PRIKKET SLÅ-OM KJOLE & KONTROLLØR HAT

FUCK AUBERGINER OG 15 ANDRE TING JEG HAR LÆRT OM LIVET

img_20170606_175924

Som den brønd af visdom jeg jo med mine 21 lange år nødvendigvis må være, synes jeg at det var på tide at dele lidt ud. Her er lidt erfaringer, råd eller bare pejlemærker at gå efter og de er store som små. Jeg håber at I synes det er brugbart og lidt sjovt, måske. Hvilke gode råd ligger I inde med? Del dem endeligt med mig og alle andre nede i kommentarfeltet.

1.  Du ved aldrig hvad andre tænker – og du kommer aldrig til det, men derfor forestiller du dig garanteret alligevel hvad andre tænker, så hvorfor ikke ændre deres tanker til noget positivt? I stedet for at forestille dig at de tænker det værste om dig, så forestil dig at de tænker det bedste. Det vil med garanti gøre dig gladere og er det ikke meget federe, end at du i dit eget hoved sviner dig selv til, på vegne af andre? Denne tankegang bliver iøvrigt ret godt formuleret i afsnit at “Petra elsker sig selv” – som er en rimelig seværdig programserie når det kommer til self-love.

2. Alle kaktusser stikker lidt. Også dem som ligner at de ikke gør. Du ender altid med en mærkelig kløe i hænderne og små næsten usynlige nåle alle vegne. Jeg ved ikke hvad løsningen er, for det hjælper ikke at tage handsker på. Hold nallerne for dig selv, når det kommer til de grønne herligheder.

3. Lav et lille kryds i din kalender, eller en note på din telefon når du får din menstruation – der findes sikkert også en smart app du kan bruge. Så kan du holde øje med om alt er som det skal være, i stedet for med angstens sved drivende ned ad ryggen, at haste til Normal og købe graviditets-tests i tide og utide, fordi du ikke kan huske hvor lang tid der er gået siden sidst. Den her har jeg stadig ikke selv helt mestret endnu.

4. Nutids-r. Få styr på det. Og så noget med en “cykel-regel”.

5. Jeg har sagt det før: VAND! Drik det, svøm i det, bland det op med saftevand (hvis det er saltvand skal du selvfølgelig ikke drikke det,  hverken med eller uden saft, det kan vist nok være pisse farligt – men you get the point). Din hud bliver pænere og dit hoved bliver mindre tungt. Og hvis vand ikke virker, så skal du sove – den menneskelige version af genstart. Hvis det virker for din computer, virker det for dig! Undskyld, jeg vrøvler.

6. Når du shopper online, sent om aftenen, med computeren balanceret imellem dine lår og brystkasse (jeg ved det er sådan du ligger, du skal ikke lyve). Så fyld bare kurven – men lad være med at bestille ordren. Vent i stedet til dagen efter og kig da dine valgte vare igennem og se om du virkelig stadig vil have dem. Nogle gange bliver man tryllebundet af en rabatkode, eller et inspirerende billede på Pinterest og så er man klar til at klikke både et nude sæt jogginstøj, en lille løbestift og et par lidt tvivlsomme chunky støvler hjem i næste nu. Varene bliver jo alligevel ikke sendt afsted om natten, så hvorfor ikke vente. Og hvis man allerede morgenen efter sin online-ose-spree ikke gider have tingene alligevel, ville det jo være dumt at smide penge efter dem.

7. Andre mennesker taler i uger og der er ikke noget du kan gøre ved det. Du må lære at indordne dig og acceptere at du for altid vil befinde dig i et dato-mæssigt limbo når nogle spørger dig om du har planer i uge 15. Et godt pejlemærke er at uge 29 er der hvor alle har sommerferie, det vil sige i Juli engang – alt imellem uge 1 og 29 er en gråzone. Men google har som sædvaneligt alle svarene.

8. Tag nu bare din oplader med dig. Hvad enten det er den til din telefon eller computer du har mest brug for, så tag den med. Hvorfor ikke gøre det?!

9. Auberginer er kedelige. Konsistensen er latterlig og smagen er ingenting. “Jamen hvad med babba ganouch, det er da lækkert?” – Fuck babba ganouche.

10. Du kan komme igennem livet helskindet og sige din mening hele vejen, hvis blot du husker at lave en rygdækning først. Eksempel: “Jeg siger ikke at Donald Trump er korrupt helt ind til benet og at det var Rusland der sørgede for at pumpe penge i hans president-kampagne, det er der ikke konkrete beviser for (rygdækning). Jeg siger bare at han fyrede den FBI chef der begyndte at grave i det, med et fingerknips.”

