SÅDAN LAVER JEG MINE PLAKATER DIGITALT

HER SKAL DU SHOPPE VINTAGE I LONDON

Midt i februar tog min kæreste, Mads og jeg på en 4-dags oplevelsestur til London. Vi havde ikke nogen store planer med vores tur, ud over at vi ville spise og shoppe os vej igennem byen. Inden afrejse gjorde jeg som mange andre med et stort netværk; jeg spurgte efter råd, tips og anbefalinger til byen. Og nogle af de tips der kom aller flest af omhandlede selvfølgelig hvor man skulle shoppe – og i særdeleshed hvor man skal shoppe vintage. På vores 4 dage i London kom vi ret vidt omkring og besøgte mange forskellige bydele og alle steder vi besøgte faldt vi over mindst 3 vintagebutikker. Så jeg tænkte at jeg ville bikse et oversigts-indlæg sammen, så alle jeres tips og mine egne opdagelser kan gavne flere genbrugsglade mennesker I fremtiden.

Camden

Camden er et område der under alle omstændigheder er et besøg værdigt hvis du er i London. Der er god stemning, et lækkert og spændende madmarked og i det hele taget et væld af forskellige “markeder” med alt fra suviniers til LP’er, indiske pyntegenstande og vintagetøj. Og på gaden som hedder Camden Highstreet kommer du forbi både markederne samt en håndfuld butikker med masser af genbrugstøj. Her kommer et par butikker jeg især vil fremhæve:


Rockit,  225 Camden Highstreet

Denne butik er en del af en kæde som hedder Rockit og findes en del steder i London. Her kan man finde gamle Levis jeans, denim jakker, smækbukser og i det hele taget et stort udvalg af denim-sager. Men der er også kjoler, sko m.m – samt en mandeafdeling. Rockit er typisk meget ordnede butikker, hvor alle varerne er sorterede efter størrelse og mærke, hvilket gør det ret overskueligt.
Priserne varierer fra item til item, men er egentligt meget rimelige, t-shirts kostede typisk omkring 15-20 pund, vintage Levis jeans ca 30-40 pund og kjoler fra 35 pund og opefter.


Traid, 154 Camden High Street

Traid er en butik jeg fortrød jeg ikke købte mere i. Men det var den første genbrugsbutik vi besøgte i London og jeg var bange for at brænde alle mine penge af i den første butik, hvis nu jeg skulle støde på noget endnu bedre lidt længere oppe af vejen. Men faktisk viste det sig, set i bagspejlet at Traid var den genbrugsbutik vi besøgte i London med bedst priser – og mest “value for money”. Der findes både gamle H&M og Asos kjoler til 9-15 pund stykket, men Traid har også et stort udbud af vintagekjoler, nederdele, pelse og frakker, alt sammen til priser i omegnen af 15-20 pund, hvilket er billigt sammenlignet med mange andre steder.


Horse Tunnel Market, Stables Market, Chalk Farm Rd

Der er mange spændende ting at se i Horse Tunnel Market som ligger for enden af Camden Highstreet. Men inde i venstre hjørne, dybest inde i markedet ligger en vintagebutik som jeg desværre ikke har kunne opdrive navnet på. Men her var der et kæmpe stort udvalg af vintageskjorter, både til mænd og kvinder. Samt hundredevis af lædertasker, jakker og støvler. Så hvis det lige præcis er dét man er på udkig efter er denne bod et godt sted af besøge. Der var ikke priser på ret mange af tingene, men bodens ejer er helt sikkert til at handle med.Notting Hill

Ligesom Camden området absolut er et besøg værd hvis man er i London, er området omkring Notting Hill det også. Det er en enormt charmerende bydel, med små byhuse i pastelfarver, fine rækværker og smukke forhaver. Og så er der rigtig mange skøre og finurlige brugskunst og antikvitetsbutikker på gaden Portobello Road. Og som mange andre steder i London bliver der også her holdt både fødevarer og genbrugsmarkeder i de fleste weekender året rundt. Her er de genbrugsbutikker jeg vil anbefale i Notting Hill området:


Retro Woman, 32 Pembridge Rd

I den øverste etage i butikken finder man mere værdifulde vintagevarer såsom Chanel øreringe, Louis Vuitton tasker m.m. Men butikkens kælder er fyldt  fra gulv til loft, med både vintage og nyere genbrugstøj til kvinder. Priserne ligger på ca 15 pund for en kjole og 10-20 pund for forskellige sneakers, støvler og stiletter. Det kræver lige tid og overskud at gå igennem alle de mange hundrede kjoler, bluser osv. i kælderen – men der er helt klart mulighed for at gøre et godt kup.


