MONGOLIAN FAUX FUR & BAKER BOY HAT

PMS & BIVIRKNINGER – DERFOR STOPPEDE JEG MED AT SPISE MINI-PILLER

img_5260 img_5255
Dagens helt store craving – TOAST. Og nej, jeg er ikke gravid.

Det her indlæg er lidt svært at skrive. Ikke fordi jeg er bange for at fortælle jer min historie og hvad der ledte til min beslutning. Men fordi jeg blot er en 21 årig pige, der hverken er læge eller psykolog – derfor er jeg bange for, at komme til at tage munden for fuld når jeg taler om det her emne. Men nu ved I fra en start, at hvad der står I det her indlæg udelukkende er baseret på mine egne følelser og fornemmelser i min krop.

Jeg stoppede med at spise mini-piller for snart 3 uger siden. På det tidspunkt havde jeg spist dem uafbrudt i næsten et år. Men jeg var begyndt ikke at kunne genkende mig selv eller min egen krop. Der kan være, og er med garanti et hav af årsager til at ens sindstilstand ændrer sig fra uge til uge og måned til måned. Arbejde, følelsesmæssigt stress, motions og kostvaner, det hele spiller selvfølgelig ind på ens mentale helbred. Men jeg oplevede, da jeg havde spist mini-piller i omtrent 3 måneder, at der skete en markant forskel i mit sind, i dagene op til menstruation især – altså dét som man også kan kalde PMS.

PMS er ikke noget jeg tidligere har været påvirket af på nogen måde. Jeg har altid haft ganske få smerter ved menstruation og ud over det næsten ingen gener, pånær lidt træthed af og til. Men boy oh boy har det ændret sig indenfor det sidste år. Det kan, som tidligere nævnt, skyldes alle mulige andre faktorer end blot mini-piller og er sikkert en kombination af flere ting, men faktum er at jeg oplevede de her store ændringer i mit sind for første gang i mit liv, samtidig med at jeg spiste mini-piller i den længste periode i mit liv. En lille sidebemærkning der måske bør knyttes er, at jeg jo spiste mini-piller fordi jeg (også for første gang) har en kæreste, dejlige Mads – og skønt han virkelig er dejlig, er jeg sikker på at det også er dét faktum at jeg er i et forhold der har udfordret mit sind, men det er simpelthen ikke kun det.

Nogle af de bivirkninger som jeg kunne risikere at blive ramt af ifølge indlægssedlen i min mini-pille pakke var:
Vægtøgning
Kvalme
Brystspænding
Hovedpine
Humørsvingninger
Acne
Menstruationsforstyrrelser
Nedsat sexlyst
Udebleven menstruation
Depression

Og ud over vægtøgning  og depression har jeg oplevet alle. Nuvel, det er måske i virkeligheden bare symptomer på at være en levende 21 årig kvinde, mere end på at spise mini-piller. Men som én der aldrig har haft vilde humørsvingninger, virkeligt mørke og næsten “depressive” perioder, hovedpine eller nedsat sexlyst hylede det mig fuldkommen ud af den, da alle disse ting begyndte at ramme mig. Jeg følte mig ikke som mig selv – og blev faktisk endnu mere ked af at gå og spekulere på om det nu bare var noget jeg forestillede mig.

Og lad mig lige fremhæve punktet: nedsat sexlyst. Det er måske lidt vildt at skrive om den slags her på bloggen, men det gør mig ikke noget at være åben på det punkt – så jeg håber ikke at I føler jeg går over grænsen. Der er mange ting der igennem tiden ikke fungerer i Mads og mit forhold, vi skændes/diskuterer rigtig meget og er utroligt forskellige på mange punkter, men sex – det kan vi altid finde ud af. Eller det vil sige – det kunne vi I hvert fald (og kan vi heldigvis igen nu). Mads har tit joket med hvordan det var ret vildt, at jeg virkelig sjældent afviste ham og også selv tit lagde op til sex, til trods for hvor sure vi kan være på hinanden. Men med nogle mennesker, så er dén der bare – lysten. Og det er også noget jeg vægter højt i mit forhold, et velfungerende sexliv hvor man prøver nye ting og anstrenger sig for at gøre noget godt for sin partner. Så da jeg for nogle måneder siden oplevede at lysten var FULDKOMMEN slukket blev jeg mega frustreret. Det var så underligt for mig og jeg følte nærmest at min krop forrådte mig, for jeg ville jo gerne have lyst – jeg havde det bare ikke. Og selvom Mads, der har været i flere forhold før mig, forsikrer mig om at det altså er ganske normalt, kunne jeg ikke lade være at tænke rigtig meget over hvad det var der skete i min krop.

