PINK MØDER PUNK - GET THE LOOK

SYNDIG VEGANSK BURGER MED SVAMPEKOMPOT

2017-05-02-12-29-39-12017-05-02-12-29-38-2
Det gik lige op for mig idag, at jeg snart har spist hovedsageligt plantebaseret i et år. Det er godt nok gået stærkt og virkelig blevet en inkarneret del af den måde jeg spiser på, og i det hele taget tænker på.  – Hvis I vil læse lidt om, hvordan jeg spiser og hvilke overvejelser der ligger bag så læs DETTE indlæg, da det her mere bare bliver en opskrift end et oplæg til debat.

Jeg har aldrig, heller ikke da jeg spiste kød, været vild med hakket oksekød, kun i en virkelig velsmagende kødsovs eller lasagne. Hakkebøf med  bløde løg er ikke min ting. Og heller ikke en burger ned en bøf i, jeg ville til enhver tid hellere have kylling. Men forleden da jeg var nede og handle, så jeg at man kunne få veganske “burger bøffer” og straks fik jeg lys til en rigtig syndig burger, så det gik jeg hjem og lavede – og det var SÅ lækkert! Bøfferne kommer fra det svenske mærke Hälsans Kök, og kan købes i i Fakta – lige nu er de på tilbud til 30 kroner for 4 bøffer. Bøfferne er lavet hovedsageligt af soyaprotein og hvedeprotein og ikke en masse mærkelig kemi. Den eneste nedtur er, at de desværre ikke er økologiske så vidt jeg kan læse mig frem til. Men de smager SKØNT, meget som en rigtig burgerbøf, og så er de grillet på forhånd, så man får den dejlige let røgede duft og smag.


2017-05-02-01-28-35-1

* Burgerbollerne er hjemmebagte, efter en opskrift jeg fandt på nettet (jeg kan desværre ikke lige finde den igen, men søg selv efter “veganske boller” og der kommer en masse frem) – man kan også sagtens bruge de færdiglavedeboller man køber på vakuum, de smager jo skønt. *

Fremgangsmåde:

Start med at snitte løgene i ringe eller tern – det bestemmer du, og skær champignonerne i skiver. Sauter/steg begge dele i 1-2 spsk vegansk smør (jeg bruger smørbar fra Naturli’). Tilsæt salt og peber allerede når løgene begynder at syde, og når både svampe og løg er blevet let brunede hælder du 1 tsk teriyaki sauce over og lader det stege videre i et par minutter.

De andre ingredienser skal sådan set bare snittes som du bedst kan lide det, og du kan jo sagtens putte andre ting i end jeg har valgt, tomater undlod jeg, fordi jeg faktisk ikke synes de passer sammen med svampekompotten, men du kan jo gøre præcis som du vil. Og bøfferne er tilberedte på forhånd og skal derfor bare have et par minutter på en stegepande eller tilsvarende i en mikroovn.

Jeg har smurt mine boller med vegansk mayo, den kunne man eventuelt røre op med lidt chili-dressing, sennep, ketchup eller hvad man har lyst til. Og hvis man vil, kan man også tilføje noget vegansk ost. Men jeg er endu ikke faldet over et rigtig godt vegansk alternativ til ost, så jeg venter med tålmodighed til den slags er at finde på det danske marked. Eventuelt kan du drysse lidt gærflager over din bøf, for at få lidt mere smag frem. Server burgeren som den er, eller lav en omgang hjemmelavede pomfritter til – det er jeg ret sikker på ville klæde denne burger og så får man virkelig tilfredsstillet sin craving efter noget syndigt – helt uden brug af animalske produkter. Det kan faktisk godt lade sig gøre! ;-)

3 kommentarer

 • Kæft altså, det ser lækkert ud :D

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina mira

  Jeg synes faktisk at violifes ost er rigtig god, har du prøvet deb?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Den har jeg prøvet, både den med chili og smelteosten. Jeg synes smelteosten er udemærket, hvis man altså smelter den :-P Men deres forøg på en parmasan er jeg ikke udpræget fan af :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PINK MØDER PUNK - GET THE LOOK