HAR DU STYR PÅ DINE VITAMINER?

JEG GIK I BAD I MIT FITNESSCENTER FOR FØRSTE GANG I 6 ÅR

img_4783

Måske synes du at den overskrift lyder overdrevent sensationel i forhold til den simple handling den beskriver. Eller måske får du helt ondt i maven bare ved tanken om selv, at skulle gøre udføre netop den handling. Uanset, så håber jeg at du vil synes det er spændende at læse med på det her indlæg, som handler om at overskride sine grænser.

Nogle gange er jeg bange for at jeg ikke udvikler mig nok. At jeg ikke udlever mit fulde potentiale. At jeg ikke bliver så klog, sjov, veltrænet eller så lykkelig som jeg kunne blive ved at leve sådan som jeg gør lige nu. Når jeg har det sådan, og det har jeg i øjeblikket, så er det som oftest fordi jeg har brug for at skubbe mig selv ud over mine egne grænser, udfordre mig selv til at prøve noget jeg ikke har gjort før. Det er jo i virkeligheden bare den simple gamle traver; for at lære noget nyt, må du gøre noget nyt. Det kan være småt som stort, men jeg kan mærke at jeg med det samme jeg prøver at bryde med mine gamle (u)vaner og prøver noget nyt, allerede føler mig gladere, bare fordi jeg turde prøve. Det kan være at stoppe med at falde i søvn til netflix, men i stedet slukke lyset og prøve at sove på den måde. Eller at tage med til en fest hvor jeg næsten ingen kender, selvom det gør mig totalt nervøs. Det kan også være at jeg prøver at starte dagen med en 5 minutters “meditation” og sætte en intention for min dag. Eller at forsøge ikke at tage min kæreste for givet og gå og mundhugges, men i stedet prøve at gøre små romantiske ting og bide min irritation i mig. Og det er jo altsammen forholdvis “små” ting, men som tilsammen giver en utrolig rar følelse af at jeg stille og roligt udvikler mig i den rigtige retning – og i hvert fald ikke går i stå. Og så kan det også være ting som for andre virker små, men som for mig er kæmpe store, såsom at tage et bad i mit fitnesscenter. Og det var lige netop hvad jeg gjorde igår.

Jeg har været medlem af Fitness World i 6 år nu og det er ikke løgn, når jeg skriver at jeg aldrig i de 6 år har taget et bad i et eneste af centrene. Og det til trods for at jeg de første 2 år af mit medlemskab pendlede fra Faaborg til Odense og derfor tilbragte 1 time i en – i forvejen, ikke specielt vellugtende bus, iført svedigt træningstøj. Og det er ikke bare dét at tage et bad i et fitnesscenter jeg har holdt mig fra – det er alt der har involveret mig, nøgen sammen med andre kvinder. Fællesbade har lige siden jeg gik til håndbold i 6. klasse bare ikke være noget for mig. Det følger der selvfølgelig en væmmelig teenage-historie med til, den kan I læse HER.
Men nu er jeg 21, og jeg har brugt sommeren på at slikke sol i bare bryster, sammen med min kæreste, langs den italienske kyst. Jeg tager bikinibilleder og ligger op på instagram, jeg sover nøgen med min kæreste og er slet ikke genert over min krop som jeg var før. Men alligevel, er det at skulle være HELT nøgen foran kvinder jeg ikke kender, grænseoverskridende. Netop derfor, besluttede jeg mig for at tage et bad i mit fitnesscenter efter min planlagte træning. For den der helt kropsforskrækkede, bange lille pige, der ikke tror at hende krop er som den skal være, hende er jeg altså ikke længere – hende vil jeg ikke være længere. Og jeg drømmer om en dag, at der ikke er nogen med en sund og velfungerende krop der skal have det sådan. Så her får i min oplevelse fra omklædningsrummet i Fitness World.

Klokken var ca. 17:30 da jeg var færdig med min træning. Centeret var rimelig fuldt og der var lige gået et spinning hold igang i en af salene, så hele centeret hoppede i takt med den heftige bas de cyklede afsted til. Da jeg kom ind i omklædningsrummet var der den  slags livlige kvidren, der opstår når der er mange kvinder ét sted. Rundt omkring på alle de små kasser placeret i rummet, sad der kvinder i alle aldre og skiftede tøj, bandt sko og pakkede håndklæder ud. Der var gang i bruserene kunne jeg høre, og gulvet der ledte ind til badene var beklædt af våde fodspor. Et norsk veninde par i  trediverene kom lappende ud fra badet,  med håndklæder omkring sig, dybt optagede af en samtale – de så ikke ud til at skænke dét at de var næsten nøgne iblandt  mange andre kvinder en tanke. Jeg gik over til mit skab og gjorde et stort nummer ud af at tage mig god tid, med at tage mit træningstøj af og pakke det ned i min taske. Jeg havde besluttet hjemmefra, at skulle jeg tage den her udfordring op, skulle jeg gøre det helt. Jeg skulle ikke stå helt sammenkrøbet og liste min BH af bagved håndklæde eller stå med ryggen til alle andre i et hjørne af badene, jeg skulle gøre det uden nogen skam – for der bør ikke være nogen skam.  Så jeg tog min trænings BH af og tog en dyb indånding inden jeg trak mine trusser af og lagde dem i min taske. Sådan. Der stod jeg så. Jeg lyttede. Der var ingen grin, ingen chokerede gisp eller himmelvendte øjne. Alle kvinder i omklædningsrummet var aldeles upåvirkede af det faktum at jeg ikke længere havde noget tøj på. Så rakte jeg ud efter mit håndklæde og fortsatte min vej igennem lokalet hen imod badene. Stadig var der ingen der bad mig om at tage noget tøj på og fjerne min skrækkelige krop fra deres åsyn. Der stod en anden kvinde som var igang med at bade, da jeg kom ind og fandt en bruser. Hun smilte til mig og fortsatte så ufortrødent med at skumme shampooen i sit hår op. Jeg tændte for bruseren, vendte ryggen til væggen og hældte sæbe ud i hånden, alt imens jeg forsøgte ikke at grine over, hvor vanvittigt det var, at jeg i så mange år havde været bange for den her oplevelse. Jeg gik hjem fra fitnesscenteret med et stort smil på læberne, lettet og stolt. Og jeg synes at I skal prøve at gøre det samme.