And so, efter nøje overvejelse af pros (ingen babyer) og cons (næsten alle bivirkningerne ovenfor), besluttede jeg mig for at stoppe med at spise mini-piller. Det er som sagt snart 3 uger siden og jeg ved ikke om jeg kan mærke en markant forskel endnu. Jeg spurgte Mads i forbindelse med det her indlæg om han havde bemærket en forskel og han svarede ret klart, at det havde han ikke. Men jeg kan dog sige, at jeg ved at jeg skal til at have menstruation snart, og selvom jeg craver fede ting og varm, nærende efterårs-mad, er jeg ikke i det mindste ikke et omvandrende grådlabilt vredesudbrud waiting to happen. I hvert fald ikke endnu.

Men hvad så nu? Jeg er ikke ude på at blive babymama lige i den nærmeste fremtid (selvom Mads vist godt kunne tænke sig det). Så næste step for mig, bliver en hormonspiral er jeg ret sikker på. Det har jeg fået anbefalet fra flere veninder og læger. Hvad er jeres tanker om mini-piller, p-piller og andre former for beskyttelse? Hvad benytter I selv? Og har I oplevet lignende bivirkninger? Jeg vil så gerne høre jeres kommentarer.

46 kommentarer

 • Berit

  Kære alle
  Til alle jer rigtig døjer med mens smerter faldt jeg over denne undersøgelse fra århusuniversitetshospital, hvor 78 unge men kraftige mens smerter var med i et forsøg. Ved indtagelse af piskepiller med B12 vitamin 2 stk dagligt fik mange af dem det væsentlig bedre. En jeg kender led af smerte i midten af perioden og ved mens. Så slemt at hun var væk 2 dag om måneden fra skole. Allerede efter den første måned havde hun det væsenlig bedre. Jeg ved det lyder helt vildt, men det virkede hun tog også en magnesium pille dagligt. Fiskepillernevi fandt frem til hedder bio-marin plus.
  Ellers prøv at google fiskepiller med B12 og Århus universitetshospital, så dukker det op. Måske. Ære at prøve for nogle af jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg var selv på p-piller på 12år da jeg skiftede til minipiller. Jeg havde aldrig haft problemer med smerter, og nu kan jeg ligge i fosterstilling i tre dage, hver måned. Jeg har lægen på sidelinjen og det lavere hormon indtag har bestemt noget at sige. Vi vil prøve børn næste år, så minipillerne er en måde at trappe ud af det unaturlige hormon indtag og vil gøre det nemmere for min krop at vende tilbage til naturens gang, efter så mange år på p-piller.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

