ET SIMPELT SOMMER OUTFIT

PÅ TRADITIONEL, UTRADITIONEL GADE FESTIVAL I LÜBECK


Reklame for Tysk Turist Information

Min kæreste Mads og jeg havde for et par uger siden, en helt igennem skøn weekend i Lübeck. I den anledning har jeg lavet en komplet rejseguide med anbefalinger til oplevelser, mad og overnatning  – læs guiden HER.
Men ud over hvad jeg anbefaler i min guide, så er der altså også nogle sæsonprægede happenings, festivaller og markeder som er værd at tage einsmuttur til Lübeck efter.


Da Mads og jeg besøgte Lübeck var der vild gang i gaderne, med loppemarkeder, livemusik, gadekunstnere og cirkus og meget andet da byen fejrede sig selv med den årlige Hanse Kultur Festival. Festivalen fejrerbyens ældgamle tradition for handelsfællesskab på i de tyske floder og på havene omkring landet. Så festivalen er en perfekt blanding af en masse moderne inputs med streetfood, kølige Aperol Sprits og kulørte lamper, blandet med traditionelle gade-gøjlerier, klassisk tysk musik og boder med kunsthåndværk. Hele festivalen blev skudt igang med det vildeste fyrværkerishow jeg nogensinde har set. Farverige raketter skød i vejret, perfekt orkestreret til klassisk musik – det var virkelig noget helt særligt, som også er værd at se.  Hanse Kultur Festivalen foregår hvert år i omegnen af 8-10 juni og kan helt klart anbefales.

Den tur som Mads og jeg var på, var min første til Lübeck – men hvis vi skal besøge byen igen er jeg helt sikker på at det skal være omkring juletid, hvor byen nærmest forvandles til ét stort julemarked og eventyrland for alle juleentusiaster. Den gamle del af Lübeck er på UNESCO’s verdensarvliste og lige så meget som skyfrihimmel og solskin klædte de gamle huse og små gader, tror jeg også at sne og julelys vil gøre sig ganske godt ud i byen. Tyskerne er jo generelt kendt for at kunne fyre op for en solid julestemning med landets mange julemarkeder, men flere af de lokale i Lübeck fortalte Mads og jeg at byens julemarkeder altså er noget helt særligt og bærer præg af byens stolte tradition med handel og selvfølgelig marcipan! Ikke mindst tror jeg også at byens 5 storslåede kirker virkelig kommer til live i julemåneden. Lübecks julemarkeder foregår som regel fra 23 – 29. december – men byen er pyntet op til julefest i hele december måned.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET SIMPELT SOMMER OUTFIT