TIP: FÅ 20% RABAT PÅ ALT ASOS.COM

10 MÆRKELIGE VANER JEG HAR

img_20170503_211014_2
Her ser I mig slæbe på et halvanden meter langt maleri. Jeg gik et par kilometer hjem, med det på ryggen. Fordi jeg SKAL have de ting jeg udser mig i en butik med hjem med det samme. Og fordi jeg er for doven til at gå to gange.

1. Når jeg går på gaderne inde i byer, hvor der er lejligheder i stueetagen, kan jeg simpelthen ikke lade være med at glo ind af folks vinduer, eller lejlighedsvis spejler mig i deres vinduer. Jeg er så nysgerrig at det halve kunne være nok. Jeg skal lige se hvordan de har indrettet deres køkken, eller om det ér et stort figentræ jeg skimter der i baggrunden. Undskyld, alle I i stueetagerne rundt omkring, fordi jeg ikke kan dy mig. Særligt akavet bliver det engang imellem, når man glor eller spejler sig, og pludselig møder øjnene på hjemmets ejer – SORRY!

2. Denne har jeg nævnt før, og jeg har efterhånden fået etableret at der faktisk er mange mennesker der gør dette. Ikke desto mindre, er det pisse mærkeligt. Jeg taler med mig selv, højt – lange samtaler. Oftest på engelsk. Altså hvad?! Hvorfor?! Jeg aner det simpelthen ikke. Men det har jeg gjort lige så længe jeg kan huske.

3. Og den her er jeg ikke stolt af at indrømme. Men hvis jeg har noget siddende imellem fortænderne, som jeg bare ikke kan slippe afsted med at få fjernet med tungen eller en negl, så bruger jeg lige et hår som tandtråd. Lifehack eller bare totalt sært? Det må I bedømme… Men fortæl mig lige, er jeg den eneste pige der bruger det her trick i en snæver vending?

4. Denne er vane er temmelig ubevidst, ja jeg var faktisk ikke engang selv klar over den, før en vis herre gjorde mig opmærksom på det. Jeg stikker altid mine fødder udenfor dynen om morgenen. Om natten når jeg lægger mig til at sove, skal de selvfølgelig være under dynen ( i sikkerhed for monstre, pigen fra The Grudge etc.) men i løbet af natten/morgenen stikker jeg åbenbart begge fødder udenfor dynen.

5. Jeg vil heller slæbe helt usædvanligt, måske endda med fare for at tabe og smadre noget – end jeg vil gå to gange. Jeg stabler gerne skåle, tallerkener og vasketøjet i en stor favnfuld, for at være mere effektiv. Dovenskab og effektivitet i farlig symbiose. Desuden er jeg meget stædig når det kommer til det her. Det samme gælder, hvis jeg finder et flot møbel i en genbrugsbutik eller en kæmpe palme i IKEA. Jeg skal have det med hjem, med det samme, om jeg så skal tage kommoden på ryggen og gå hele vejen hjem med den.

6. Jeg er slem til at holde mig selv vågen, selvom jeg egentligt er træt. Når klokken slår tolv om aftenen og jeg ligger i min seng, kvæstet efter en lang dag og egentlig helt grydeklar, kan jeg sagtens finde på lige at beslutte mig for at tjekke hvad der er kommet af nye vare hos Asos.com, læse et par blogs, browse pinterest igennem og gå igang med en ny tv-serie. Og pludselig er klokken halv to om natten, og jeg har misset “sove-toget”.

7. Hvis jeg ser en flot kaktus, når jeg er ude for at handle ind til eksempelvis aftensmad i Brugsen, Netto eller hvor end jeg er – så køber jeg den. Næsten altid i hvert fald. Jeg talte lige idag og jeg har ikke intet mindre end 13 kaktusser herhjemme i lejligheden. Og gårsdagens indkøbstur var ingen undtagelse. Men hvad kunne jeg gøre – de havde kæmpe kaktusser til 69 kroner i Fakta?! (Det er iøvrigt Fakta på krydset ved Albanigade/Benedicts Plads i Odense jeg handlede i).

8. Når jeg ryger cigaretter, så skal jeg altid have noget at drikke til – kaffe, the eller saftevand. Altid noget med smag. Og jeg sætter konsekvent mit hår op for at undgå lugten af røg, og vasker fingrene grundigt med sæbe så de ikke lugter. Måske skulle jeg bare kvitte smøgerne?