   Jeg har lige smidt mini pillerne idag af samme årsag som dig. Især pga sindsstemningen:( pt sygemeldt med stress, og er ikke i tvivl om at de piller har været en medvirkende faktor til at jeg nu er røget helt ned under gulvbrædderne.
   Har netop været til gynækolog idag som fortalte mig at bivirkningerne er de samme ved en hormonspiral, da det er samme indholdsstof. Jeg skal ikke have flere børn, og er allerede steriliseret, så jeg fik pillerne pga kraftige blødninger. Men nu er det helt udelukket at tage piller eller få hormonspiral. Jeg må igennem den operative vej. None the less, vil bare informere dig om at hormonspiral ikke er vejen, hvis du er følsom overfor det hormon. Håber du har fundet eller finder den rette løsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg vil bare rigtig gerne vide alt om de toast! De ser dælme gode ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hvis du føler for det Johanne, vil du så ikke lave et opfølgende indlæg omkring det her emne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Johanne.
  Jeg vil også lige sige mange tak for et virkelig vigtigt oplæg!
  Jeg har taget p-piller i 4,5 år og startede på dem lige inden min kæreste begynde at have sex. Her de sidste par år har jeg også tænkt rigtig meget på det med den nedsatte sexlyst – humørsvingningerne har jeg også, men det med sexlystem går mig virkelig på. Det er som om jeg slet ikke rigtig kan mærke min egen krop…
  Jeg er nu også på vej over til en hormonspiral og håber virkelig, at den er det rigtige valg for mig.
  Håber også er du er glad ved dit valg ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Alt dette skete også for mig, blot mens jeg var på P-piller. Jeg tog 20 kg på på under 1 år og var deprimeret og kunne ikke kende mig selv. Herefter kom jeg på mini-piller og de hjalp mig rigtig meget, så tror det er meget forskelligt hvilke præventionsformer der virker for hver kvinde. Men super godt indlæg og vigtigt at gøre opmærksom på bivirkningerne!😊👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg er ked af at høre at din oplevelse med mini piller var så dårlig, jeg synes ellers tit at de dårlige historier er om p piller. Jeg har selv taget mini piller siden jeg var 14(!!) fordi jeg har meget kraftige blødninger når jeg har mens, men der gjorde mini pillerne virkelig noget godt for mig og begrænsede hvor meget jeg blødte. Det var fantastisk for at være ærlig! Nu er jeg 23 og er gravid med mit og kærestens første barn, og efter 9 år på minipiller blev jeg gravid i første hug 😄 minipiller er bestemt ikke for alle, men for nogle kan det godt være lykken. Held og lykke med din hormon spiral – det bliver sikkert også løsningen for mig når jeg har født (jeg er ret sikker på at den frigiver det samme hormon som der er i mini piller). Tak for et ærligt og åbent indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg var på p piller i ca 6-7 måneder men fik rigtig mange humørsvingninger. Jeg kunne slet ikke kende mig selv, så det gik jeg væk fra igen. Men nu døjer jeg med ekstreme menstruationssmerter desværre. Men vil ALDRIG på p piller igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også prøvet homonspiral men jeg kunne slet ikke tåle den jeg fik de bivirkninger som du beskriver, tristhed, nedsat sexlyst og mange humørsvingninger jeg kunne ikke kende mig selv fordi sådan var jeg ikke jeg havde ondt i hele kroppen og var til læge flere gange men jeg fejler ikke noget, jeg kunne sidde og være ked af det uden jeg viste hvorfor, efter et halvt år fik jeg den fjernet og det var som om da den blev fjernet så forsvandt alt, men hvad så? Jeg googlede mig frn til hormonfri prævention og undsøgte meget. Jeg faldt over lady comp som er 99.3% sikre meget sikre end alt andet jeg tænkte kan det passede? Efter en masse undersøgelser besluttede mig at købe den. Min kæreste var lidt usikker i starten men i dag er han så imporneret over den og anbefale den til alle hvilket jeg også gør! Den viser alt! Du har styr på hele din cyklus og den tager aldrig fejl da den ingen chancer tager. Den viser grøn hvis du kan have sex uden der sker en disse og rød hvis det ikke er sikkert, så skal man bruge beskyttelse og så kan den vise gul hvis den er ved at lære din krop at kende. Nu har jeg haft den i et halvt år og jeg elsker den jeg elske den måde jeg har lært min krop at kende på og at jeg ikke fylder min krop med hormoner. Den koster godt nok 3999 men holder i 20-25 år. Jeg var inde og regne ud med en hormon spiral i de år så ville jeg spare 5-6.000 :) jeg håber det kan hjælpe nogen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claudia

  Jeg har været på p-pille fra jeg var 13 år – 21 år. Jeg stoppede med dem får 2 – 3 mdr. siden.
  Jeg har i 7,5 år været på samme p-pille, altså samme styrke hormoner. Jeg begyndte ikke at kunne styre min menstruation og kunne pletbløde mit i en pilleperiode, jeg snakkede derfor med min læge om at jeg skulle have nogen der var en tand stærkere, da min krop nok var blevet immun overfor de svageste.
  DET ER DET DUMMESTE JEG HAR GJORT!!
  Det gik fint de første par måneder, men så begyndte bivikningerne… Den værste var at jeg fik en SVÆR depression. Min kæreste og jeg blev enige om at smide dem (Baby-time). Allerede efter 1,5 uge mærkede jeg markant forskel.
  Jeg blev den glade pige jeg var engang, min sexlyst blev højere. ALT blev bare meget bedre. Dog hang depressionen ved, hvilket jeg stadig kæmper med, og derfor i dag 2-3 måneder efter p-pille stop, går sygemeldt med lange udsigter til at blive raskmeldt.

