MIT SOMMEREVENTYR: LOOKBOOK

WEEKENDSTUR TIL LÜBECK – EN KOMPLET REJSEGUIDE

Reklame for Tysk Turist Information.

For et par uger siden var min kæreste og jeg inviteret på Einsmuttur til Lübeck af Tysk Turist Information – det blev til tre fantastiske dage med lækker mad, shopping og udforskning af Lübecks mange smukke gamle gader. Lübeck ligger blot 4-5 timers togrejse og 3 en halv times køretur væk, og derfor synes jeg at det er en fin destination for kæreste eller venindeture henover en weekend. Og hvad skal man så lave, spise, se og shoppe når man tager på weekend i den gamle hansestad? Jo, nu skal I bare høre…

Jeg ved ikke med jer… Men jeg synes faktisk der er noget hyggeligt over at køre i tog, men nu har jeg selvfølgelig heller ikke en daglig togtur fra den ene ende af Danmark til den anden, som nogle pendlere jo har. Tog er ret komfortabelt, hurtigt og ikke mindst budgetvenligt. Derfor tog min kæreste og jeg turen fra Odense til Lübeck i tog. Vi havde nogle lækre snacks med, masser af vand og kaffe – og selvfølgelig kortspil og yatzy at fordrive tiden med (ja, vi er i starten af tyverne ikke midt tresserne, selvom det måske lyder sådan). På den måde kan man gøre rejsen til sin destination til en del af turen, fremfor bare noget der skal overståes. Man ser faktisk også en masse når man kører i tog, og man kommer igennem mange forskellige byer.Lübeck er en gammel by fyldt af historie og kultur – derfor er der rigeligt af ting at gøre på en weekend i byen.

Sejl rundt om byen i en elektrisk båd hos – Boat Now
Lørdag morgen hoppede Mads og jeg ombord på vores egen lille elektriske båd, som vi havde lejet i 2 timer. Hele den gamle del af Lübeck og byens centrum ligger faktisk på en “ø” – og der går en kanal hele vejen rundt om øen, som man kan tage en sejltur på. Det var noget af det hyggeligste jeg længe har prøvet og en meget anderledes måde at se en by på.
INFO
An der Obertrave / Ecke
Marlesgrube, 23552
Lübeck
Phone: +49 (0) 152 – 53
75 40 42
www.boat-now.de

Se byen ovenfra i St. Petri tårnet
For et par euros kan du komme op i et af Lübecks syv tårne, nemlig St. Petri tårnet. Herfra er fra panorama udsigt over hele byen og alle dens seværdigheder. Et perfekt sted at få et flot billede af blandt andet Holstentor, men at nyde den smukke udsigt er også bare en oplevelse i sig selv.
INFO
Viewing platform St. Peter’s
church
Petrikirchhof
23552 Lübeck
www.st-petriluebeck.de/index.php/aussi
chtsturm

Besøg Det Europæiske Hanse Museum
Hansemuseet er en museum for al den handel der igennem de sidste århundrede har foregået via floderne og havene i Europa. Det kan måske lyde tørt – men det var det langt fra. Museets udstillinger var helt vildt spændende og interaktive – og langt fra “bare” malerier eller montre med gamle flintesten. Det var som at gå rundt i middelalderens gader og lære en masse om fortiden. Det er absolut et besøg værd – og der er studierabat, så det ikke en oplevelse du bliver ruineret af.
INFO
Europäisches Hansemuseum
An der Untertrave 1
23552 Lübeck
Phone: +49 (0) 451 – 80
90 990
www.hansemuseum.eu

Bliv bjergtaget af Lübecks mange kirker
Lübeck har, trods sin overkommelige størrelse mange enormt smukke og store kirker. Blandt andet Maria Kirken og Domkirken besøgte vi på vores tur, og begge var vanvittigt flotte. Jeg er ikke religiøs, men det behøver man efter min mening heller ikke være, for at sætte pris på de vilde menneskeskabte bygningsværker som kirker er.

Hostel, hotel eller Airbnb?
Mads og jeg overnattede på det helt nye Motel One, som ligger enormt centralt placeret i Lübeck. Hotellet i sig selv var  rimelig budgetvenligt (ca. 700 kroner pr. nat for et dobbeltværelse) rent og pænt. Når man blot skal være i en by i 3 dage, opholder man sig sjældent særlig meget på sit hotelværelse, derfor synes jeg at Motel One var ganske udemærket. Men ellers findes der også nogle gamle og meget charmerende hoteller i Lübeck og selvfølgelig også Airbnb lejligheder og værelser som igen er mere budgetvenlige.
INFO
Motel One
Schüsselbuden 15
23552 Lübeck
Phone: +49 (0) 451 – 160
89 10
www.motelone.com/de/hotels/luebeck
/hotel-luebeck

Mad er en enormt vigtig del af mine rejser. Det betyder meget for mig at prøve at smage nogle lokale  eller nationale specialiteter og måske lære noget nyt om madlavning. Måske kan man sige, at det “tyske køkken” ikke er så langt fra den danske, men det indeholder altså andet end blot currywurst og schnitzel. Og tyskerne har faktisk virkelig fingeren på pulsen, når det kommer til nytænkende lækker mad – også af den veganske og vegetariske slags.