8 kommentarer

 • Tha

  Hej Johanne
  Så sent som imorges tænkte jeg stille for mig selv: hvorfor går du ikke bare i bad her? du har det varmt og sveder og skal cykle hjem fra centeret i dit træningstøj med din jakke udover. Hvis du nu går i bad her, så kan du tage rent tøj på og når du så kommer hjem er du “helt færdig med træningen”.
  Så når jeg skal træne igen torsdag morgen, så tager jeg håndklæde med og går i bad. Fordi hvad kan der ske? Jeg har en helt normal krop og jeg tænker folk kigger mere når man træner, end når man er i bad. Det med at folk kigger når man træner, er i øvrigt noget grænseoverskridende for mig, men jeg øver mig i at sige “pyt med hvad andre tænker”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hej Johanne
  Det er virkelig et spændende indlæg! For det første synes jeg det er fedt at du tager et emne som kropsforskrækkethed (hedder det det?) op. Og du er i den grad med til at bryde et tabu her. Jeg har personligt altid badet på offentlige steder (svømmehal, fitness, efter gymnastik), og det har jeg aldrig været tryg ved. Jeg har altid været sikker på at de andre piger tænke en masse tanker om mig og bedømte min krop. Så jeg synes det er rigtig sejt at du tager kampen op, mod dine egne begrænsninger.
  For det andet vil jeg bare rose dig for den måde du har nytænkt din blog på, på det sidste. Jeg har fulgt med længe (både her og YT) og jeg er helt vild med at du nu er begyndt at lave en masse holdningsrelaterede indlæg og jeg føler faktisk at din blog er blevet mere personlig. Det er i hvert fald sådan jeg opfatter det som læser. OG JEG ELSKER DET! Super godt arbejde!
  Mange knus i din retning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Et vigtigt indlæg, som jeg tror, beskriver netop dét mange af os føler. Jeg er i præcis samme mindset som du var, før du tog springet. Jeg har ikke badet nøgent offentligt siden sjette…eller før? Jeg ved i hvert fald at vi begyndte tidligt på at bade med badetøj og fandt på alverdens undskyldninger for at undgå badning i folkeskolen. Gymnasietiden var det samme. Faktisk var det blevet så slemt, at jeg blev helt overrasket, da nogen badede efter idræt. Det var pludselig ikke normalt i mit mindset. Jeg har netop gået med overvejelsen om at tage udfordringen, som du har gjort, og undres lidt over, at det er blevet sådan en stor ting og netop en ‘udfordring’. Og at det er dét for os piger. For har det ikke altid virket som om at drengene havde nemmere ved det? Mere frit og “vi bader alle sammen” uden problemer? Jeg har i hvert fald snakket med mine kærester i årenes løb om dette, da de alle har set deres venner nøgne og jeg ikke har set mine veninder. Det er bare et eksempel på den forskel. Men godt indlæg Johanne, meget relevant, da unge/børn ikke bør vokse op med en skam om deres krop. Og det bør vi voksne heller ikke. Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Nice du gjorde det! Hvor er dine løbebukser fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Mega vigtigt indlæg Johanne, og mega fint beskrevet. Du er for sej, og jeg ville ønske jeg turde gøre, hvad du lige har gjort!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Senia

  Jeg synes emnet er højest relevant. Jeg har det på samme måde. Men efter jeg har fået børn, har jeg tvunget mig selv til at tænke anderledes. Mine børn må aldrig tro at man skal se ud på en bestemt måde, for at være OK. Derfor er det vigtigt at de ser at jeg er OK med min krop, men også de har mulighed for at se alm. Kroppe i alle mulige afskygninger, når vi tager i feks svømmehal. I virkeligheden ville jeg ønske at offentlig nøgenhed på dels. strande var mere socialt acceptabelt, da det nærmeste man kommer på at se en nøgen krop i sin dagligdag er bikinireklamer, hvilket næææsten altid er slanke modeller. Desuden vil jeg til en hver tid anbefale at tage på skiferie og ligge sig ved poolen. Det var virkelig en øjenåbner for mig at vi er så forskellige og at det er helt okay og faktisk ret smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvad tænker du selv om at andre kvinder går i bad i fitness? Tænker du da hånligt om dem, eller hvad du nu ellers tror at folk kunne tænke om dig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I see you are really well in shape!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HAR DU STYR PÅ DINE VITAMINER?