  Jeg er 180% sikker på at jeg ALDRIG skal på p-piller igen! Jeg har i 8 år fyldt min krop med alt for meget unaturligt pis! Det er bestemt ikke sundt for den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg skiftede fra p-piller til hormonspiral og oplevede desværre faktisk en forværring af det med depressive tanker og nedsat sexlyst…. Men det er selvfølgelig forskelligt fra person til person også.
  Men jeg prøver så minipiller nu, men ja kan genkende alt du skriver. Så overvejer at stoppe helt – men ja hvad dælan gør man så?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • EC

  Super godt indlæg, Johanne! min læge anbefalede mig at begynde på mini-piller. Jeg er kun lige startet her i går og er super glad for at du kommer med dine tanker omkring det. Min kærestes kusine har oplevet det præcis samme – hun sagde ordret at hun ikke kunne genkende sig selv og havde intet kontakt til sin krop. Hvilket er lidt skræmmende siden jeg lige er startet, men jeg tænker at prøve mig frem og se om det er noget for mig.
  Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Virkelig ærligt og godt indlæg! Fedt at du tager noget op, som mange piger går og tænker på.
  Har fulgt med på din blog, siden den første julekalender, og jeg synes virkelig du gør det godt.
  Mange knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  Super godt indlæg! Der er mange pros and cons ved forskellige former for prævention, men jeg har selv kobberspiral og synes den fungerer super godt. Det virker som det mest naturlige, i og med den så heller ikke pumper hormoner rundt i kroppen. Desværre kan det jo tage tid at finde lige præcis den rigtige præventionsform, da vi alle sammen reagerer lidt forskelligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Vildt godt og brugbart indlæg. Tænker der er mange der struggler med det samme som du her skriver om, inkl. mig.

  Er næsten færdig med min anden pakke p-piller, og jeg må sige at det har været noget af en rutschebanetur indtil videre. Jeg har også oplevet diverse bivirkninger, både fysisk og psykisk, og det har skræmt mig ret meget selvom jeg udemærket godt kendte til betingelserne ved pillerne inden jeg startede. Det er uhyggeligt hvor stor indflydelse sådanne små piller kan have på ens humør og syn på sig selv.
  Kost og motion har normalt altid været noget jeg har gået ekstremt meget op i, og gør stadig. Dog har jeg oplevet vægtøgning og EKSTREM food-craving så man skulle tro det var løgn og næsten umuligt.
  Har hørt at det er normalt at tage på i starten, så jeg håber at det går i sig selv igen når jeg kommer længere ind i forløbet.

  You are not alone. Tænker utroooolig meget over det, og jeg er også sikker på at det er pillerne der spiller ind i rigtig mange tilfælde, selvom andre påstår noget andet. Det er meget forskelligt hvordan man reagerer på det.

  God vind fremover. Fortsæt med sjove og inspirerende indlæg.

  Smil herfra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Vær opmærksom på at hormonspiral har de samme bivirkninger. Jeg har desværre haft frygtelige bivirkninger af den og lægerne er ikke opmærksomme på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Fedt indlæg. Jeg er selv på kobberspiral, med ENORMT mange bivirkninger. Det kan ikke anbefales medmindre, at man har en god grund til, at man ikke kan være på andet. Jeg vil gerne selv skifte til hormonspiral, den lyder rigtig god. + mange får nedsat menstruation, mens man med kobberspiral får øget menstruation – og rigtig kraftige smerter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Fedt indlæg! Nice at du er så åben:)
  Jeg var for 2 år siden på p piller fordi jeg havde ekstreme mensturationssmerter. Det hjalp lidt på smerterne. Men jeg fik helt ustyrlige humørsvingninger som jeg ALDRIG har oplevet før. Jeg gav det et lille års tid, men blev nødt til at stoppe fordi jeg ikke kunne holde mig selv ud. Så nu er jeg på vognen med kæmpe mens smerter stadig, og bliver dopet med 16 piller om dagen for at overleve mens.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er virkelig frustreret over, at videnskaben endnu ikke har lavet noget mere permanent prævention til mænd, som ikke er kondomer. Min kæreste og jeg bruger for det meste kondom, for jeg har virkelig ikke lyst til at proppe min krop med diverse hormoner, der forstyrrer min krop, netop af frygt for at få bivirkninger.
  Så indtil videnskaben tager sig lidt sammen, og skaber noget ligestilling på præventionsområdet, så må jeg bruge kondom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Vildt fedt at du tager emnet op! Jeg har selv været på p-piller en del år, og er nu som 21-årig enormt påvirket af voldsomme humørsvingninger osv. Så jeg overvejer virkelig også alternative muligheder for prævention, da jeg er i et fast forhold. Efter at have læst de andre kommentarer kunne jeg godt overveje en snak med min læge om minispiral!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hej Johanne.
  Ja, jeg har oplevet noget lignende. For år tilbage, var jeg i en periode i mit liv, hvor jeg ikke havde det godt. Jeg skændtes også med min kæreste selvom vi elskede hinanden, og jeg havde mistet sexlysten. Til sidst havde jeg hjertebanken når jeg lå i sengen om aftenen, og jeg overvejede om det kunne være fordi jeg spiste nogle P-piller som indholdte for mange hormoner/ forstyrrede mig. Jeg gik til min læge og havde selv hormonspiral i tankerne, eller P-piller med færre hormoner i.
  Min læge så på mig – hvordan har du det med egentlig? Og med din kæreste? Spurgte hun. Og det spørgsmål undrede jeg mig over. For hvilken betydning skulle det dog have, tænkte jeg.
  Det korte og det lange er, at jeg dér i lægestolen for første gang mærkede efter i noget jeg havde benægtet i mange år, selvom jeg fejlagtigt næsten allerede havde stillet min egen diagnose.
  Min læge kunne se og høre på mig, at der var noget der lå dybere på min krops reaktioner, end hvad jeg selv troede.
  I min situation – skulle jeg ud af et forhold der ikke havde været sundt i mange år. Det havde påvirket min krop fysisk, efter at have belastet min psykiske kapacitet i for langt tid.
  Jeg kom ud af det, og min krop helede. Jeg kan huske hvordan jeg bare helede, og ikke engang havde lyst til at møde en ny. Jeg skulle bare have tid.
  I dag, år efter, er jeg sammen med en dejlig mand og vores liv blomstrer sammen. Jeg er stadig på de p-piller som jeg altid har været.

