5 OUTFITS TIL KONFIRMATIONSGÆSTEN

5 RÅD TIL AT FINDE MOTIVATIONEN IGEN

 picmonkey-collage

Hvad end det gælder de sidste ugers skole inden læseferien, træningen, kostvanerne, dit arbejde eller kreative sysler, sker det af og til at man falder ned i et sort hul. Motivationen forsvinder og man synes ikke man lykkedes særlig godt med noget af det man går igang med, eller måske kommer man slet ikke igang. Jeg har arbejdet som selvstændig med min blog og youtubekanal i snart 5 år og jeg har stadig ikke fundet den perfekte balance, eller knækket koden til altid at være motiveret og inspireret, men jeg har dog gjort mig nogle erfaringer, og dem vil jeg dele med jer idag. De handler selvfølgelig mest om kreativitet, men jeg er ret overbevist om, at de også er råd som man kan bruge i andre sammenhænge i livet, hvor motivationen kun strækker til at stå op, spise og sætte netflix på.

ryd-op

Jeg brugte meget af min søndag på at rydde op i min lejlighed og sågar mit kælderrum, som fik en decideret make-over. Nu er der plads dernede, til at jeg kan rykke alt det som bare står og fylder i min lejlighed, ned i kælderen. For mig, som sagtens kan leve i kaos og rod, er det altså lidt svært at indrømme, men jeg får det simpelthen bedre rent mentalt, når der er ryddeligt der hvor jeg opholder mig. Når mit spisebord, som også fungerer som mit kontor, er pænt og ikke fyldt med stakke af  gamle breve, vasketøj eller visne blomster, får jeg lavet mere arbejde og koncentrere mig bedre.

Når jeg skriver “ryd op”, kan det også være inden i dit hoved. Hvis du har nogle uforløste konflikter, ubetalte regninger eller bekymringer, så tynger det dig ned. Og det er svært at være fokuseret og kreativ når man godt ved, at noget ikke er som det skal være. Så tag tyren ved hornene – også selvom den blot bor i dit hoved, og prøv at få rent bord.

vaskditansigt
Den her gælder måske mest hvis du er selvstændig, arbejder hjemmefra eller hvis du er på læseferie. Men det med at arbejde fra sin egen stue, eller sågar soveværelse, kan være temmeligt farligt. Det er nemt at finde på overspringshandlinger (læs ovenstående råd) hvad enten de er praktiske eller mest involvere netflix og til computer alt for tæt på ansigtet. For mig hjælper det at gøre mig “klar” tidligt på dagen: vaske mit ansigt – måske endda tage make-up på, tage tøj på og ikke bruge dagen i nattøj. Så føler jeg automatisk at det er umuligt at gå tilbage i sengen eller sofaen, fordi jeg er klædt på. Og når det kommer til at tage til træning gør det samme sig gældende, hvis først jeg er i mit fitness-tøj, så er jeg jo nødt til at tage ned og træne, alt andet ville være omsonst.

snak

Hvis din opgave er gået helt i hårdknude, eller du bare slet ikke kan finde på nogle kreative idéer til til arbejde, så tag ud og drik en kop kaffe med en veninde, som er god til at lytte. Nogle gange er man ikke selv klar over hvad problemet er, før man får sat ord på det overfor andre mennesker. Og under alle omstændigheder er en kaffe-date et godt afbræk midt i en skriveblokade eller lignende.

lister
Det gør de faktisk. Indkøbslister, huskelister, pros&cons-lister. De giver overskuelighed og at have en meget udførlig to-do-liste virker meget motiverende for mig. Det giver en dejlig, omend primitiv tilfredsstillelse at kunne strege ud i listen, som man bevæger sig i den rigtige retning og kommer tættere på mål.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 OUTFITS TIL KONFIRMATIONSGÆSTEN