og slet ikke retfærdigt. og jeg synes også, at det er fint, at du ikke bare finder dig i det. et lille råd kunne måske bare være, at du holder dig til at skrive et blogindlæg om det en gang i mellem, i stedet for at kaste dig ud i kampen hver gang. den stemme taler meget højere!! og gir dem sikkert også mere dårlig samvittighed, end hvis du angriber tilbage, for så kan de jo bare skubbe skylden fra sig, og sige “hende johanne er da også bare et dumt svin, der er i hvert fald ikke noget galt med mig”. kan du følge mig? skriv meget gerne hvis du ik kan, så uddyber jeg gerne :D du fortjener det bedste, ligesom alle andre. og det er fedt at vi har bloggere som dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Super fed blog! Jeg synes du kommer med en masse gode fede indlæg. Og uden at virke for plat, men “haters gonna hate”! Og det vigtigste er ikke at tage det til dig! Folk prøver altid at trykke på en masse knapper for at få attention på virtuelle medier, men det bedste er at komme over det eller droppe det.
  Hvis “Arhhh hva?” går dig på så er det helt okay, vi er alle mennesker. Men lad være med at søge medfølelse, du har selv valgt at blogge om dig selv. Og ligemeget hvad er der nogen der får ondt i røven over andres succes!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Lægger man noget på internettet, skal man forvente og være indforstået med, at ham får respons tilbage – både positiv og negativ. Kan man ikke klare det, skal man lukke sin computer og lade være med at udstille sig selv. Grow a pair, Johanne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Jeg synes da, det er lidt øv, at selv når Johanne prøver at sætte tankerne i gang hos den enkelte om dette, så forsætter kommentarerne blot i samme stil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • freya

   enig caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Haha. Den kommentar viser jo blot essensen af det problem jeg forsøger at i talesætte. Det her er præcis samme situation som de to sidste kommentarer på billedet. Hvordan kan du ikke se det?
   Tro mig, jeg har fucking groet et par. Det her handler ikke at være sensitiv og ikke have nosser, jeg synes lige netop dét at jeg overhoved vil tage denne debat videre er, nosser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Clara

   Johanne jeg tror du skal overveje at vægte alle de positive ting lidt højere end de negative. Alle mennesker oplever modstand, men så skal man bare tage udfordringen op og sige jeg kan godt. I stedet for at lade sig rive med og synke ned på det niveau som du netop beskriver i dit indlæg. Vælg dine kampe med omhu, for det er netop kampene der viser hvem man er.
   Keep your heels high but your head higher.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg kan sagtens se, at min kommentar ligner de to sidste på billedet – det var lidt også meningen. :) Men det er også fordi jeg er enig med dem.

   Du er kendt, du er blogger, og du udstiller dig selv hver eneste dag. Dette kommer der mange gode muligheder ud af, og dem fortjener du, men du er simpelthen også nød til at kunne tage det negative. Ellers syntes jeg du skal stoppe med at blogge. Kan du ikke tage en fornærmelse, og går du SÅ meget op i hvad andre siger, burde du spørge dig selv om du overhovedet er psykisk egnet til at være en offentlig person.

   Og til jer andre, bare fordi Johanne skriver en ting, behøver jeg ikke være enig. For jeg er slet ikke enig med hende her. Jeg mener (og undskyld for det) at Johanne har taget et valg her – Hun har valgt, at hun vil være en offentlig person. Og jeg ved ikke om du havde forventet en strøm af kærlighed fra alle sider. Kan du ikke klare det – så luk din blog.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   Jeg er så enig Cecilie!
   Søde søde Johanne… Det kan godt være, at du er blevet ked af, at nogen for en gangs skyld ikke har rost dig til skyerne. Men at du vælger at lægge deres kommentarer op på din blog – det er for mig et tegn på svaghed og umodenhed. Vi ved godt alle sammen, at du udelukkende lægger det op her for medlidenheden, fordi du ved at din blog er DIT forum, hvor de fleste forguder dig.

   Du kan ikke forvente at alle skal kunne lide dig eller at alle skal være enige med dig – så får du det i hvertfald ikke nemt her i livet. Og præcis ligesom du forventer, at vi ser tingene fra dit perspektiv, må du også se det fra vores andres perspektiv. For helt ærligt – de kommentarer ovenover er på ingen måde onde eller modbydelige. Det er nogle kommentarer som tilkendegiver hvordan nogle af dine følgere mener at tingene hænger sammen. De har vel lov at have deres holdning, og så længe ingen af dem bliver grove i tonen. Du er hverken blevet kaldt ved skældsord eller lignende, så stop med at have så ondt af dig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MATHILDE