  Jeg deler min oplevelse med dig, ikke for at sammenligne situationer og liv, men måske for at give dig inspiration til at snakke med en god person/læge der kan hjælpe. Det kan være så mange ting, og behøver ikke at være åbenlyse grunde!
  Jeg håber at kunne give dig inspiration/tanker.
  Kram herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Johanne!! Totalt fedt indlæg, fordi hvor er det fedt at læse kommentarerne og se at man ikke er den eneste der har oplevet alle de ting. Jeg havde også spist p-piller i små 3 år, da jeg begyndte at døje med migræne ved hver menstruation og de vildeste humørsvingninger! Og endnu værre, oplevede jeg også det der med sexlysten, som du har ret i er virkelig virkelig frustrerende!! Nu jeg kommet på hormonspiral/minispiral (til unge piger der ikke har født) og jeg er vild med det! Har haft den i tre måneders tid nu og er super glad for den. Den første måned er dog lidt træls, fordi man er øm omkring det og sex med kæresten kan også godt gøre lidt nas. Men derefter er det altså kun godt, så det kan jeg godt forstå du får anbefalet!
  Knus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg oplever selv lige nu samme symptomer efter 4 år på p-piller. Er selv i et forhold for første gang og har også oplevet at sexlysten er fuldstændig forsvundet. Og det er altså bare ikke fedt eller meningen i en alder af 22. Så jeg har bestilt en tid ved min læge for at høre hvilke andre muligheder der er. Det er nemlig bare en super træls situation at stå i. Hvis du ender med spiral så skriv gerne et indlæg om hvad du synes😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg oplevede samtlige bivirkninger. Jeg døjede med at jeg f.eks. to gange på en uge kunne vågne med så meget kvalme at jeg kastede op og måtte sove flere timer inden jeg var noget der lignede mig selv igen. Først troede jeg at jeg fik mad jeg ikke kunne tåle, dernæst blev jeg nød til at skrive ned hvornår og hvad jeg spiste og finde ud af om det havde noget at sige. Dernæst ændrede jeg tidspunktet for hvornår jeg tog pillen, men det hjalp heller ikke. Men værst af alt var at lysten til sex slet ikke var der. Jeg stoppede på mine p-piller og fik nogen med halvt så meget hormon i og det hjalp en smule, men jeg følte stadig at mine p-piller gjorde et eller andet ved mig, så jeg stoppede her i august og har aldrig haft det bedre. Min kæreste er også rigtig glad for det (wonder why ;)), så det er en vin-vin situation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Jeg fik i juni måned sat en mini hormonspiral op. Og har IKKE fortrudt en eneste gang. Jeg gjorde det da jeg siden jeg var 16 år (er 23 nu) har proppet mig med p-piller. Har aldrig haft problemer med pillerne, men nærmest fra den ene dag til den anden fik jeg det vildt dårligt ved tanken om, at fylde min krop med de hormoner every single fucking Day. Faktisk svarer det hormon man får i en enkelt pille, til det man får gennem spiralen i en helt måned!! Men ja. Var til lægen og skulle have spiralen placeret, hvilket SLET ikke gik. Min livmoder var simpelthen for smal/stram. Så blev henvist til gynækolog. Havde taget to panodiler inden (for ved lægen gjorde det virkelig NAS!) så var ret nervøs. Men vupti og spiralen sad som den skulle – og gynækologen har jo udstyr til det, og kan se om den sidder hvor den skal mm. Valgte en mini spiral som er beregnet til kvinder, der endnu ikke har født også kan den sidde der i tre år. Ulempen jeg har haft siden er at min menstruation cyklus er meget uforudsigelig – men det skulle være meget normalt det første stykke tid. Derudover støder min kæreste nogle gange på den, når vi har sex. Men det giver bare et lille prik, siger han. Men elsker at jeg føler den er sundere for min krop, at jeg ikke skal tænke over at tage en pille hver dag – den er der bare og fungerer! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har selv fået en kobberspiral, og har slet ikke fortrudt det siden.
  Dagen efter jeg fik den sat op, havde jeg godt nok smerter, lidt mere end jeg plejer når jeg har menstruation, men dette fortalte lægen var normalt. Udover det, har jeg slet ikke mærket noget til det, så jeg er rigtig glad for min beslutning. Forinden det, brugte jeg ikke andre former for prævention, da dette ikke var relevant. Men da jeg fik en kæreste, skulle jeg jo lige tage stilling til det – og tanken om at proppe mig med piller, og usikkerheden om jeg fik taget dem rigtigt eller glemme det, magtede jeg ikke! Så kobberspiral it was :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg var på P-piller i 3 uger. I løbet af de tre uger nåede jeg at få en svær depression, så det stoppede jeg hurtigt med igen. 5 dage efter jeg stoppede på pillerne, var mit humør bemærkelsesværdigt bedre, jeg kunne komme ud af sengen og var ikke længere depressiv, så det var helt sikkert den rigtige beslutning. Jeg bliver generelt rigtig påvirket af hormoner og oplever også massive udsving lige op til min menstruation (som ellers ikke er til gene i form af smerter og den slags), så en dag, når det bliver nødvendigt, skal jeg nok have kobberspiral – men jeg vil ikke dope mig med hormoner, det kan min krop slet ikke holde til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var på p-stav, som indeholder det samme som minipiller, i 6 år.
  Jeg stoppede for 2 år siden. Min krop har fået det BETYDELIGT bedre efter jeg er stoppet med at indtage hormoner og der gik først 1½ år før jeg fik min gamle krop tilbage. Så skal aldrig indtage nogle form for hormoner igen. Heller ikke igennem hormonspiral, hvis jeg skal have noget er det kobberspiral når jeg har fået børn. (Hvis jeg ikke bare vælger at blive steriliseret efterfølgende.)
  Nej vi bruger kondom og har intet imod det :-)
  Nu du siger det med du først kunne mærke PMS her for nyligt og du er 21 år. Kroppen er først rigtig udviklet (i balance ihvertfald) til at kunne genkende sin krop ved 21 års alderen. Ihvertfald hvad jeg har hørt og hvad jeg og mine veninder har snakket om/bemærket (vi er +25 år). Det var først efter 21 år vi havde en ordentligt cyklus. F.eks. min er 3 dages PMS, 4 dages menstruation og 25 dage uden menstruation og PMS. Og sådan er det hver gang nu og kan både mærke lige inden jeg får PMS, lige inden jeg får menstruation og faktisk også når jeg har æggeløsning. Tror det er noget der kommer med alderen :-)
  Vil hellere have en baby end jeg vil have en p-pille :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiks

