DEEME - CHAT MED MIG I ER MEGA PÆNT UNIVERS

OS FRA FYN VI:

FYN-768x1024-minimal
Fyn plakat HER

Der var lige et par tanker som slog ned i mig den anden dag, omkring at være fra fyn og at jeg faktisk virkelig tror at det gør en forskel om man er fra Hellerup, Faaborg eller Horsens. Derfor får I hermed, noget som jeg tror (og håber ellers er jeg en outsider blandt mine egne) at folk fra fyn måske vil kunne nikke genkendende til. So here goes. Os fra fyn vi:

Kunne sgu da aldrig drømme om at betale nogen for at smørre os en rugbrødsmad(en rundtenom rugbrød) om det så var med pocheret æg eller udsmurt avocado. Ja eller øh – det sku’ da lige være et stykke smørrebrød fra landslagteren, men så er det også det!

Siger virkelig kun “fla’ u’ der kommr’ en jetjawer” hvis vi skal lave en parodi. Særiøs’ asså’ sådan lyder vi sletter æk’ – Desuden er der overhoved ikke nogen der gider flyve jetjagere over fyn anyways.

Er lidt bange for folk fra københavn.

Kan selvfølgelig heller ikke så godt lide DSB, men har allerede vores at gøre med Fynbus, og alle rutenumre på busser udtales iøvrigt med et ‘eren bagved. 141’eren, 931’eren… Ja I forstår vist pointen.

Tror lidt at københavnere synes at alt der har haft noget med industri og helst slagteri at gøre engang, er det perfekte sted at tage hen og feste hvis man er hip. Men vi har nok heller aldrig været i kødbyen (og forestiller os nok bare at det lidt er noget ud af en krimi film)

Synes ikke selv at vi lyder lige så bondske som jyder. (og så synes vi  iøvrigt nok i det skjulte at sådan en jydsk dialekt kan være lidt charmerende ‘sådan dejligt ne’ på jorden’)

Er mindst lige så glade for marmor, kobber og palmer som alle andre – og har ikke kun lædersofaer glasborde i stuerne.

Får kørekort når vi er 18. Og vi får det af vores forældre hvis vi ikke ryger inden da (red: hvis vi ikke har fortalt dem at vi ryger inden da) Og sådan er det bare.
– Ja øh, jeg selv fylder 20 om et par måneder og kan kun lige administrere min cykel, men ellers…

Ved ikke helt hvad forskellen på en cafe latte, latte macchiato og en cappuccino er. Det er da mælk og kaffe det hele ik’?

Har næsten allesammen arbejdet i en bager, på en tankstation eller i føtex på et tidspunkt i vores liv.

Er  det tætteste vi nogensinde kommer  på Zen når vi ser Xfactor med Remsen. Og vidste iøvrigt ikke før instagram kom til, at det overhoved var ham der ejede det.

Ville egentligt aldrig kalde de billige chips fra Lidl og freeway cola for ‘prol’ – indtil nogen på et tidspunkt introducerede for konceptet var det jo bare billige snacks?

   

16 kommentarer

 • Mathilde

  Nu er jeg fra vestsjælland, og jeg kan relatere til alle tingene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Ud fra de øvrige kommentarre, er jeh altså lige nød til at sige noget.. Nu er jeg Københavner, og måske er det ikke københavnerne eller sjællænderne der “er galt på den” men fynboere og jyders OPFATTELSE af sjællandere/købnhavnere, der er det? :) og vise versa. Jeg tror vi er rimelig ens uanset hvilken ø eller halv ø vi kommer fra :) +/- en sjov dialekt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Jeg tror faktisk slet ikke der er nogen der er galt på den, hverken i citationstegn eller uden – vi er jo lige så forskellige som vi er ens, no matter what. Du har helt sikkert ret. Det hele inc. de nedenstående kommentarer (tror jeg da) skal tages med et gran salt :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lau

  Synes lige du mangler det punkt, at fynboer generelt bare er vildt arrogante. Men kan godt være, at det bare er en københavnerting :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Argh…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Sjovt.. Os fra Fyn, vi har det på samme måde med jer fra København. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha, ja jeg synes også det er sjovt, fordi når man er fra Fyn, finder man Københavnere vildt arrogante og selvdyrkende :-P ha ha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Haha. Er det sandt? Det anede jeg ikke var en ting. Om vi er arrogante eller ej, det kan jeg faktisk ikke svare på. Jeg synes i hvert fald ikke selv at jeg er arrogant :o) Og så vil jeg iøvrigt ikke håbe er den generelle betegnelse:-p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nafisa

   En østjyde tillader sig lige at komme sine fynske homies til undsætning: We like you!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Alle punkter passer skam også på os jyder, det må være københavnerne der ikke kan følge med ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • emma

  Hahah, virkelig godt og sjovt indlæg Johanne! Jeg er selv fra Fyn og kan relatere til meget i dit indlæg, skide sjovt!;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Ja, nu er jeg jyde, og kan også nikke genkendende til nogle af disse ting. Måske er det i virkeligheden sjællænderne, der bare er galt på den :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • G

  Haha. Så sandt det med at alle har arbejdet på tanken, bageren eller i Føtex! Dør lidt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hahahha det er det sjoveste indlæg, jeg længe har læst! Jeg er selv fra Fyn og kan nikke genkendende til alle punkterne
  http://blogcamilla.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Urban

  Haha! Det her er sjovt!! :) Jeg er selv fra fyyyyn a – bor lige pt i Herning og jeg savner sgu goe gamle fyn en gang i mellem <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hæhæ, hvor sjovt! Jeg er selv Sønderjyde og har bosat mig her i Odense og synes, der er sådan en dejlig “jydsk”/afslappet stemning herovre, endda inde midt i byen. En ro, som man i hvert fald ikke finder i KBH! :)
  Kram,

  http://nikkilund.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEEME - CHAT MED MIG I ER MEGA PÆNT UNIVERS