   Det kan ikke være rigtigt at bare fordi at hun er en offentlig person at det så er okay at sige grimme ting om hende. Hun er en person lige som alle andre! alle har følelser og hun har sgu ret til at blive ked at det når fremmede siger nedladende ting til hende. det vil alle sgu da, uanset hvad! Jeg synes at hvis man ikke kunne lide hendes billede så skulle man bare lade vær med at kommentere det!
   Personligt synes jeg at det er fedt hun ligger et billede ud af hendes ben, for at vise hun laver fremskridt med sin træning, det motivere andre til at gøre det samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Hvorfor er det pludselig iorden, at komme med spydige, nedladende og grove kommentarer til en person, fordi vedkommende er et offentligt ansigt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   Ingen af kommentarerne er spydige eller onde. Gå op i hendes indlæg og læs dem igen. De giver blot udtryk for, at DE mener, hun må finde sig i både den positive såvel som den negative respons. Det er vel ikke at være ond?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Det er da virkelig trist at både Cecilie og Sisse ikke bare kan vælge at ignorere Johannes blog, men i stedet for føler behov for at nævne alle de fejl hun begår. Hvis man ikke bryder sig om en blog, så lader man jo åbenlyst nok bare være med at følge den? I piger har virkelig ondt i røven, siden i føler det okay at nedgøre andre folk, bare fordi de “offentlige”. Wow.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Nu handler det jo ikke kun om lige præcis det her opslag. Hvorfor er der et behov for at komme med negative kommentarer? Hvem får noget ud af det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  TAK fordi du ikke bare ignorerer det!
  Jeg synes, at det er SÅ mærkelig en opførsel – og jeg er heldigvis opvokset med, at hvis man ikke har noget pænt at sige, så skal man holde sin mund. Ikke, at man ikke må sige sin mening, men det er der altså ikke altid grund til – særlig ikke, hvis den gør nogen ked af det.
  Hvem får overhovedet noget godt ud af sådanne kommentarer? Det giver da ingen en rar følelse indeni at fx have sagt/skrevet “kæft, det kjole klæder dig virkelig ikke” til en anden. Og til dem, der skriver sådan ting, de skal have at vide, at det ikke er iorden. Hver eneste gang.
  OG endnu en ting, som jeg overhovedet ikke forstår – hvorfor er der en “du-er-en-offentlig-person-så-må-vi-gerne-det-er-du-selv-gået-med-til”-agtig holdning? Hvor kommer den fra???

  Nå. Du gør det sindssygt godt, Johanne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigmor

  Hej Johanne.
  Jeg vil sige at for det første har du utrolig pæne ben! Jeg ville ønske jeg havde dem. Jeg kan godt forstå du er glad for dine resultater, men jeg må sige at på det billede du lagde ud at det ligner at dine muskler ikke helt kommer til sin ret(jeg kan se at du har trænet, ja okay stalker men har fulgt dig i ret ret RET lang tid) det er måske derfor at Christine måske skrev “arh hva”. Dette er bare en lille tanke, og den her kommentar er på INGEN måde for at gøre dig ked af det fordi jeg synes at du har en rigtig rigtig smuk krop. Fred nu være med det, du skal være super glad for dine resultater uanset hvad andre siger!

  Jeg har også et lille håb om et indlæg, jeg skal dimittere fra folkeskolen og vil gerne i bedre form og have en pænere mave inden. Kunne du måske lave et indlæg med opskrifter og gode øvelser? Det kunne være stor hjælp.

  Tusind tak for en fantastisk blog. Du er super dygtig til det du gør.
  God søndag! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara Genckel

  Jeg synes det er en utrolig sød og bemærkelsesværdig tankegang du har Johanne. Jeg er også selv et menneske, som (i nogle situationer må man sige desværre) tror på det bedste i andre mennesker. Men på et eller andet tidpunkt, bliver man nød til at indse at det ikke er alle mennesker der vil en det bedste. Derefter skal man så vælge om man er det menneske, der søger ned på deres niveau, gør paraderne klar og tager diskussionen op eller om man derimod lader det glide henover. For hvornår er det på noget tidpunkt værd at bruge sin tid på et menneske som ikke vil én det bedste?
  Jeg synes blot at nogle kommentarer som dem du har fået det, burde give dig endnu mere motivation til at træne og ikke mindst til at være et endnu bedre menneske, vis dem hvad du kan. Prove them wrong. Men brug ikke deres metode, svar ikke igen, begynd ikke en diskussion med dem, synk ikke ned på deres niveau. For hvis du gør det, hvordan kan du så være det bedre menneske i den situation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Skovlod

  Hej Johanne. Først og fremmest! Gid jeg havde dine ben! Resultater eller ej, de ser godt ud ;-)
  Men jeg har faktisk lige haft om emnet i psykologi, og selvom det måske lyder langt ude, fik jeg af vide at denne opførsel ligger helt tilbage i tiden, tilbage til hulemanden. Det ligger i vores natur at ville være bedre end andre, så vi har større “overlevelseschancer” både ift mad oh formering. Derfor prøver man at nedgøre/overgå” konkurrenterne.. Sørgeligt, men jeg tror faktisk der er noget i det.. Ikke at det er okay, men det hjælper da mig at tænke på dette.. God søndag :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Simone,
   Tak for rosen! :-)
   Det var også noget af det som mig og min ven diskuterede, at det simpelthen må være noget dyrisk/indbygget som tager over en gang imellem. God søndag! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Du er så sej Johanne! :-) :-) Ha’ en god søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Du skal ikke tage dig af det Johanne! De er vel bare misundelige på alt det du har, og har ikke noget bedre at bruge deres søndag på :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND ET ÅRS FORBRUG AF SKRABERE