  Hmmmm ved ikke helt.. har tænkt over om P-piller er skyld i ens humørsvingninger. Og ja det er de nok. Men er generelt en ret følsom person og når jeg skal have min mens, så bliver jeg mere følsom. Det ser jeg ikke noget galt i, min mens er blevet mere regelmæssig hvilket jeg virkelig sætter pris på. Jeg har ingen Urenheder eller noget. Min vægt har det også fint, vil jeg mene. Jeg synes ikke selv jeg har bivirkninger som sådan. Måske kun at jeg bliver følsom, men det har mest når jeg har haft en kæreste.. Hahaha er snart været på P-piller i hvad? Snart 3 år. Men tænker helt klart at ens læge kan være en stor vejledning hen af vejen, selvom de selvfølgelig også kan tage fejl nogle gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg har selv meget samme historie som dig. Jeg havde været på p-piller i lidt over et år, og besluttede mig også for at stoppe, da jeg fik nogle sindssyge humørsvingninger, nedsat sexlyst, og virkelig nærmest depressive perioder. Kort efter jeg startede på p-piller havde jeg dog også fået en kæreste, og det har da med garanti også spillet ind. Men jeg stoppede i oktober sidste år, og kan i dén grad mærke en forskel!! Jeg har nu fået en hormonspiral, og spørg mig lige om jeg er glad for den!! Andet end nogle smerter i starten, har der intet været siden, ikke engang menstruation… helt fantastisk! Jeg gjorde mig selv mange overvejelser omkring hvorvidt det var p-pillerne der gjorde det ved mig, eller måske mit forhold og andre ting, men jeg kan klart mærke en forskel… :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Fedt at du sætter fokus på det! Jeg har været på p-piller i et par år, måske 4? Og overvejer virkelig at stoppe… Er overbevist om de er grunden til min migræne og ydermere humørsvingninger og manglende sexlyst. Men da jeg har kæreste bliver der nød til at være en form for alternativ – jeg ved bare ikke hvilket. Du må endelig give en update på hvad du vælger og hvordan det går med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Johanne
  Jeg har selv aldrig oplevet bivirkninger ved mine P-piller, men jeg har en del veninder der har oplevet det. For mange handler det om den type p-pille de tager, så ofte hjælper det at skifte til en anden type og et andet mærke. Blot en tanke ift. Dine problemer. Måske forsvinder de alle ved en anden type pille, end den du har taget indtil videre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Virkelig spændene indlæg. Tror det er bare forskelligt fra krop til krop. Jeg har oplevet det præcist modsatte – jeg led så meget af pms at lægen anbefalede mini-piller for at kunne styre mine humørsvingninger en smule… og det hjalp :-) mine smerter forsvandt også da jeg startede på piller :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh elsker din ærlighed som altid. Jeg er selv 21 år gammel, og har fra jeg var 16-20 proppet mig med p-piller, ikke kun af præventions grunde – men simpelthen fordi lægen mente det kunne stoppe mine mens smerter (hvilket det bestemt ikke kunne), men fortsatte. For det var jo lidt smart ikke?
  Da jeg så nåede de 20 begyndte jeg at se på alternativer til pillerne, fordi der var så træls at skulle have dem med overalt. Jeg faldt over hormonspiralen – nu har jeg den, og jeg knus elsker den! Det var et sandt smertehelvede at få den sat op, og de to efterfølgende dage (flere besvimmelser forekom) men her 1 år efter, fortryder jeg ikke et øjeblik! Anbefaler den, kraftigt!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benedicte

