DEN NEMMESTE SPICY GRÆSKARSUPPE

img_4527img_4518img_4521img_4526

Den her græskarsuppe er utroligt nem og god. Den er perfekt til den kommende kolde sæson – og også ret en ret budgetvenlig grøntsagssuppe, som ikke kræver særlig mange ingredienser. Opskriften er min egen forenklede version af en suppe, min mor altid har lavet når det begyndte at blive koldt udenfor og græskarene i haven modnede. Og jeg kan varmt anbefale den til alle jer, der er på vej ud i en efterårsforkølelse at prøve den her suppe, som er fyldt med gode sager.

Du skal bruge følgende ingredienser:
1 hokkaido græskar eller butternut squash
1 dåse kokos mælk
100-150 gram revet ingefær
Saften fra 1/2 citron
1 tsk frisk eller tørret chili
1 rødløg i tern
2 fed hvidløg
2 dl vand

Tilbehør:
Solsikke frø
Soya

Fremgangsmåde:
Snit løgene og steg dem af på panden i lidt oliven olie sammen med chilien. Snit også græskaret i små tern og steg det sammen med løgene i et par minutter, inden du tilsætter vandet. Lad retten simre i 5-10 minutter og tilføj den revne ingefær og citronsaft. Hæld til slut kokosmælken i retten og lad det koge op. Blend suppen når græskarstykkerne er ved at være more og smag til med salt (eller soya) og peber. Hvis du vil have noget lækkert og sprødt på toppen, kan du stege nogle solsikkefrø i lidt soya sauce på en varm pande og lade det køle af. Og hvis du ikke vil have retten helt vegansk, kan det også være rigtig lækkert med lidt creme fraiche på toppen.

3 kommentarer

 • Emma

  Har netop brugt din opskrift her til aften og kokkereret denne suppe. Det var aller første gang jeg har lavet en suppe helt for bunden, og hold da op hvor blev jeg positivt overrasket! Den er ikke blot super nem at lave, men så smager den også fremragende :D Tusinde tak for opskriften Johanne! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Det lyder bare superlækkert. Skal helt klart prøves. En klat af det mere “faste” af kokosmælken, kan også gøre tricket til dem der vil have cremefraiche-oplevelsen, men gerne vil holde den vegansk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Det er en god idé! :-) Jeg har også brugt vegansk yoghurt af og til – og det fungerer også.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STRIK, DENIM & CAT EYES PÅ HC. ANDERSENS GADE