Jeg har åbnet en "secondhand-shop" - genbrugs-shopping video

Madtips til en weekend i Prag – Europas måske smukkeste storby

Min veninde, Anna  – som nogen af jer måske mindes var en del af mine tidlige youtube-videoer, er flyttet et halvt år til Prag for at studere. Og selvom det er hårdt at undvære vores ugentlige kaffe-dates, giver det jo anledning til at komme og besøge hende i den fantastisk by der nu er hendes hjem. Jeg har været på besøg i Prag 2 gange de sidste par måneder, senest i weekenden hvor jeg sammen med 2 andre søde veninder tog turen til Tjekkiets smukke hovedstad. Og Prag har virkelig taget mig med storm. Det er absolut på min personlige top 3 over mest seværdige og smukke storbyer i Europa. Stillet op mod, Barcelona, Berlin, London, Budapest og andre synes jeg stadig at Prag skiller sig ud. Arkitekturen alene er overvældende detaljeret og smuk. Byen emmer af start 1800- 1900’tals stemning, med de tusindvis af romantiske bygningsfacader, gamle butikslokaler, kirker og ikke mindst parker. Alle hjørner man drejer om, er der noget nyt at opdage og jeg kan levende forestille mig, hvordan gaderne i gamle dage har været fyldte af boheme-forfattertyper, poeter, skuespillere og andre, der tilhørte datidens kreative og intellektuelle overklasse. Samtidig med, at disse gamle og historiske vingesus fylder byens gader og stræder, pibler det frem med små moderne coffee-shops, uabrne restauranter, samt traditionelle tjekkiske smørrebrøds-butikker, slagtere og forretninger. Det er en skøn pærevælling af noget meget nyt og noget meget gammelt – og en weekend i  denne by er virkelig en weekend well spend.

Her skal du spise…

Jeg kan sjældent sige at jeg har været 100% tilfreds med et måltid jeg har fået på en restaurant eller café. Der er ofte lige ét eller andet jeg ville ønske havde været anderledes, eller også levede smagen ikke op til min forventning, der var ikke nok af det ene eller andet, eller prisen var for høj i forhold til hvad jeg egentligt fik. Men på begge mine ture til Prag har jeg været ovenud lykkelig over de måltider jeg har fået. Ikke alene er priserne meget budgetvenlige (ca. halv pris i forhold til typiske danske cafépriser) men maden har også bare været så velsmagende og interessant. Dét findes hundredevis af spisesteder i Prag, men dette er ét par af dem som jeg virkelig vil anbefale.

Salt’n’Pepa kitchen

M. Horákové 22, 170 00 Praha
Her har jeg faktisk spist hele 3 gange, så det må vist vidne om at det er et besøg værd. Menuen hos Salt’n’Pepa er ikke specielt stor, men der er lækre burgere (både veggie og med kød) – hjemmelavede dips og pomfritter, samt virkelig lækre snacks, som man kan dele eller bruge som hovedret hvis man bestiller flere. De har blandt andet et stegtblomkålshoved, med tahindressing og granatæble som er for sindsygt lækkert.

Pasta Fresca

Celetná 598/11, 110 00 Staré Město
Min veninde Louise kender en pige der boede i udkanten af Prag i et par år, og som tog den lange tur ind til midtbyen for at besøge denne restaurant mindst en gang om måneden i al den tid hun boede i Tjekkiet. Det er ægte italiensk i hjertet af Prag. Priserne er helt rimelige når man tager i betragning at alting er fuldkommen friskt og lavet fra bunden (ca. 150-200 kroner for en gourmet pasta-ret). Stemningen på restauranten er skøn og man bliver ført igennem forskellige lokaler, før man ender i “kælderen” hvor der et en særlig intim og lidt løssluppen stemning. Friskbagt brød, lækker olivenolie og vin står på alle borde hvor der snakkes og grines – det kan næsten ikke blive mere italiensk. Hvis du vil besøge Pasta Fresca vil jeg anbefale at bestille bord dagen inden, så du er sikker på at få en plads.

Venue

Havelská 4, 110 00 Staré Město
Jeg ved selvfølgelig ikke med dig, men jeg elsker konceptet morgenmad-til-aftensmad, eller den sene brunch klokken 15. Hos Venue er fra brunch hele dagen, og utrolig lækker kaffe. Vi havde tømmermænd på vores sidste dag i Prag og sov længe i vores Airbnb lejlighed, så før vi var i tøjet og klar til morgenmad fra klokken blevet 14 – men vi havde jo stadig lyst til morgenmad og så kom Venue os til undsætning. Man kan både køre den helt syndige stil, med fried chicken and waffles, tage en rolig croissant og avocado, en hjemmelavet omelet eller en veggie-bowl quinoa. Der er med andre ord noget for enhver smag – og næsten alt sammen var lavet på økologiske og lokale produkter.

The Tavern

Chopinova 1521/26, 120 00 Vinohrady
The Tavern er en rigtig god opsummering af Prag; smarte urbane burgers i mørke “ølstue”lokaler. På solskinsdage kan man også sidde ude på gaden ved et par borde mens man nyder de mega lækre burgere og ikke mindst pomfritter. På The Tavern kan man både få veganske, vegetariske og almindelige burgere. Jeg fik en sindsygt lækker veggieburger med en ris/bønne/svampe-bøf og lækker hjemmelavet dressing, min anden veninde fik en southern fried chicken burger og den tredje en klassisk amerikansk cheeseburger. Alle burgere var snaskede og fyldte af smag – og pomfritterne var virkelig topklasse.  Absolut et besøg værd hvis man er burger elsker og har selskab af både kødspisere og vegetarer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har åbnet en "secondhand-shop" - genbrugs-shopping video