  Hvor er det fedt, at du er så hudløst ærlig!! Jeg startede på p-piller da jeg var de 14-15 år, og indenfor den 1 måned kunne jeg mærke forskel på mig selv – jeg var så ked af det hele tiden, fik mange jag/stød i kroppen og var sådan generelt lidt “ude af den”.det hele gik galt til en fest, hvor jeg havde blandet 2 p-piller på samme dag (havde ikke fået taget den til tiden), og så en masse alkohol. Facit til denne ligning blev at jeg simplethen ikke kunne være i min egen krop for smerter. Det fandt jeg senere hen ud af var fordi mine p-piller var for stærke, og min krop harmonerede ikke med så mange hormoner. Nu har jeg tredobbelt så dyre p-piller, men de fungerer, uden problemer, og jeg er mig selv, så betaler gerne de 200 kr ekstra :) Ved ikke om der findes forskellige slags mini-piller, men hvis der gør, så kunne jeg helt klart anbefale at prøve nogle andre. Det hjalp i hvert fald mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har fra da jeg var 16-26 brugt p-piller UDEN nogle form for problemer at all. En uge inden jeg blev 26 stoppede jeg fordi tiden var til at få børn herhjemme og to måneder efter blev jeg gravid. Jeg har haft samme partner i al den tid og vi har aldrig været ude for uheld eller lign. Jeg forventede egentlig at jeg ville få problemer med at være gravid lige med det samme, hvilket jo så ikke skete. Nu er jeg på den anden side at baby boblen og efter planen starter jeg op igen på p piller om en måned. Har flere venner der bruger spiral og de er fuldt ud tilfredse! Et lille indspark herfra. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg kunne ikke være mere enig !! Det er fantastisk at du er så ærlig omkring det hele. Jeg er 25 år og stoppede for lidt over 1 år siden med at tage p-piller. Jeg følte mig simpelthen ude af balance. Direkte hormonel forstyrret. Jeg har aldrig fortrudt. Jeg har fået meget mere energi og overskud. Jeg anbefaler selv mine veninder at stoppe med alle de kunstige hormoner, hvis de ikke føler det passer ind i deres system. Og hey vi har så mange andre muligheder end de piller i dag, så løsninger er der nok af 😀🙌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Super fedt indlæg og så skønt at læse hvor åben du er! Jeg har været på p-piller konstant uden pauser siden jeg var 16 og er 20 nu og har ikke benærket nogle bivirkninger og synes det er verdens bedste opfindelse, elsker at jeg altid får min mens præcis samme dag hvergang jeg holder pausen, det glæder mit struktureret sind 😂 Men kender mange der er stoppet på dem på grund af menssmerter og humørsvingninger! Så jeg synes egentlig bare man skal prøve lidt forskelligt af og finde hvad der passer bedst! 💪🏽

