JEG SKAL GÅ I SKOLE PÅ DEN ANDEN SIDE AF JORDEN

(SAMMEN)FLYTNING – DE FØRSTE 3 DØGN

20180116_131800
20180112_122218

Vi flyttede officielt ind i vores nye fredags. Hele ugen forinden havde vi bakset flytterkasser på en lille trailer og trukket/skubbet den de bare 100 meter ned ad vejen der er fra vores gamle lejligheder til vores nye fælles lejlighed. Mads og jeg har nemlig i det sidste år boet i hver vores lejlighed men de lå lige overfor hinanden, som i lige overfor hinanden – vi kunne vinke til hinanden fra vores respektive stuevinduer. Så rent geografisk er den her flytning ikke nogen stor omvæltning – men på stort set alle andre parameter er vi jo begge totalt på ukendt farvand. Ingen af os har boet med en kæreste før og ingen af os har nogensinde haft så mange kvadratmeter at skulle indrette. Men vi er opgaven voksen, tror jeg – ellers så bliver vi det garanteret.

20180115_002945

FØRSTE DØGN
Storeflyttedag gik som smurt, med en masse hjælp fra vores familier der kom fra nær og fjern for at slæbe kasser, tage lamper ned eller blot for at bidrage til den gode stemning og spise familiepizza –  så det var lige som det skulle være. Og klokken 00:30 da vi lukkede døren og var alene i lejligheden vidste Mads og jeg ikke om vi skulle grine eller græde. Vi dejsede om på det lille bare stykke der var efterladt på sofaen og prøvede at samle kræfter til at gå igang med at pakke flere flyttekasser ud. Der gik ikke lang tid før vi begge måtte overgive, og totalt udmattede faldt vi i søvn på de 2 boksmadrasser vi, som det eneste, havde fået båret op i soveværelset.

20180114_235733

ANDET DØGN
Lørdag, vores første rigtige dag i lejligheden gik skiftesvis med at skændes, skumle, pakke kasser ud i vrede og at  være dybt forelskede og glade. Jeg tror ærligt talt stadig at vi begge var fuldkommen overvældede og udmattede ovenpå den store flytte dag. 90 kvadratmeter indbyder, for sådan nogen som Mads og jeg til nok ca 90 diskussioner om hvor hvad skal stå, hænge eller ligge. Og hvilken farve skal det være – og giver det mening at købe noget nyt, bare fordi det gamle ikke er pænt? (den sidste dér, med at købe nyt fordi det gamle ikke pænt er en tilbagevende diskussion – og gæt hvem der vægter æstetik over praktikalitet?  ;-) ). Selvom vi mest af alt var hidsige den dag, var vi ret effektive og fik pakket stort set alle kasser ud. Og da Mads hen ad aftenen skulle afsted til fødelsdagsfest i Aarhus, fik vi begge knebet et par tåre, sagt undskyld for dagens dårlige stemning og aftalt at det altså ikke var sådan det skulle være.

20180116_115619

TREDJE DØGN
Klip til søndag eftermiddag efter familiefødselsdag, hvor jeg dasker hårdt til Mads skulder og derefter  halvtudende triller op af IKEA’s rulletrapper. Okay – så selvom vi aftalte at “det ikke var sådan det skulle være” er vi jo bare mennesker, og temmelig irriterende – begge to. Jeg var et voksenbarn lige der, og kunne have grædt over hvad som helst. Så jeg fandt mig lige en stille afkrog i et udstillingssoveværelse og stod derinde og snøftede lidt. Vi var ikke engang gået igang med dagens indkøb og jeg var allerede i tåre. Heldigvis fandt Mads mig og vi fik rådet bod på hvad end det var, jeg var gået i baglås over – og resten af turen rundt i IKEA var både smertefri og ligefrem fornøjelig. Vi fik gjort og nogle rigtigt gode køb (bl.a. de smukke mørkeblå glasskabe som vi fik til bare 745DKK stykket med IKEA familycard – ellers koster de 1400DKK). Mads var en kæmpe champ og samlede skabe og en sofa vi havde fået foræret og sammen fik vi den basale indretning af vores dagligstue på plads. Som tak for Mads handyskils, har hans modelbil Audi A8 selvfølgelig fået ærespladsen på øverste hylde i glasskabet. Til gengæld har jeg sneget hele 3 kelimpuder ind i sofaen – kompromiser i ved.

Det er her, i sofaen i vores dagligstue jeg sidder i skrivende stund, med udsigt til nabohuset og lyden af Mads der rumsterer i køkkenet bag mig. Og jeg føler mig  helt utroligt godt hjemme.

6 kommentarer

 • Ida

  Ååårh jeg elsker I to! #Goals (også selvom I har jeres uoverensstemmelser)
  Hvornår kommer resten af indlæggene om ofte stillede spørgsmål? Jeg vil gerne have svaret på dem ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor er de fine vitrineskabe fra?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathe

  Haha! Det lyder præcis som da min kæreste og jeg flyttede sammen 😂🙈 skiftevis gråd og latter! Nu har vi boet sammen i et år, og jeg er ked af at sige det, men det skifter stadigvæk i grin og gråd fordi vi har forskellige ideer om alt det praktiske som rengøring, opvask og tøjvask. Man lærer dog som tiden går at lave med hinandens fejl og gå på kompromis, og så længe man egentlig bare elsker hinanden og stadig syntes at det er MEGA FEDT at leve, bo og vågne op med hinanden så er det altså ok at man råber lidt af hinanden i ny og næ 😜 tillykke med lejligheden! Den ser virkelig lækker ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Haha så sødt og ærligt indlæg 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er også lige flyttet sammen med min kæreste efter vi har været sammen i 4 år. Jeg begyndte at små grine over dit indlæg fordi jeres første døgn lyder akkurat som vores første par dage i lejlighed 😂 Det er virkelig åndssvagt og komisk at tænke over, hvordan en sådan flytning sætter forholdet på prøve 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG SKAL GÅ I SKOLE PÅ DEN ANDEN SIDE AF JORDEN