VERY CASuAL SAturday

LÆSERNES ØNSKE #1 – 10 TING I IKKE VIDSTE OM MIG

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jeg kører en udfordring de næste 5 dage, hvor jeg hver dag skal lave minimum ét indlæg hvis indhold I har bestemt. Og rigtigt mange har forslået og efterspurgt at jeg laver et mere personligt indlæg og et indlæg hvor I kan lære mig lidt bedre at kende. Derfor tænkte jeg at sådan et af de hersens typiske ’10 ting I ikke vidste om mig’-indlæg var meget passende. Jeg håber at I ikke synes jeg er verdens største freak/røvhul/weirdo efter dette, here goes:

1.  Jeg hader (som HADER) kanel.  Jeg tror det er en form for side-effekt af alle de mange gange hvor mine klassekammerater har lovet at medbringe”chokoladekage” med på deres fødselsdag og i stedet er troppet op med kanel-bradepangekager med fesent flormelis/kakao glassur på toppen (no offence, kagen er lavet i bedste mening, men det bliver altså ALDRIG en chokoladekage) Sikken en skuffelse. Svigt gang på gang har nu medført at jeg simpelthen ikke kan udstå smagen eller lugten af kanel. Og min Cinnamon-challenge i julekalenderen 2013 har slet ikke hjulpet på dette.

2. Jeg taler med mig selv. Ofte. På engelsk.
Yes, det gør jeg simpelthen. Og jeg ved at Anna gør det samme og det giver mig da en vis comfort at vide at jeg ikke er den eneste. Desuden læste jeg engang en artikel (red: et indlæg på Buzzfeed, but still) som påstod at det særligt var intelligente mennesker der snakkede med sig selv. Men artiklen nævnte ikke noget om hvad det betød hvis man foretrak at gøre dette på et andet sprog end ens modermål. Det er lidt skørt, men det er som om det giver mig en ro indeni, fordi jeg får sat ord på nogle ting som jeg ikke nødvendigvis har lyst til at dele med andre. Ofte kommer jeg frem til nogle ok væsentlige pointer omkring mig selv og andre ting. Nu må det virkelig ikke lyde som om jeg har en form for personlighedsspaltning eller noget – men jeg er ret sikker på at jeg ikke er den eneste der gør det.

3. Da jeg var lille var min drøm at  blive kassedame. Bare sidde hver dag og hygge og bibbe vare ind og pinte kvitteringer ud og tælle penge i kasse-apparatet. Måske det var var en drøm som kom af at mine mange af mine veninder havde de der små fancy kasse-apparater i plastic og jeg selv aldrig fik det. Idag er drømmen stille og roligt gået i sig selv, men jeg synes stadig det kunne være liiiiidt hyggeligt men sådan noget manuelt arbejde.

4. Jeg har opfostret 2 fugle unger, gæresmutter – de havde også navne men dem har jeg glemt. Jeg stod op hver morgen klokken 05 i en uge og fodrede dem med orme og bænkebidere og da de havde vokset sig store og stærke satte jeg dem fri. Jeg har også flaske-opfostret et lam som hedder Sally. Hun går stadig rundt på vores mark og er det ubestridt mest irriterende og larmende af alle vores får. Jeg tager ingen del af ansvaret for det.

5. Jeg elsker Ringenes Herre og Harry Potter. Måske ved I det allerede, for det er faktisk temmelig tit at jeg nævner det. Ringenes Herre så vi første gang en juleaftens-nat herhjemme med hele familien og så blev det lidt en tradition. Og senere hen ville Jens min gode barndomsven og jeg altid spille det på hans playstation eller se filmene sammen. Harry Potter kom jeg faktisk først igang med at se lidt “sent” jeg tror jeg var 13 eller 14 før jeg så de første film. Men sidenhen har jeg elsket dem og ser gerne alle filmene hvis jeg ligger syg. Der er nogen helt vidunderligt og hyggeligt ved universet hvor det altid er de gode der vinder eller får ret, det rammer lige plet i mit hjerte.

6. Jeg kan sgu ikke så godt lide hunde. Eller altså, jeg tror mest af alt, at det jeg egentligt ikke kan lide er den måde nogle hundeejere personificerer deres hunde på. Og derfor gælder det her i virkeligheden for alle dyr/ejere som er sådan. Jeg er vokset op med en masse dyr og jeg har altid elsket dyr og haft stor respekt for dem. Men der er bare så kæmpe stor forskel på dyr og mennesker og for mig er det meget vigtigt at den grænse er tydelig. Det kan nogen gange virke lidt ynkeligt for mig, når folk tager deres hunde alt for alvorligt og lader dem styre hele deres hverdag. Åhhh, jeg skal passe på at jeg ikke kommer til at lægge mig ud med nogen hundeejere nu, det ved jeg godt, for de dyr bringer sikkert så meget glæde til verden. Men altså, alt med måde. Og det er noget jeg ikke synes alle hundeejere forstår. Og så synes jeg iøvrigt det er fuldkommen og helt og aldeles sindsygt ulækkert når handhunde forsøger at parre ens ben – arrrrg!

7. Jeg har det meget stramt med heavy metal, opera og hardcore techno. Måske spørger du dig selv hvad de 3 ting har tilfælles og for mig at se er det at de laaaaarmer. Jeg har en meget lav smertetærskel i forhold til musik der larmer, det kan gøre mig helt skør hvis jeg skal lytte til høje lyde, eller musik jeg synes larmer. Faktisk er det bare generelt “larm” jeg har det lidt stramt med. Hvis der er meget lange action-scener i film og serier jeg ser, skruer jeg også helt ned for lyden nogen gange fordi jeg synes det er ubehageligt at lytte til. Er det bare mig der har det sådan?