11. Det her er virkelig det bedste råd jeg har fået i forhold til redigering af billeder og videoer. Lav dine skygger orange og dine highlights blå. Det er den slags color grading som man kalder teal and orange og som bruges på mange hollywood film, samt af mange populære instagrammere og vloggere. Og det gør underværker for det udtryk du får frem i dit materiale. Skal jeg lave en tutorial på hvordan jeg redigerer billeder/video iøvrigt?

12. Garam masala er et vidunderligt krydderi og strengt nødvendigt i dit køkken. Eller det er jo ret beset et blandingskrydderi, fyldt med alskens lækkerhed. Hvis du tør prøve noget lidt mere eksotisk end madras karry nede fra Netto, så er det altså bare med at komme en tur i Bazaren og få tanket op. Jeg bruger det i stort set al indisk mad jeg laver, og også i meget andet. Det samme gælder iøvrigt for svampe soya, oystersauce, tahin og miso-paste.

13. Handel aldrig ind når du er sulten, du kommer hjem med meget mere end hvad dit sikkert lidt sparsommelige mad-budget kan holde til. Chokolade müsli, en croissantt fra bake-off OG en eller anden mærkelig færdig-drømmekage frisk fra folien? Var det virkelig nødvendigt?

14. Hav ALTID en flaske vin et sted i din lejlighed. Måske endda to, rød og hvid. Du ved aldrig hvornår du trænger til et glas, eller hvornår madlavningen kræver et skvæt hvidvin, eller hvornår du pludselig spontant skal hoste for-fest. I denne sammenhæng er det vigtigt at tilføje, at du også altid bør have en gin og måske endda også en flaske tonicvand et sted.

15. Sidst men ikke mindst: Det er næsten altid federe at bruge sine penge på oplevelser eller rejser, end det er at klatte dem væk på småting. Og ikke bare dine penge, men din tid – lad være at spild den. Tag en weekend væk med din kæreste, I behøver ikke tage til Ystad Saltsjöbad, der er mange andre fede steder i Sverige. Eller tag en flyv til London med din veninde når du får feriepenge, det har I altid snakket om, men aldrig fået gjort. Eller book det shelter og tag på sheltertur med dine veninder og drik irish coffee til I segner. Bare kom afsted.

19 kommentarer

 • Nicoline

  Jeg ELSKER det her indlæg!😂😍 Og ja tak til en billedredigeringsguide 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nr. 6 og 14…. HAHA, so true!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvilket program bruger du til at lave/redigere video?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanne

  Ville være, awesome med en tutorial om billederedigering! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker den med Trump, kunne ikke sige det bedre selv ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  haha nu bliver jeg mega kedelig og dansklærer-agtig, men du har et punkt med nutids-r, og derefter glemmer du det sørme i redigeringspunktet (sry intet ondt)
  – btw ville elske en video med redigeringsteknikker !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Til nr. 11…… ja tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Og hvis vand ikke virker, så skal du sove – den menneskelige version af genstart. Hvis det virker for din computer, virker det for dig! ” hahahaha det er jo det sygeste sjove argument!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  JA TAK til redigerings-tut! Især til billeder. Jeg drømmer om en lækker ensartet insta, men det går sgu ikke så godt…
  Og mega gerne nogle opskrifter på det indiske mad du laver!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina

  JA! Gerne et indlæg med redigering :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida R

  Ville være ellevild med et indlæg om redigering af fotos!!!!
  Btw (og ikke for at være irriterende) vil jeg mene, at det, som du kalder rygdækning, egentlig hedder gendrivelse. Rygdækning er snarere referencer. https://hbdansk.systime.dk/index.php?id=205#c625

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selma

  JA JA JA TAK til at vise os, hvordan du redigerer billeder!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Dejligt indlæg :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma P

  Tilføjelse til #7
  Indstil kalenderen (under indstillinger->kalender->ugenumre, i hvert fald på iPhone) på din telefon med ugetal, så kan man altid følge med.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   TAAAAAK! Mit liv er lige blevet tusind gange nemmere!!! 😁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Jeg bruger womanlog til at holde øje med min cyklus! Det er virkelig rart. Den kommer med en notifikation dagen før den har beregnet man skal have mens, og så kan man se hvornår man har det langt ud i fremtiden! 😀
  Og med hensyn til vin: Rosas Tapas på Chr. Sonnesvej i Odense har læææækker vin til rigtig gode priser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I see you enjoy summer!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  6: Klogt klogt klogt!

  13, 14 & 15: Tjek, tjek og tjek
  Men Rom er nu også godt, og en flaske Asti eller Champus i køleskabet!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PRIKKET SLÅ-OM KJOLE & KONTROLLØR HAT