T-shirt & fishnet stockings

20 FILM JEG SYNES ALLE SKAL SE

untitled

Jeg elsker film. Jeg tror det er ét af mine absolut foretrukne medier. Og hvis du beder mig vælge imellem bøger og film er jeg i vild splittelse, for film kan på mange måder det samme som bøger kan, de kan få dig til at ophøre med at være dig for en stund og lade dig være lidt hvem det skal være. Film kan bare være simpel underholdning som giver et smil på læben, eller det kan rive op i dybe sår, tvinge mig til at se mine egne svagheder i øjnene og i sidste ende synes jeg, at jeg lærer noget nyt om mig selv, næsten hver gang jeg ser en film. Men det at lave en film er ikke nogen let opgave og der er mange film som jeg har set og rynket gevaldigt på næsen over. Men denne liste skal handle om 20 af mine favoritfilm, eller i hvert fald 20 film som jeg vil anbefale til alle, for det er uendeligt svært at lave bare en top 10-liste synes jeg. Film kan jo være gode på mange forskellige måder, og det er ikke nemt at vurdere hvilke film man for alvor aller bedst kan lide. Men disse 20 film vil jeg til enhver tid, anbefale til alle.

9 kommentarer

 • Nicolai

  Listen burde også inkludere “Casablanca”, “Willy Wonka & Chokoladefabrikken”, “Citizen Kane”, “Dr. Strangelove” og “Beetlejuice”. Men ellers så er det en fed liste :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicolai

   P.S., hvis du starter på SDU efter sommeren, så syntes jeg du skal melde dig ind i SDU filmklubben. De viser en masse fantastiske film fra alle årtier. Just a suggestion ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Uha ja, de er i hvert fald nogle af dem som ligger højt på IMDB’s top 100 liste ;-) Jeg er meget dårlig til at få set film som er ældre end 1990 – kald det en fejl i min opdragelse. Jeg må lige tage mod til mig og sætte en gang Casablanca på. Tak for tips :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicolai

   Så nogle klassikere efter 1990: “Birdman”, “Brooklyn”, “Carol”, “Frankenweenie”, “Nightcrawler”, “All is Lost” og “Mr. Turner”. Men et absolut must-see som jeg tror du vil elske netop fordi du går så meget op i ord og dialog, er “My Dinner With Andre”. Trust me, du vil elske den hvis du giver den en chance😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • a

  Good will hunting & zootoopia har jeg set mange gange. de er så gode!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Ja, de er altså fremragende. Bliver rørt til tåre af dem begge to! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Johanne! Har du set American History X? Min far har talt om den så længe jeg husker, så for et par dage siden satte vi os ned og så den sammen. Den efterlod mig fuldkommen mundlam, og jeg er ret sikker på, at den vil figurere i min bevidsthed længe endnu! En enormt “stor” film som jeg virkelig vil anbefale!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Emma.
   American History X – den har jeg tænkt på at se SÅ mange gange, men jeg har alligevel aldrig fået det gjort, af en eller anden årsag. Tak for tip – den vil jeg sætte på her til aften :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thanks for the tips!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

T-shirt & fishnet stockings