ER DU GOD TIL AT SIGE NEJ?

EFTERÅRSMAD: VEGANSK FARSBRØD MED SAFT OG KRAFT

img_4807
eftera%cc%8arsmad-vegask-farsbroed-med-saft-og-kraft

På sådan en regnfuld og grå lørdag synes jeg, at noget af det bedste er at forkæle mig selv og mine kære med noget lækker mad, som er fuld af smag, saft og kraft. Og det er lige hvad det her veganske “farsbrød” er. Og inden du måske rynker på næsen ved ordet “farsbrød” – vil jeg sige at det altså bare noget jeg kalder denne ret, i mangel af bedre ord. Det kan fungere som erstatning for farsbrød, oksesteg eller lignende, men smager jo ikke som kød og det er heller ikke meningen. Jeg synes man skal bruge den her opskrift fordi det simpelthen smager totalt dejligt og efterårsagtigt, kød eller ej. Opskriften tager udgangspunkt i DENNE idé som jeg fandt på pinterest, og så har jeg finjusteret den lidt efter min egen smag. Så hvis du vil prøve at holde mega-lækker kødfri lørdag idag så synes jeg at du skal teste denne opskrift.

efteraarsmad-vegask-farsbroed-med-saft-og-kraft-2
Fremgangsmåde:

Steg rødløg, peberfrugt, selleri , svampe og gulerødder i lige olivenolie på en pande ved middel varme. Lad grøntsagerne stege indtil de føles bløde og bliver let gyldne. Tænd så ovnen på 175 grader og lad den forvarme imens du blender alle ingredienserne sammen – og smag til med salt og peber (og hvad du ellers har lyst til). Hvis din foodprocessor er lidt lille i størrelsen som min, kan du med fordel blende ingredienserne sammen af to omgange. Jeg kan godt lide at mit farsbrød har lidt struktur, så jeg blender kun ganske kort. Men hvis du vil, kan du godt purere dejen så den bliver helt ensformig, det er bare lidt sværere at få den til at “stå” op inden i ovnen på den måde. Når du har blendet alle ingredienserne sammen, tager du en bradepande eller et ildfastfast fad og dækker med bagepapir. Så placerer du dejen og former den i den form du foretrækker. Jeg hældte en smule olivenolie over mit farsbrød for at hjælpe med til at lave sprød skorpe og pyntede med valnødder. Du kan også bruge hakkede hasselnødder eller pynte med frisk persille når farsbrødet er bagt. Når du har formet farsbrødet sætter du det i ovnen og bager det i ca. 20 minutter, derefter kan du evt. tage det ud og drysse lidt ekstra brun farin på toppen og sætte farsbrødet tilbage i ovnen i yderligere 5-10 minutter. På den måde for du en lækker sprød overflade.
Sørg for at lade farsbrødet stå i ca. 10 minutter og køle af, så det kan samle sig. Hvis du skærer i det for tidligt, vil det falde fra hinanden.

Jeg spiste en meget enkel grøntkåls salat med figner og friske pære til farsbrødet, men du kan jo også gå all-out og lave en god brun sauce og kogte kartofler waldorfsalat osv. – det er op til dig!

img_4814

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ER DU GOD TIL AT SIGE NEJ?