9. Jeg glemmer at tage sokker på. Jeg går så ofte ud af døren i kondisko uden sokker. Ikke fordi jeg ikke har rene sokker, men simpelthen fordi jeg glemmer at tage dem på. Og når jeg endeligt husker at få sokker på, er det ofte to forskellige slags.

10. Og for at blive på de kanter – altså fod-regionen. Så sætter jeg mig altid ned på gulvet når jeg skal snørre mine sko. Midt på stuegulvet herhjemme, eller i gangen hos mine veninder. Jeg orker ikke stå og blive helt tomat rød i hovedet og stå der og bakse. Desuden er mine spaghetti ben og arme så lange, at jeg jo nærmest ikke kan se hvad jeg laver dernede. ;-)

Hvilke sære vaner har I? PLEASE del dem med mig. Jeg er er så nysgerrig (apropos 1. linje).

11 kommentarer

 • Johanne

  Jeg snakker også tit højt med mig selv på engelsk. Og jeg kigger altid ind af vinduerne :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  Jeg har 15 mascara.. Ja, du læste rigtigt, 15 mascara! Og hver morgen tager jeg ét lag på med hver mascara, lader det tørre, og så endnu et lag med hver mascara. Altså 30 lags mascara. Og det er altså ikke en tilfældig rækkefølge, hver mascara har sin plads. Det er ret akavet at gøre sig klar sammen med andre når man finder 15 mascara frem, liner dem fint op på bordet, og tager dem i bestemt rækkefølge.. Men har gjort det i ti år nu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen

  Jeg kan næsten genkende det hele, den med håret som tandtråds, at snakke med sig slev (også på engelsk) og med at kigge ind af floks vinduer… ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hår som tandtråd! Det er så episk at læse, at en anden også gør det. Du er ikke alene :’D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   HAHA! YES! Det er jeg virkelig glad for :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Drop smøgerne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Den med hår som tandtråd har jeg sku aldrig hørt før hahahah lidt klamt køb en tandtråd til håndtasken!! 😂
  Og så synes jeg det er en skam at du ikke havde nogle GODE VANER med!! Dem har du sikkert lige så mange af men de er selvfølgelig sikkert ikke lige så sjove ..
  Jeg har en virkelig mærkelig vane som jeg ALDRIG selv har opdaget at jeg gør men min familie gør mig opmærksom på det gang på gang!! Hvis jeg lytter mens nogen taler og jeg ved hvad de vil sige feks. hvis de citere et eller andet eller fortæller en joke jeg kender eller gentager en historie jeg allerede har hørt så siger jeg det sammen med dem bare uden lyd .. så jeg sidder der og bevæger læberne som en anden idiot .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Det er totalt klamt, men virkelig effektivt. Jeg gør det også KUN hvis jeg er sikker på at ingen ser det :D Men en tandtråd i tasken er ikke nogen dum idé. Måske der kommer et indlæg med gode vaner :-)

   Hahaha! Ej hvor sjovt. Det har jeg aldrig set nogen gøre før. Det virker da meget empatisk, at du ligesom bare prøver at hjælpe dem lidt på vej ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Munch-Hansen

  Vil også gerne dele et par halvsære vaner! Dejlig med dine personlige indlæg :)

  1. I also talk to myself. And also in english. what is this madness?

  2. Jeg hader blødt rugbrød, så konsekvent rister jeg altid mit rugbrød, og hvis dette ikke er muligt, så skal det i hvertfald i køleskabet og blive helt stift i det

  3. Jeg har nu skrevet fast dagbog i et år og jeg elsker det

  4. Jeg har tusindvis at mærkelige lister i min notesbog på min Iphone. Alt fra ”citater fra folk”, ”overhørt i dsb” og ”mine yndlings drengenavne”.

  5. når jeg overnatter hos andre, tropper jeg altid kun op i mit kluns og med en tandbørste under armen. intet skiftetøj, ingen taske, kun mig og min tandbørste. simplicity is key.

  6. jeg smasker. og jeg lægger ikke mærke til det, før jeg får et af vide. gentagende gange

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Jeg rister også ALTID mit rugbrød! :D Haha. Og telefon-listerne er jeg også med på. Og når jeg overnatter hos folk glemmer jeg sågar min tandbørste. Hvor er det sjovt! Tak fordi du deler <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: FÅ 20% RABAT PÅ ALT ASOS.COM