Økologisk shampoobar, perfekt til backpackerrejsen

DIY Quiltet flæsetaske – opskrift

Jeg er fuldstændig vild med idéen om at give gamle eller brugte sager nyt liv. Hvad enten det gælder service, møbler eller stof. Derfor er jeg ekstra glad for denne opskrift til at lave din egen quiltede taske med flæser da den laves aller bedst, efter min mening, ud af et dynebetræk. Bruger man et gammelt dynebetræk får man nemlig et par sy-omgange foræret da man kan anvende de syninger der allerede er lavet i betrækket – smart! Og derudover synes jeg også at denne slags qulitede tasker virkelig stråler, når materialet de er lavet ud af er lidt slidt og har lidt nedtonede farver, som ældre stof jo ofte har. Det er ingen hemmelighed at denne opskrift er inspireret af de fine quiltede stofnet og  quiltede tasker med flæser man kan købe i butikkerne og som tit er  lavet ud af gamle indiske sarier. Men sarier er jo ikke lige noget man finder  på alle danske lofter eller i genbrugsbutikkerne –  småtblomstret og mønstret sengetøj derimod, dét kan man meget nemt opdrive. Og det var lige hvad jeg gjorde da jeg skulle udvikle en opskrift til denne quiltede flæse taske – jeg gik på jagt i gemmerne og fandt denne fine gamle dynebetræk og jeg håber du vil gøre det samme, hvis du prøver kræfter med denne opskrift. Ud over stof, som du skal bruge ca 2 meter af skal du naturligvis bruge lidt sytråd samt ca 1 meter vlieseline.  Jeg har brugt noget ganske tyndt vlieseline, men det er helt op til dig  hvor chunky du vil have din taske. I opskriften her fortæller jeg dig ikke hvordan du laver for, da jeg i første omgang faktisk ikke forede min egen taske. Men vil du gerne sy for kan jeg anbefale denne youtube-guide som enkelt viser dig hvordan du syr for i din taske.
Jeg er ikke nødvendigvis en ørn bag en symaskine og jeg gider slet ikke projekter som er for komplicerede eller tager for lang tid. Så denne guide er lavet til folk som mig og jeg har forsøgt at holde det enkelt. Måske kan det virke uoverskueligt, men jeg lover dig at hvis du bare tage de forskellige steps lidt ad gangen så skal du nok komme i mål og ende med den fineste quiltede taske med flæser til slut. Og hvis der er noget du bliver i tvivl om undervejs i opskriften, så tøv endelig ikke med at sende mig en besked på instagram – så vil jeg forsøge at hjælpe hvis jeg kan :-)


3 kommentarer

 • Michelle

  Hej Johanne. I opskriften står der at man skal bruge 2 stykker 40×12 cm og 2 stykker 80×12 cm men i teksten står der at både flæserne og stropperne er 80×12? Er det 4 stykker 80×12 der skal bruges? Kh michelle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er den vanvittig fin! Lige i min ånd også med genbrug
  Kh.Sif
  https://www.giraphaella.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg elsker dine gør-det-selv projekter, og denne taske er ingen undtagelse! Jeg har nu været ude og finde mere stof, fordi jeg er helt forelsket i dit rødternede sæt, du viste på instagram – kommer der guide/skabelon til dette? <3
  Kh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Økologisk shampoobar, perfekt til backpackerrejsen