VEGANSK LASANGE & VEGANSK BECHAMELSAUCE

IMG_6807
Er du veganer?! Kind of, læs lige med her (opskrift længere nede i indlægget)
Såååå. Måske har I læst det eller hørt mig nævne det i en video eller to, over de sidste par måneder, men det til trods vil jeg altså lige nævne det endnu engang. Jeg er nu rundet min 3. kødløse og stort set veganske måned. Jeg så dokumentaren Cowspiracy og læste en ordentlig stak artikler for snart 4 måneder siden og det tog mig ikke særligt længe, efter at jeg fik al den nye information om hvad kødindustrien gør ved vores miljø,før jeg besluttede at jeg ville prøve ikke at tage del i det. Derfor tog jeg mere eller mindre en kold tyrker og gik 100% vegansk fra den ene dag til den anden. Eller jeg forsøgte i hvert fald. Jeg har drukket et par almindelige kopper kaffe, spist en smule fetaost og lidt kylling i de sidste 3 måneder, men ellers har jeg faktisk kun spist vegansk. Og det er absolut ikke slemt, det er lækkert og lærerigt og udfordrende på en super fed måde. Og så føles det rigtig rart i min krop. MEN, det sværeste – faktisk sværere end ikke at spise kød (jeg elsker kød og det har intet at gøre med at jeg synes at det er “synd for dyrene” at jeg spiser vegansk, det er udelukkende miljø-tanker der driver mig) har det været ikke at spise OST…. DAMN. Men jeg har endelig fundet et GODT vegansk alternativ fra Violife. Deres parmesan ost smager ikke sæææærlig godt, så hold jer fra den, til gengæld er deres smelteost/pizza vidunderlig. Derfor besluttede jeg mig for at lave en vegansk lassange, med vengansk bechamelsauce igår!

IMG_6810
IMG_6812

Johannes Veganske Lasange (Den smager SERIØST godt!)

Tomatsauce:
1 løg
1 fed hvidløg
1/2 lille squash i fine tern
1 hakket bøftomat
1 dåse tomat-konsentrat
1 tsk tørret oregano
1 håndfuld frisk hakket basilikum
1 håndfuld frisk hakket persille
1 deciliter soya cuisine (her kan også bruges rismælk)
2 deciliter vand.
1 tsk sukker, eller honning
Smag til med salt, peber og citronsaft.
* du kan tilsætte “soya-bites”, hvis du vil have mere protein og en konsistens der minder lidt om hakket kød.

Start med at stege løg, hvidløg, squash og bøftomat af i en gryde med rigeligt olivenolie. Tilsæt derefter de andre ingredienser og lad det simre.

Vegansk Bechamelsauce
1 revet pakke Violife PizzaOst (fåes til ca. 30 kroner i føtex)
1 spsk vegansk smør (evt. alpro soyasmør)
2 deciliter soy cuisine
1 tsk revet muskatnød
evt. 1 deciliter vand til at fortynde med.
Smag til med salt og peber.

I stedet for at lave en klassisk opbagt sovs, lavede jeg denne lidt anderledes, da jeg ikke var helt sikker på hvordan det ville lykkedes med vegansk ost:
Start med at smelte smøret, tilsæt det revne ost og derefter soy suisine (som indeholder mel, og derfor gør saucen tyk ligesom en opbagt sovs). Rør godt rundt i saucen så den ikke brænder på, og tilsæt muskatnød, salt, peber og evt. lidt vand til at tynde med.

Derefter samler du bare din lassange og drysser rasp eller hvad du nu har lyst til på toppen. Jeg brugte iøvrigt lasange plader lavet af grønne linser – de smagte præcis som almindelige hvide lasangeplader, bare uden dårlig samvittighed og med ekstra protein. Lasange plader af grønne linser fåes i Netto lige i øjeblikket og er fra mærket Explore Cuisine. Bag lasangen i ovnen i ca. 15-18 minutter. Og jeg lover dig, at du vil elske den. Den veganske ost bliver både sprød og smeltet og føles syndig – men uden at være det!

5 kommentarer

 • Signe

  Hej Johanne! Hvor er dit flotte guldbestik fra?

  Skidegod blog, forresten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Man må vel godt drikke kaffe?
  Jeg er ikke veganer, så jeg blev bare lige nysgerrig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Hej Johanne! Ih hvor ser det lækkert ud. Jeg synes det er pisse fedt at du er blevet veganer, blandt andet fordi du er blogger, og det er god reklame for livsstilen hehe ;)
  Har du også mærket forandringer så som renere hud, mere energi og ikke den der klamme oppustet mave efter et stort måltid? Kunne være fedt med en video eller et indlæg fra dig hvor du fortæller lidt om goderne ved det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Lasagnen ser virkelig lækker ud, jeg har dog prøvet violife ost i en ‘grilled cheese’ men synes ikke det var særlig godt. Men tror jeg skal prøve det her :)
  PS. Honning er ikke vegansk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Jeg puttede også sukker i, men honning er et “sundere” alternativ :-) Men nej, det er vel teknisk set ikke vegansk, det har du ret i.. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

REJSE VIDEO: JOHANNE I NORGE, FAMILIETID, KANTARELJAGT & DAS