MINE GO-TO TAKEAWAY STEDER I ODENSE


Reklame for Just Eat

Lige så meget som jeg elsker at bruge timevis i køkkenet med at gå og kræse om ret, eller handle i  min lokale asiatiske biks for at finde ny inspiration. Ja, lige så meget elsker jeg at lade nogen andre om at lave maden og endda levere den til min hoveddør. Da jeg boede hos mine forældre i Faaborg var take-away ikke et koncept som jeg benyttede særlig meget, der var dér ligesom nogen der lavede varm mad til mig hver dag, hæhæ. Men siden jeg flyttede hjemmefra og til Odense er jeg virkelig blevet glad for take-away. Både fordi det er så nemt og hurtigt, men også fordi jeg får prøvet en masse restauranter i Odense, som jeg ellers ikke lige ville komme forbi. For bare fordi en café har sin adresse midt på gågaden er det altså ingen garanti for kvalitet – og når jeg får maden leveret udefra og åbner min Just Eat app er der jo pludselig hundrede forskellige restauranter som jeg ikke anede eksisterede, fordi de ligger spredt ud over hele byen.

For mig er god mad virkelig vigtigt. Det ligger til familien og er vitterligt omdrejningspunktet for mange sociale arrangementer i min familie. Hvad enten det er fælles skovtur, for at finde kantareller vi kan lave en lækker sauce af, eller det er at samles om sommeren over pil-selv-rejer. Og i hverdagen er maden også nogen gange højdepunktet på min dag. Det lyder måske banalt, men sådan er jeg bare. Måske der er andre der har det på samme måde – i hvert fald får I her mine go-to takeaway steder i Odense, med mad til både den orientalske onsdag eller den snaskede søndag.

Moody Mandag – Krofætter
Det er mandag, med 3 grader og slagregn. Solen kan du ikke længere huske hvordan ser ud, og du er sulten, det ved du – men du aner ikke hvad du har lyst til. Det er hér Krofætter kommer ind i billedet. For hos Krofætter kan man få god gammeldags dansk mad. Vi snakker stegt flæsk, karbonader med ærte/gulerodsstuvning og tarteletter. Og jeg ved ikke med jer, men hvis nogen forslår at vi skal have karbonader til aftensmad, er mit eneste svar “JA”. Og så kan du spise grønt imorgen.

Tikken Tikka Ma’ Tirsdag  – Paprika
Ej men altså, hvor skal jeg starte. Tjek bare menukortet for dig selv – der er så mange muligheder og det hele lyder bare lækkert. Og det er det meste også, dét ved jeg for jeg har prøvet mange af Paprikas retter. Her er også noget for en hver smag, både vegetarisk, vegansk og for kødspiseren. Og hvis du føler dig ekstra fræk, så bestil lige en mango lassi, det er simpelthen sommerferie inkarneret i en drik.

Orientalsk Onsdag – Thai Street Food
Hvis du er nogenlunde jævnaldrende med mig, så har du sikkert også været ude og forsøge at finde dig selv øst for Europa, i nogle måneder, efter du bestod din studentereksamen. Og undertiden kan man godt savne de sorgløse tider, med pad thai og sand imellem tæerne. Thai Street Food har mange forskellige retter som sender mig direkte tilbage til madmarkeder i Thailand og der er virkelig hyggeligt og lækkert.

Tofu Torsdag – Ben Thanh Café
Jeg lå en dag, det kunne faktisk godt have været en torsdag, på sofaen alene hjemme. Mads skulle overnatte hos sine forældre og jeg gad ikke lave mad. Jeg besluttede mig at prøve en café jeg aldrig før havde hørt om og bestilte Gói Cuón (friske forårsruller) med tofu og en lille phó suppe fra Ben Thanh. Og uden at overdrive, er dét nok den mest positive take-away oplevelse jeg nogensinde har haft, jeg var så overrasket over hvor meget smag der var i suppen og hvor friske og lækre rullerne var. Den varmeste anbefaling herfra.

Falafel Fredag – Falafelhuset
“Men er det ikke kedeligt, at spise falafel i stedet for kebab?” – sådan kender jeg mange der spørger, når nogen vælger en falafel. Faktisk tænker jeg også tit selv det samme. Men når man bestiller en falafel pita fra Falafelhuset er dét lidt ud over det sædvanelige, der er så meget lækkert fyld at vælge imellem, syltet majroe, oliven, feta, persille, rødkål osv.

Lakse Lørdag – Bar Sushi
Ok, den overskrift er lidt fesen, men skulle jo have det til at passe sammen.
Da jeg boede alene, bestilte jeg nok sushi i hvert fald én eller to gange om måneden. Det kan virke som det vildeste fråseri for nogen, men faktisk er det ikke meget dyrere end eks. en burger menu med sodavand. Og så er det jo i virkeligheden en smagssag. Jeg har to ting som jeg elsker at forkæle mig selv med og det er sushi og friske blomster (det er meget 90’er agtigt af mig, I know haha). Så engang imellem, bestiller Mads og jeg gerne en masse forskellige ruller (hos Bar Sushi kan man ofte bestille bare 4 styks af én rulle) og prøver noget af alt dét vi ikke har smagt før. Og det er altid en succes, altid friskt og leveret til tiden.

Snasket Søndag – Riviera Bar
Snasket søndag, kan jo både betyde burger, pommes, nachos, pasta… ja listen er lang. Men nogen gange skal man bare have en god pizza, hverken mere eller mindre. Og Riviera Bar er helt klart Mads og mit go-to pizza sted, når det kommer til take-away. Priserne er meget rimelige og pizzaerne er altid lækre, tynde i bunden og har et snert af italien, men samtidig er de greasy og snaskede nok til at kurerer tømmermændende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *