#ApRIL ØNSKER

3 TING DU SKAL GØRE I BUDApEST – PÅ INTERRAIL

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with acg presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Dette indlæg er sponsoreret af DSB.

Anna og jeg drog ud på en uges interrail i samarbejde med DSB i forrige uge – og vi havde den mest vidunderlige tur. Det var anderledes og hyggeligt at rejse med tog og jeg elskede at vi, i takt med at vi kom længere og længere væk hjemmefra, kunne se landskabet omkring os forandre sig. Først fra fladt men frodigt på vejen igennem tyskland, derefter bjergrigt, med stejle skråninger og store skove igennem Tjekkiet. Og det med at iagttage kontrasterne imellem de små byer, med gamle huse i skøre farver og krummelurer, til de grafittibetegnede grå huse i industriområderne, og til de flotte, store, hvide og pompøse bygninger som tronede op når vi kørte ind i hovedstæderne. Det kan godt være at togrejser er lidt længere end fly, men jeg elskede at vi fik set så meget af de lande vi passerede på vores vej! Vejret var lidt kedeligt på turens første stop som var  i Prag og Wien – men i storbyer gør det jo heldigvis ikke så meget, for der er stadig tonsvis af ting at se. Og vi sluttede turen med 3 dage i Budapest hvor solen bagte i sådan en grad at jeg var både fregnet og solskoldet i hele femøren da jeg rejse hjemad. Rejsen hjem blev på egen hånd, da Anna var nødt til at tage hjem og passe studierne lidt før mig. Så jeg fik mig en nat i tog op igennem hele øst-europa fra Budapest og endte tidligt om morgenen på Berlins hovedbanegård. Og Berlin, som jeg har besøgt 3-4 gange tidligere føltes nærmest som “hjem” efter at have været i de andre helt fremmede byer. Det var lidt skørt dét der med at ankomme og bare vide hvilken U-bahn jeg skulle snuppe for at komme ud til Alexanderplatz  og derefter kendte jeg også vejen hen til min favorit genbrugsbutik HUMANA, jeg kendte den café ved siden af som sælger lækker kaffe og vidste endda hvor posthuset lå, så jeg kunne sende et par kort afsted til mine forældre. Det er skørt – på en rigtig skøn måde, at genkende steder og føle at man er i vandte omgivelser, til trods for at man stadig er et godt stykke hjemmefra.  Imorgen kommer der en video-blog fra rejsen, som I skal glæde jer til. En stor del af videoen går med at Anna og jeg smager på forskellig lokale specialiteter, vi spiste blandt andet på Wiens ældste restaurant, som også var både Mozart og Hitlers foretrukne beværtning i byen. Og i Prag fik vi nok den bruneste ret jeg nogensinde har spist, og i Budapest skulle vi smage en særlig slags lokal pizza kaldet lángos. Alt det og meget mere kan I altså se imorgen!  Jeg vil gerne komme med anbefalinger til både Berlin, Wien og Prag (skønt jeg ikke har været særligt længe i de to sidstnævnte) – hvis det er noget I er interesserede I.

3 TING MAN SKAL GØRE I BUDAPEST :
Gå en tur ud på den lille ø der ligger midt i Donau imellem Buda og Pest. Her føles det næsten ikke som om man er i en storby, der er parker og masser af små grønner områder, der er atletikbaner og løberuter rundt om øen og man kan leje en lille cykel-bil for omkring 150 kroner og cykle en tur rundt og finde et sted at spise frokost.

Bruge en aften på at spise og drikke sig igennem det jødiske kvarter som ligger i Pest-delen. Omkring den store (og ikke til at undgå at se) Basilisk ligger massevis af hyggelige caféer og beværtninger med både lokal og udenlandsk mad. Og går man derefter mod den jødiske synagoge er der et væld af små barer. Og hvis man ikke har noget imod at rende ind i andre turister er gaden/torvet Liszt Ferenc tér  meget anbefalelsesværdigt. Det er en lang lukket gade med træer og grønne områder i midten og caféer på begge sider. Det lokale mad som vi spiste var chicken paprikash med brød dumplings, lángos (lokal pizza) og en slags risotto med and, som de også serverede mange steder (navnet kan jeg desværre ikke huske)

Se Matthias kirken som ligger på toppen af Buda-delen af Budapest. Det er en enormt flot kirke, men selve området omkring kirken er også helt vildt flot. Det ligner simpelthen flottet fra Disneys intro. Lysegrå smukke søjler og høje tårne og panoramaudsigt over hele byen. Og så ligger der (helt random) et Marzipan-museeum deroppe, hvis man nu er særligt interesseret i den slags, haha.

8 kommentarer

 • Mathilde

  Er helt vild med portrættet af dig! Hvad er billedet taget med og hvordan har du redigeret det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Måske du skulle finde ud hvad “Photobomb” betyder, for det er ikke helt det du tror :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Haha, jeg er skam klar over hvad photobomb OGSÅ betyder :-p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

   Ikke OGSÅ betyder, det betyder kun en ting :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Jeg har sat to ord sammen, photo og bomb – og internetfænomenen at photobombe er selvfølgelig ikke hvad jeg mener. Og jeg beklager meget at du ikke kan abstrahere fra det udtryk og derfor synes jeg har begået en fejl ved at navngive dette indlæg noget misvisende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Glæder mig til den video! Er helt vild med din måde at skrive på. Derudover vil jeg lige tippe dig om et af DR’s programmer, hvis du ikke allerede har set det? Det hedder “Fra yt til nyt”. Tænkte bare at det nok ville falde i god jord hos dig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh jeg glæder mig til din vlog! Jeg er selv i Budapest i en måned, og de 5 første dage har jeg vlogget hver dag :) Det er så hyggeligt at have minderne i videoform!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dine blleder er så fede.
  Er helt vild med din sorte kjole

  lifestylexblogger.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#ApRIL ØNSKER