8. Jeg bed negle som lille og faktisk blev det ved helt indtil jeg var 14-15 år. Jeg kan huske at jeg fik en meget væmmelig “neglelak” der hed GoNegl på, som smagte fuldkommen skrækkeligt og skulle forebygge negle-bideri, jeg kan ikke huske om det virkede. En anden gang lovede min mor mig en kæmpe Diddle-bamse hvis jeg stoppede og at så ville hun holde op med at ryge. Hun kvittede smøgerne for altid, jeg fik en Diddl-bamse og begyndte vist at bide negle igen umiddelbart derefter. Lille møgunge, haha. Idag har jeg stadig svært ved ikke at pille ved mine negle, men jeg bider dem aldrig ned som jeg gjorde dengang. Og iøvrigt har jeg for det meste shellac eller gelenegle på og det sætter ligesom en stopper for vanen.

9. Jeg er virkelig dårlig til matematik. plus, minus, gange og dividere kan jeg selvfølgelig og jeg kommer igennem livet fint med en lommeregner ved min side. Men jeg er godt nok ikke den skarpeste indenfor det fag. Det har altid været umanerligt svært for mig at forstå matematiske formler og metoder. Jeg har altid været pisse irriterende og spurgt “hvorfor?” i stedet for bare at acceptere præmissen. Og det er på mange måder lidt mærkeligt at jeg bare ikke evner at forstå mere kompliceret matematik, da jeg ellers ser mig selv som et rimeligt rationelt mennesker, som gerne vil have empiriske belæg og stoler og accepterer naturvidenskab som noget af det mest reelle i verden. I 3.-4.klasse var matematik mit yndlings-fag og jeg have en lærer som kunne sætte sig ind i min manglende evne til at forstå “hvorfor” det skulle gøres på én måde og ikke en anden. Men så skiftede vi lærer, og min 5. klasses matematik-lærer var det sødeste menneske nogensinde, men vi fik aldrig lært at tale samme sprog indenfor matematikken.

10.  Jeg har et nok temmelig overdrevet forbrug af avocado og hytteost. Det er noget jeg har spist lige så længe jeg kan huske og særligt de sidste 5 år. Det vil altså sige at jeg spiste det også inden det blev sådan rigtig insta-smart. Det er en meget simpel ret, bare en halv avocado som fyldes med hytteost og lidt salt og peber på toppen. Jeg vil våge at påstå at jeg i hvert fald spiser en halv, til en hel avocado hver dag.

That’s it. 10 ting som I formegentligt ikke vidste om mig. Og hvis I vidste alle 10, så er det virkelig creepy – men også lidt cool. Men mest creepy. Jeg håber I synes om dette indlæg!

9 kommentarer

 • Nina

  Alle snakker da med sig selv, gør de ikke? Du er ihvertfald ikke den eneste! ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matematik, opera og heavy metal ER da også bare til at kaste håndklædet i ringen over altså…
  Det der med kassedame, det kan jeg heppe med på. Jeg ELSKEDE den “station” de havde i Eksperimentariet i København, da jeg var lille. Bare stå der og bibbe og scanne varer dagen lang. At jeg så senere skulle stå seks år som skolepige i selvsamme funktion, har ikke fået drømmen til at blive større.
  Og nå ja, snakke med sig selv… Jeg har altså også læst at “kloge mennesker” snakker med sig selv. Jeg er sikker på, det er rigtigt – og at jeg ikke (også) bare er blevet skør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Med hensyn til matematikken så har jeg det ligesom dig. Kan de “simple” ting, spørger for meget hvorfor og manglende evne til ellers at forstå faget. Jeg har fået konstanteret talblindhed – ikke sådan at jeg ikke kan aflæse tal, men når det kommer til indlæring af matematik, sætter det sig ligesom bare aldrig fast.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Må jeg ikke lige skyde ind og spørge, hvor du har fået lavet testen for talblindhed? Jeg har nemlig en meget stærk mistanke, og har i mange år overvejet en test. Om det betyder noget ved jeg sådan set ikke, men så VED jeg da, at det ikke er fordi jeg er dum :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hahaha for søren da..

  Ift punkt 2 er du bestemt ikke alene. Jeg taler til mig selv både på dansk og engelsk og jeg gør det tit!

  Punkt nr 3 kunne jeg selv have skrevet! Haha det er så spot on! En af grundende til jeg ønskede dette job var også at jeg troede man som kassedame fik alle pengene i kassen ved fyraften ;) haha og ja jeg blev heller aldrig kassedame..

  Nr. 7 har jeg også på helt samme måde med! Især også med klassisk musik, det stresser mig der ikke er en melodi på samme måde som ved ikke klassisk musik. Jeg skruer også ned for tv’et ved høje action scener og kan få det helt skidt ved at høre larmende musik.

  Så trust me, du er ikke alene med disse punkter! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan sagtens nikke genkendende til nr. 2 – snakker også ofte med mig selv :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Punkt nummer 7. Uha! Jeg er også lydfølsom as f…! :grin:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amy

  Jeg taler også med mig selv på engelsk. Aldrig på dansk. Bilder mig selv ind at jeg bliver bedre til engelsk- men for at gøre det mindre underligt ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Solveig

  Rigtig fint indlæg, søde Johanne. Rart at vide, at man ikke er den eneste, som ofte gør nr. 2. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VERY CASuAL SAturday