Dagen før afrejse – min kæreste købte sgu en motorcykel igår

Pakketip: spred alting ud over hele stuegulvet så du skaber overblikSolcreme og genanvendelige hæklede rondeller skal selvfølgelig med på turJeg fandt Mads gamle bøllehat i et skab forleden og vidste med det samme, at den ville blive en fast del af rejse-garderoben. (Både min og Mads hæhæ)

Selvom vi bliver i Danmark og ikke skal køre hundredevis af kilometer sydpå, så kræver en motorcykelrejse – også en indlands af slagsen altså en særdeles grundig pakning. Igår vidste jeg faktisk ikke om vi ville starte vores danmarks tur i bil eller på motorcykel, for igår havde vi nemlig kun én af delene; en bil. Men min kæreste der for nogle uger siden solgte sin gamle 70’er BMW motorcykel, havde haft en mc i Aalborg i sigte, og var igår kørt op for at se på sagerne. Så ved omkring klokken 23 igår kunne jeg høre noget gasse op nede foran vores hus, samt en masse dyt. Og dernede stod min søde Mads så, storsmilende over en kæmpemæssig sort motorcykel. Og så var det ligesom afgjort, i resten af julimåned skal vi udforske Danmark på den nye motorcykel. Vi skal sove i shelter og i telt og nyde friluftslivet og naturen. I første omgang går turen nordpå, vi kører imorgen tidlig med kurs mod først Ølgod, hvor Mads skal hente en reservedel til den nye motorcykel og derefter kører vi mod vesterhavet, til Thy. Der har Mads nemlig fundet en lille shelterplads som ligger lige ud til vandet i en fjord. Jeg skal nok dele navne og beliggenheder på shelters og campingpladser vi besøger undervejs. Jeg har kun været ved vesterhavet ganske få gange i mit liv, men jeg har altid drømt om at få tid til at udforske både vesterhavets kyster og Nordjylland. Der skulle være nogle fantastiske natur områder bl.a. Nationalpark Thy og så skal vi selvfølgelig også et smut forbi Klitmøller hvor jeg drømmer om at komme ud og surfe på danske bølger. Derefter er planen lidt usikker, men vi har tænkt på at køre midtover Jylland og til Hou hvorfra man kan tage færgen til Tunø og Samsø, som vi også gerne vil besøge.

Vi har 3 motorcykeltasker og 2 drybags til at pakke alle vores sager i, så det er en øvelse ud i begrænsningens kunst. For vi skal både have plads til telt, sovegrej, luftmadras og pumpe, trangia, øvrigt køkkenudstyr og vores tøj. Men det er faktisk noget af det som jeg synes er skønnest ved motorcykelrejser (eller cykelferier og backpackerrejser) at man må klare sig med lidt mindre end normalt. Til gengæld for det, får man frihed, let bevægelighed og nogle helt særlige oplevelser. Vigtigst af alt er det selvfølgelig at vi får plads til et spil kort og Yatzy, det er simpelthen et must når man er på camping!

Jeg glæder mig til at komme afsted imorgen og til at udforske vores land, jeg kommer til at opdatere bloggen løbende med fortællinger fra vores tur og jeg kommer også til at lave videoer undervejs.

8 kommentarer

 • Simon

  Rigtig fint indlæg :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Johanne

  Håber det er ok, at jeg lige spørger her. Jeg er ret vild med tegningen/maleriet på et af billederne med teksten “Escape the ordinary”.

  Kan jeg lokke dig til at skrive, hvem kunstneren er, eller hvor det er købt?

  Tak :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, hvor er I friske. Min kæreste tog motorcykelkørekort forrige år, men da vi har spritny bil og bor i lejlighed, låner han pt kun min fars, men når han engang før en, turde jeg simpelthen ikke :p Jeg er den største tøs i den retning, og får helt kriller bare af, at han kører – nok en ‘erhvervsskade’ når man arbejder i hjerneskadebranchen – så jeg holder det for mig selv :D Håber, det på et tidspunkt bliver bedre, for det er da bare om at nyde sådan en mulighed.
  Håber I får den fedeste sommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Tunø er så skøn! Bilfri ø med dejlige strande. Når i er der, så skal i virkelig gå hele vejen rundt om øen – det er en smuk mini-vandretur der er klaret på 1-2 timer :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Rubjerg Knude fyr er helt klart et besøg værd! Men hvis I bevæger jer lidt længere op, har vi også Tversted, som er et helt fantastisk sted! Man kan sove i shelters i den flotteste naturpark! Også endda med havudsigt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Når nu I skal forbi Thy. Så sørg for at komme ind forbi både Hanstholm, Nørre Vorupør og Stenbjerg. Det er simpelthen så hyggelige byer. I Stenbjerg ligger blandt andet en kro som serverer retter fra nationalparken af! Helt klart et besøg værd! Derudover er det altid spændende at være en tur forbi lodbjerg fyr eller vestervig kirke, som er Danmarks større landsbykirke! :) hvis du har spørgsmål om Thy, så sig endelig til! Jeg kender området helt vildt godt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Tang

  I bør også tage et smut forbi Rubjerg Knude fyr. Helt fantastisk smukt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Ej hvor sjovt, jeg skulle til at skrive det samme haha

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *