FÅ DEN PRIKKEDE INSTAGRAM-KJOLE PÅ BUDGET

KVINDER DER INSPIRERER MIG

I anledning af kvindernes internationale kampdag. Kæmp med kærlighed og humor.

Jeg ved ikke hvordan det er for andre, den der hårfine balance imellem beundring og misundelse. Men hver gang den lille grimme stemme af misundelse skræpper op i mit baghoved, ved jeg at det i virkeligheden er fordi jeg respekterer og er imponeret over andres kunnen. Og jeg forsøger altid at unde andre, og særligt mine kønsfæller, det som de har ret til. For jeg læser flest blogs skrevet af kvinder, ser flest billeder taget af kvinder, med kvinder foran kameraet, ser film med kvinder, lytter til musik lavet af kvinder – og jeg vil ikke byde disse kvinder, at misunde dem, når de i virkeligheden inspirerer mig og får mig til at hoppe ud af sengen hver morgen, med blod på tanden og en større ambition for mit eget liv.

Det interessante ved at kigge på, i mit tilfælde skrive om, hvad der inspirerer mig hos andre kvinder er, at det går op for mig, hvilke kvaliteter jeg egentligt bestræber mig på at opnå. Hvad JEG synes er fedt og vigtigt. Så efter at have brugt et par timer på at strikke dette indlæg sammen, kan jeg se ganske klart hvad der inspirerer mig; ærlighed, mest overfor sig selv. Humor ukuelig humor og godt humør. Og retten til at tage hvad man fortjener.
Her nogle af de kvinder/kvindelige karakterer som inspirerer mig.

17126287_1896031377275159_672344058940620800_n

Leandra Medine

Fordi hun er skarp, sjov og virker enormt stærk, selv i sin usikkerhed. Jeg har lyttet meget til det podcast hun har lavet som hedder Monocycle, hvor hun behandler alle mulige emner og tanker. Hun er utroligt rolig i sin måde at være usikker på og virker til at være hudløst ærlig overfor sig selv – ja, SIG SELV. Og det synes jeg er enormt inspirerende. Og så hun selvfølgelig også at takke for, at vi har et begreb der dækker over alt fra culottes-bukser, til froté-beklædte H2O-sandaler, nemlig; Manrepelling.

retro

Jessica Day, spillet af Zoe Deschanel

Jessica Day er for mig en karakter jeg ser mig selv langt mere i, end eksempelvis Carrie Bradshaw fra SATC. Ikke mindst fordi det indenfor de seneste par år, for alvor er gået op for mig, at Carrie egentligt et en ret forkvaklet kvinde, som jeg ikke har meget andet tilfældes med, end glæden ved tylskørter og dumme mænd. Jessica Day, fra New Girl derimod er en enormt karismatisk og sjov. Lidt ligesom det gør sig gældende med Leandra Medine, er hendes helt store force ærligheden. Og det er selv samme som gør hende helt vildt morsom og akavet. Og så synes jeg at det er vidunderligt med en karakter i en serie, hvor resten af castet hovedsageligt er mænd, som klæder sig ultra feminint og yndigt og ikke skal prøve at være “one of the guys”.

img_9057-1

Cecilie Rubini, fra Sneglcille.dk

Jeg har læst Cecilies blog fast i mange år efterhånden. Ikke på grund af billeder af  misundelsesværdigt kaffe-croissant-slabberas, eller fordi jeg som 21 årig single kan relatere helt vildt meget til parforholdets udfordringer når barn nummer 2 eller 3 er på vej. Jeg har fulgt med, fordi Cecilie simpelthen aldrig skuffer i niveau af humor og ærlighed i hendes blogindlæg. Alt fra lange historier om hende og hendes mands parforholds spæde start, til korte lister om ting hun lige tænker på, er glad for eller pisse træt af. Når jeg forklarer om denne blog til veninder, bruger jeg altid ordene “lidt som en real-life version af Nynnes Dagbog”. Og når det kommer fra min mund, er det altså en stor ros.

skaermbillede-2017-03-08-kl-14-06-44
Arden Rose, youtuber

Jeg faldt over Arden Rose’s youtubekanal for omkring et halvt år siden og jeg har set hendes videoer troskyldigt lige siden da. Arden er enormt begavet, det er tydeligt selvom hun gør alt hvad hun kan for at ironisere hendes mere “nørdede” sider og interesser. Det virker ikke, men det er chamerende alligevel. Hun har en kæreste, Will Darbyshire som også laver youtube-videoer og nogle gange laver de også videoer sammen. Og hendes måde, at være komplet (virker det til i hvert fald) sig selv, sammen med ham er dybt inspirerende. Det får mig til at tænke på, at jeg skal huske at være mig, selvom jeg er tæt sammen med et andet menneske. For selvom evnen til at være som en kamæleon i sociale sammenhænge oftest er en god egenskab, skal man altså ikke kopiere sin partner. Jeg havde selv lige mødt en mand, da jeg fandt Arden Rose’s kanal, og tænkte efter at hane set hendes videoer, enormt meget over at jeg skulle være mig selv, sådan som jeg er det med mine næreste veninder også overfor ham. I stedet for at spille rollen som en eller anden delikat lille blomst af en kvinde. Dét er jeg også, men jeg er også alt muligt andet.

stonemuse-sidebar

Michelle Nielsen, fra Stonemuse.dk

Jeg tror kun, at jeg har mødt Michelle én enkelt gang eller to. Og det ligger mange år tilbage, da blogging stadig var ret nyt for mig. Vi mødtes under et kommercielt samarbejde som vi hver især havde ingået med Miinto.dk (så vidt jeg husker). Og Michelle er en blogger og kvinde, som inspirerer mig primært i forhold til hendes business-cool-attitude. Hun er selvstændig, og det er jeg jo også, men Michelle er det på en fuldkommen anderledes og meget mere velovervejet måde. I hendes podcast Coffé and Kale , fortæller hun ret åbenhjertigt om hvordan hun går til værks. Hvordan hun synes tal og økonomi er vigtigt. Om at sætte sig for, hvad man skal hive ind på kontoen hver måned for at være glad og sætte det som et mål man vil opnå for sig selv. Det er en tilgang til vores erhverv, som jeg aldrig selv har haft, men som med garanti også gør at Michelle er nået så langt som hun er. Og for en blødsøden og distræt type som mig, er det rigtig inspirerende, med en ung kvinde, som knokler benhårdt for at få hvad hun synes hun fortjener.

2 kommentarer

  • Alberte

    Jeg er helt tosset med dine indlæg, og får al min inspiration fra din tilgang til livet og dine holdninger. Bliv ved med det! Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Din beskrivelse i forb. med Arden Rose er så god Johanne :) Du er god!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FÅ DEN PRIKKEDE INSTAGRAM-KJOLE PÅ BUDGET