DE PERFEKTE BOYFRIEND JEANS

DET SOCIALE LIV I COSTA RICA – NYE VENNER, FRYGT & OPLEVELSER FOR LIVET

fy5a4113
fy5a1296
fy5a1805 fy5a2350 fy5a2134
one-girl-2-pairs-of-shoes-1
Da  vi ankom til vores værelse på  ‘Chocolate’ – det hostel hvor vi bor sammen med an masse andre studerende, var klokken næsten halv et søndag aften. Jeg var komplet udmattet efter at have rejst i hvad der ligner halvandet døgn, men det til trods var min mave fyldt med sommerfugle. De næste to uger skulle jeg gå i skole her i Tamarindo i Costa Rica – på den anden side af jorden! Jeg var spændt på at sidde i et klasse lokale igen, efter snart 5 år som selvstændig blogger hvor det tætteste jeg har været på en skole, har været når jeg passerede Odense Friskole på min vej til at handle ind i Fakta. Ikke alene skulle jeg til at lære et nyt sprog – jeg skulle (forhåbentligt) også lære en masse nye mennesker at kende. Og det var nu nok den del, der gjorde mig mest nervøs. De sædvanelige usikre tanker trængte sig på i mit hoved; Hvad hvis ingen kan lide mig? Kommer de alle sammen til at himle med øjnene hvis jeg fortæller at jeg er blogger? Hvad hvis de alle sammen bare taler flydende spansk fra dag et og jeg slet ikke kan følge med?
Alle de tanker og mange flere til, kørte igennem mit hoved da jeg lagde mig til at sove den søndag aften. Og klokken 08:00 morgenen efter mødte jeg de sødeste mest imødekommende klassekammerater jeg kunne drømme om.

Åh – de skøre ting man kan finde på at bilde sig selv ind i sene nattetimer. Og hvilke mærkværdige idéer man kan få om hvad andre vil tænke. Men alle vi som studerer her hos EF i Tamarindo er jo i samme situation; vi er langt væk hjemme fra i et fremmed land med fremmede mennesker. Og vi er alle sammen nysgerrige på at lære sproget og hinanden at kende, så selvfølglig er de andre studerende åbne – ellers var de slet ikke taget afsted på en tur som denne.

Og det skulle vise sig at ingen ville himle med øjnene, hverken over mit erhverv eller mine spanskevner. Alle er på hvert deres niveau – nogle bedre og andre endnu mere begyndere end mig. Og det er der absolut plads til og det er desuden slet ikke en ulempe at være begynder og så snakke med nogle som kender sproget bedre – det betyder bare at man kan lære af dem, ikke kun når man er i skole men også når vi bestiller mad på en restaurant eller skal spørge om vej. Og livet som studerende her i Tamarindo er bestemt meget andet end bare at sidde i et klasselokale. De fleste af os har maksimum 6-7 timers undervisning om dagen og mange har som mig, bare omkring 4 timer dagligt. Og det efterlader en masse tid til at deltage i forskellige aktiviteter, såsom at surfe, køre på ATV og tage på eventyr til andre byer eller dyrke Yoga på stranden. I weekenderne planlægger EF næsten altid 2-dags ture til andre byer eller naturreservater, så man til en god pris kan komme rundt og se landet i trygge rammer, sammen med en masse andre studerende. Men man kan også gøre, som Danielle en hollandsk pige fra min klasse og jeg gjorde – og leje en kæmpe stor bil og køre på eventyr på egen hånd. Sammen med Mads, min kæreste som hjælper med at tage billeder og lave video, kørte vi 3 timer ind og i landet for derefter at bruge næsten 2 timer på en bumlet stejl grussti der ledte os op i Costa Ricas bjerge. Her ville vi besøge en berømt sky/tåge-regnskov som hedder Monte Verde og det var vidunderligt smukt og dejligt at have nogen at dele oplevelsen med.

Vi er en stor gruppe piger og en enkelt dreng som lige fra første skoledag har nydt hinandens selskab. Vi spiser ofte aftensmad sammen eller mødes til en iskaffe i løbet af eftermiddagen. Idag er min anden sidste dag her i Tamarindo – og  det samme gælder for to andre piger fra min klasse. Derfor har EF hjulpet os med at planlægge en tur til en berømt strand nær Tamarindo, hvor vandet skulle være krystalklart og azurblåt – og hvor sandet er byttet ud med tusindevis af knuste muslingeskaller. Vi skal dase og snorkle og nyde den sidste dag i hinandens selskab! Det er skørt, det her med at danne venskaber som ligesom har en udløbsdato i en eller anden grad. Men heldigvis er der mange af pigerne som bor nær danmark, i både Holland, Tyskland og Sverige, så jeg og Mads er allerede blevet tilbudt gratis indlogering hvis vi nogensinde kommer på de kanter – og det er jeg helt sikker på at vi gør!

Hvis du er nysgerrig efter at vide hvad det ville koste at tage på dit drømme sprogkursus kan du få lavet et gratis pristjek HER.
Og hvis du gerne vil købe et sprogskole ophold hos EF kan du få 15% rabat på hele kursusgebyret med koden: JohanneCostaRica

fy5a2152

2 kommentarer

  • C

    Hej Johanne. Jeg har længe tænkt over, hvilket kamera du bruger? Dine billeder er altid så fine!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natacha

    Johanne jeg må sige at jeg fuldt ud nyder dine Costa Rica indlæg! Det bringer mig så meget tilbage til min egen tid hos EF Tamarindo. Skønt sted! Håber I har nydt Playa Conchal (det kaldte vi i hvert fald den skønne strand du beskriver) <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DE PERFEKTE BOYFRIEND JEANS