Trøffelpasta, tanktoppe og komplicerede sko. Og angst.

HER SHOPPER JEG GENBRUGSTØJ I ODENSE


Smukt keramisk fad, askebære og krukke – alle dele er fundet meget billigt i Odenses genbrugsbutikker.

Jeans købt for 32 kroner, silkeskjorte til 40 kroner, mokkastel til 15 kroner – og muslingeøreringe fundet til en flad 10’er.
Gamle Reebok sneakers købt for 35 kroner, mokke-stel købt for 15 kroner – og velour stol til 70 kroner. Alt sammen fundet i genbrugsbutikker, selvfølgelig.

I de sidste par uger har jeg været (ekstra) meget på genbrugsjagt. Fordi jeg går og samler tøj ind til en youtube-video, hvor jeg vil se om jeg kan finde de største trends til forår/sommer 2019, i genbrugsbutikker. Rigtig mange af de materialer, farver, mønstre og snit som vi ser i nutidens mode, tager jo udgangspunkt i tendenser fra både 70’erne og 80’erne. Og rigtig meget af dét tøj som du kan købe nyt i H&M, på Nelly.com eller alle mulige andre steder kan du faktisk finde brugt i genbrugsbutikkerne lige nu. Genbrug er ligesom blevet “moderne” på en helt andet måde, end bare for miljøet skyld. Dét som er i genbrugsbutikkerne er har faktisk været med til at præge moden – det tror jeg i hvert fald. Pastelskjorter, silkekimonoer, kjoler og blazere med tortoiseknapper (og generent “safari-trenden”) mom-jeans i gammelt slidt denim, kurvetasker, chunky sneaks, kitten heels, hårspænder, velourmøbler, frugt-keramik… Ja, listen er lang. Men rigtig meget af dét som jeg bliver inspireret af på gaden, instagram, pinterest eller andre steder er noget som man sagtens kan gå ud og finde i genbrugsbutikkerne herhjemme. Så hvadenten du bor i Odense eller ej, vil jeg opfordre dig til at smutte en tur i din lokalegenbrugsbiks, næste gang shoppetrangen melder sig.

Læs også: “Johannes guide til Odenses genbrugsbutikker”

Jeg har igennem mine snart 3 år som Odenseaner shoppet mange gode ting i byens genbrugsbutikker. Men jeg er også ofte gået forgæves. Det er slet ikke hver gang jeg tager en tur rundt i byens butikker at jeg finder den perfekte retro-kjole, mom-jeans som bare passer perfekt eller en smuk velour stol. Men engang imellem er der gevinst. Dog vil jeg sige, at jeg foretrækker provinsbyernes genbrugsbutikker. De er mindre besøgte, billigere – og ofte lidt mindre “ordnede” end butikkerne her i Odense er. Så hvis du ikke har held med at finde noget du kan lide i nogle af butikkerne herunder, vil jeg anbefale dig at tage en tur til Ullerslev, Tommerup, Faaborg eller en anden mindre by – og se om du har bedre held der.

I butikkerne herunder finder jeg oftest fine kjoler, bukser, bluser/skjorter eller accessories. Møbler og nips handler jeg i andre butikker. Men da det er tøj-genbrugsbutikker jeg ofte bliver bedt om at anbefale er det dém jeg fremhæver i i dette indlæg. Jeg vil anbefale dig at pakke et indkøbsnet, tage en god veninde eller et godt podcast med dig og  bruge en eftermiddag på, at cykle rundt til disse butikker:

Røde Kors, Fjordsgade 9 

Folkekirkens Nødhjælp, Vesterbro 1A

Kirkens Korshær, Albanigade 14

KFUM’, Kongensgade 69

Frelsens Hær,  Roersvej 33

Alle butikkerne her er jo velgørende butikker med et bredt udvalg af alt slags tøj. Hvis du vil besøge butikker med mere vintage og nøje udvalgte sager (men også højere priser)  kan jeg anbefale Genbrugshallerne, Kanalje Vintage og Veras som alle ligger i Odense – og som jeg også frekventerer ofte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trøffelpasta, tanktoppe og komplicerede sko. Og angst.