One Of A Kind Fashion Archive, 259 Portobello Rd

Det tøj som du finder hos “One Of A Kind” er  netop det, one of a kind. Du kan finde alt fra de smukkeste, mest ekstravagante balkjoler fra 60’erne til finurlige gamle afrikanske stammedragter og læderjakker ala Madonna i 80’erne. Der er en bred vifte af vintagetøj og sko – men priserne er bestemt i den højere ende. Dét er sådan en butik som man nok ikke køber noget i, men som helt klart er værd at besøge alligevel. Angiveligt skulle Naomi Campbell og Kate Moss have shoppet i butikken her flere gange, så den information kan du jo bruge til… ja, ikke så meget i virkeligheden, men nu ved du det da.


Karen Vintage Boutique, 93 Portobello Rd
Denne butik er uden tvivl den smukkeste vintagebutik jeg nogensinde har besøgt. Ikke blot er butikkens facade smuk med store gladvinduer og lyseblåt træværk, men butikkens inde er simpelthen indrettet så eventyrligt og smukt. Og kjolerne som man kan finde her er også direkte ud af eventyr og drømme. Det samme er priserne desværre også. Jeg kan bedst beskrive det tøj som sælges i Karen Vintage som en Hollywood skuespillerinde fra 20’ernes garderobe. Og jeg ville glædeligt have haft alt tøjet med mig hjem. Men der fandtes desværre heller ingen kjoler til under 200 pund, hvilket var lidt over mit budget. Men hvis du har en forstående fødselsdagsfest, skal til galla eller bryllup så er det her det helt rigtige sted.Brick Lane

Brick Lane er lidt et sjovt område, fordi det rummer ret store kontraster. Her er både små autentiske engelske pubber og caféer, urbane vintage og kunstbutikker, mellemøstlige og jødiske supermarkeder og slagter,  og så skyskrabere og travle businessfolk. Men det er et enormt charmerende, at have så mange forskellige steminger og butikker indenfor det samme område. Jeg tror faktisk at Brick Lane var det område af London som vi besøgte, der gjorde størst indtryk på mig og som jeg først vil anbefale at man besøger – ikke kun for vintageshoppings-skyld. Men det er nu engang dét indlægget her handler om, så her får I et par vintagebutikker i Brick Lane:


The Vintage Market, 85 Brick Ln
I en mindst 300 kvadratmeter stor kælder på Brick Lane finder du vintagehimlen. Så enkelt kan det siges. Her er alle tænkelige stilarter og tøj fra 1920’erne og alle årtier fremefter. Og så er det er fair priser, som dog varierer fra shop til shop. Der er nemlig omkring 20-25 forskellige shops med forskellige ejere og forskellige temaer. De fleste steder kan du sagtens betale med kort, men de tager selvfølgelig også imod kontanter. Der er faste priser på alle varer og man prutter ikke om prisen, selvom det er et “marked”. I en af de mange shops, købte jeg blandt andet et par Levis vintage jeans til 20 pund, hvilket jeg synes var meget rimeligt og billigere end jeg ellers havde set det i London.


Search And Destroy, 20 Cheshire St

Jeg kunne i princippet anbefale samtlige genbrugsbutikker som ligger på Brick Lane og de tilstødende gader, da der var enormt mange små og fine butikker – og også mange butikker som mindede om hinanden. Men Search And Destroy er alligevel en af de butikker jeg husker bedst. Der var nemlig utroligt mange seje vintage t-shirts, både til mænd og kvinder, samt mange smukke boheme kjoler og skjorter fra 70’erne. Havde jeg besøgt butikken om sommeren var jeg sikkert gået derfra med en favnfuld fine sommerkjoler, men i februarmåned var det svært at forestille sig nogensinde at skulle have bare ben igen.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅDAN LAVER JEG MINE PLAKATER DIGITALT