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hey Johanne!
  Jeg står i den situation, hvor jeg går og diskuterer lidt frem og tilbage med mig selv omkring hvor vidt jeg skal prøve mini-piller. Jeg har siden jeg var 16 til jeg idag er 21 taget p-piller. Jeg må ikke længere tage p-piller, da jeg i Maj måned fik blodprop i hjernen. Efter jeg er stoppet på p-piller er jeg blevet gladere, har tabt mig (jeg tog på i de år jeg tog p-piller).. Jeg ved vitterligt ikke om jeg tør, både af helbredsmæssige årsager, men også pga. min sindstilstand. Jeg er ikke i forhold så behøver det egentlig ikke pt. men vil jo gerne være 100% sikret, da jeg heller ikke er parat til at være baby mama :D Jeg er i vildrede :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ...

  Jeg har været på minipiller i 4 år nu, og ud over vægtøgning (som også skyldes det at gå fra 17-21 år), samt acne (som jeg havde i forvejen), har jeg aldrig haft nogle problemer. P-piller fik jeg migræne af, så derfor skiftede jeg.
  Men flere af mine veninder har mini-spiral, og det snakker de utroligt godt om! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej Johanne. Rigtig fedt at du italesætter et problem, som sikkert rigtig mange piger går rundt med. Jeg har fra da jeg for 6 år siden begyndte ah være sammen med min kæreste proppet mig med p-piller måned efter måned. De sidste par år begyndte mit humør at ændre sig drastisk. Jeg er normalt meget social og positivt anlagt, og derfor kom det bag på mig, at jeg så småt begyndte at være mere og mere negativ, med humørsvingninger, og værst af alt – nedsat sexlyst. Nuvel kan den falde, når man har haft en fast partner i over 5 år, men det var stadig noget der kom til at fylde rigtig meget i forholdet. Min kæreste og jeg blev enige om at jeg skulle prøve en hormonspiral, og det er nu en måned siden jeg fik den sat op. Jeg kan godt lide tanken om, at hormonerne nu virker lokalt i stedet for at fise rundt og lave ballade i hele kroppen – og jeg kan så småt begynde at mærke, at der ikke længere er noget der lægger låg på mine følelser i så høj grad som før. Så selvom det gjorde mega nas at få spiralen sat op, virker det som det helt rigtige valg 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har været på piller i en del år snart. Jeg har også været ked af det/”depressiv” i mange år, og jeg tror jeg har det lidt som du også beskriver. For jeg er begyndt at tænke på, om p pillerne har noget at sige hvad det angår, eller jeg stadig bare er en pige på 21, som ikke kan finde ud af livet endnu (læs: kan ikke finde ud af en skid). Jeg har overvejet at stoppe med p piller. Jeg har været på dem så længe, at jeg næsten er nervøs for hvad der vil ske med min krop, hvis jeg stopper. Måske skal jeg prøve at snakke med en læge snart. Godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vil bare lige sige, sindssygt godt indlæg!
  Synes det er så fedt, når du italesætter mere personlige emner. :) også når du tidligere har skrevet om dig forhold til din kæreste, har du virkelig ramt nogle ting, og situationer, som jeg også selv har været i eller følt. Og det er super befriende at vide, at andre kan have det på samme måde. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MONGOLIAN FAUX FUR & BAKER BOY HAT