HER SHOPPER JEG GENBRUGSTØJ I ODENSE

VORES MEST SPONTANE REJSE HIDTIL


Shout-out til fotobomberen i baggrunden, nu forstår jeg hvorfor han sendte mig det skælmske smil!

Mads og jeg havde begge, uden den andens viden selvfølgelig, valgt at forære oplevelser/rejser til hinanden i julegave. Mads rejse var mere konkret end min, han havde allerede på forhånd købt fly-billetterne, og derfor var vi i midten af februar måned en tur i London for at spise, shoppe og opleve. Min rejse-gave til Mads skulle oprindeligt have været en tur til Berlin, men siden vi begge var begyndt at længdes mod sol og varme mere end storby, besluttede vi os at se om ikke vi kunne finde en billig afbudsrejse til Madeira, Mallorca eller et andet lidt mere eksotisk sted. Problemet er blot at Mads arbejder som skolelærer til dagligt og derfor har fri på samme tid som alle andre, nemlig i påsken. Jeg er jo vant til at kunne rejse stort set hvornår det skal være og finde de gode og billige rejsetider udenom helligdage og ferier. Billige rejser til sydens sol er ikke så nemme at opdrive ugen inden påske kan jeg hermed berette. Og hver eneste afburds-charter-rejse jeg fandt, lige gyldigt om det var til Tyrkiet eller  Costa Del Sol, var allerede afsat til anden side. Sol koster knaster i påsken, åbenbart. Og før vi vidste det var det søndagen før påske og gode råd var dyre, eller det vil sige – det var de faktisk ikke. For da vi sad med min svigerfamilie i deres sommerhus og snakkede om hvor vi dog skulle tage hen, faldt snakken på en sommerferie de engang havde været på i… Harzen! Og ikke mange timer senere, da vi igen var hjemme i Odense, bookede Mads og jeg et lækkert hotelophold i den lille og ældgamle by Goslar lige i starten af Harzen-bjergene i Tyskland bare 6 timers kørsel fra Odense.

Vi ankom sidst på dagen mandag, efter nogle gode timer med fællessang og currywurst på den tyske autobahn. Og jeg kan godt love jer for, at vi trækker den gennemsnitlige turist-alder ned. Endnu har jeg til gode at se mennesker jævnaldrende med Mads og jeg. Men det gør absolut ingenting, for byen her er utroligt smuk og charmerende med sine hundredevis af  velbevarede gamle skæve bygninger, kirker og brolagte pladser. Til alle sider, rundt om vores fine – og iøvrigt også aldrende hotel, er der bløde og fyretræsklædte bjergskråninger. Herfra hvor jeg sidder og skriver kan jeg kigge direkte ud over de teglbelagte tage, mod to slotstårne og bjerge der fortsætter lagvis så langt øjet rækker. Imorgen vil vi køre ud og udforske bjergene og nogle af de mange smukke omkringliggende byer. Og hvad angår spørgsmålet om sol og varme, kan jeg melde om 15 grader og blå himmel hele dagen – fregneproduktionen er i fuld gang og jeg har faktisk ingen klager, selvom jeg bruger min påskeferie de tyske pensionist.bakkerne.

3 kommentarer

 • Karen

  Min kæreste og jeg tænker på at tage en uge til Harzen i sommerferien. Det ville være spændende med et indlæg om specifikke destinationer eller aktiviteter i Harzen, som I kan anbefale :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Goslar er så hyggeligt! Har været der meget som barn. Hvis I har mulighed for det, skal I næsten smutte forbi byens klokkespil. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor hyggeligt. Vi har tænkt at holde sommerferie dér, og tage cyklerne med på bilen så vi kan holde budgettet nede både med forholdsvis kort køretur i bil, masser af natur at gå og cykle i. Og så sikkert en masse historie og nu kan jeg se der er smukke gamle bygninger! Glæder mig til at følge med på jeres ophold, så jeg kan notere lidt ned til vores egen oplevelse :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HER SHOPPER JEG GENBRUGSTØJ I ODENSE