Spis morgenmad/brunch på Neue Rösterei
Her får du helt vildt lækker økologisk kaffe og lækker og moderne morgenmad, med alt hvad det indebærer. Mads og jeg bestilte en masse enkelte retter som vi så delte, der var både belgiske vafler, buttermilk pandekager, lækker omelet, forskellige oste og lækkert hjemmebagt brød. Alt sammen kunne om søndagen indtages til tonerne fra caféens hus-DJ som stod udenfor i gården og vendte plader.
INFO
Neue Rösterei
Wahmstraße 43-45
23552 Lübeck
Phone: +49 (0) 451 – 777
73
www.neue-roestereiluebeck.de

Tag en frisk juice og hjemmelavet bagel to-go hos Taste
Endnu en café hvor økologi og friske grøntsager var i højsædet. Caféen ligger ud til en lidt trafikeret vej, så man kan med fordel få sin lakse, veggie eller club-bagel og friske juice to-go. Vi tog f.eks vores mad og drikke med ned til Boat Now og nød dem på vores bådtur.

Spis dig mæt i veggi-himlen hos LabSaal
Her fik Mads og jeg helt unik service (da vi var de eneste to på restauranten den aften på grund af HanseKulturFestival) og en særlig sammensat 3-retters menu, lavet til os af stedets ejer og kok Nadja. Det var virkelig en fantastisk oplevelse og maden var fyldt af smag og interessante kombinationer af ingredienser – og alt sammen veganervenligt, og lavet af lokale økologiske råvarer. Restauranten er også virkelig fin, og indrettet på en hjemlig og indbydende måde. Det her sted er et MUST hvis man er madelsker og besøger Lübeck.
INFO
LabSaal
Beckergrube 88
23552 Lübeck
Phone: +49 (0) 451 – 619
10 53
www.labsaal.com

Tag en stille drink hos The Newport
The Newport er måske en lidt finere restaurant, men det er et dejligt sted at tage en eftermiddags eller aftendrink. Mange af de besøgende er sejlere der ligger til ved kajen få meter fra restaurantens udendørsservering.
INFO
The Newport
Willy-Brandt-Allee 31A
23554 Lübeck
Phone: +49 (0) 451 – 160
85 350
www.the-newport.de

Spis kage hos et af byens varetegn Café Neideregger 
Niederegger producerer marcipan og det  er tydeligt at mærke at Lübeck er en by der elsker deres marcipan. På caféen kan man få kaffe og vilde kager lavet med marcipan. Eller man kan blande en masse lækre marcipanchokolader og tage med hjem til nogen kan holder af. I sammen ombæring kan man også besøge caféens marcipan museum, fyldt med finurlige figurer lavet i… marcipan!
INFO
Café Niederegger
Breite Straße 89
23552 Lübeck
Phone: +49 (0) 451 – 530
11 27
www.niederegger.de

Der er rigeligt at se og gøre i Lübeck ud over at shoppe. Men derfor kunne jeg alligevel ikke lade være at kigge lidt i butikker under vores besøg i byen. Tyskland er kendt for at have styr på det med vintage butikker – og Lübeck skuffede ikke.

Shop secondhand hos Las Vegas m.m
Jeg så først denne lille perle af en genbrugsbutik på vores sidste dag i Lübeck, hvilket nok var ganske fint for både min pengepung kufferts vægt. Butikken er ikke stor, men til gengæld er den fyldt til renden med retro kjoler, lækre denimsager og seje sneakers. Alt sammen til rimelige priser på imellem 5-25 euros. Ud over denne butik, spottede jeg om søndagen mange andre genbrugsbutikker jeg ikke havde set før (men de var lukkede, som det meste anden i tyskland om søndagen btw.)

Shop highstreet hos C&A og Tally Weijl
C&A og Tally Waijl er butikker som jeg først opdagede for mange år siden, da Sandra Willer og jeg var på rundttur i netop Tyskland. Tøjet er meget billigt og det er langt fra det hele der falder i min smag, men engang imellem finder man altså noget fint og lidt anderledes i disse highstreet butikker som begge ligger i centrum af Lübeck og i gåafstand af hinanden nær Königstrase og Breite strase. Hele Lübeck centrum er  iøvrigt fremkommeligt til fods og der er højest et par kilometer fra den ene ende af øen til den anden.

4 kommentarer

 • Julie

  Husker du adressen på secondhandbutikken las Vegas? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Dig og Sandras tur til Tyskland nogle år tilbage var virkelig mit jam! Så den gentagende gange på youtube, da jeg synes videoerne var så sjove. Hyggeligt gensyn – og snakker du stadig med hende i dag? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • itsbritneybitch

  Hvad kommer man cirka af med af danske kroner, for sådan en lækker tur? <3
  FUCK nogle lækre billeder btw!
  MVH <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Sådan en tur, alt inklusiv vil koste et sted imellem 2000-2500 kroner vil jeg skyde på. Og det er hvis man spiser de samme steder som os (og spiser lige så meget haha ;-)) og tager tog og reserverer pladsbilletter osv. tager ud med elbåden i to timer osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIT SOMMEREVENTYR: LOOKBOOK