PERSILLE-DELLER MED AVOCADOCREME

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

Jeg lavede denne meget improviserede frokost forleden dag, hvor min krop havde lyst til noget varmt, sprødt og fedt. Og man kan faktisk slippe nogenlunde billigt, også kaloriemæssigt, fra sådan en frokost som denne. Det hele er meget enkelt og tog mig ikke mere end 15 minutter at lave alt i alt. Og “dellerne” ville helt sikkert også kunne fungere som “kød-erstatning” eller tilbehør til en middag. Vegetar-deler, eller klatkager, rösti, hvad end man ny synes lyder bedst, er utroligt nemme at lave og findes i mange forskellige varianter. Jeg har endnu ikke lavet nogen som decideret smagte, eller havde konsistens som frikadeller, men det er jo bare at blive ved med at søge og eksperimentere. I denne opskrift bliver der til omkring 6 “deller” – det er nok til et stort måltid for én eller tilbehør til to.

Persilledeller:
200 gram persille
1 lille løg
1 hvid gulerod
2 kartofler
1 tsk. spidskommen
1 tsk. tørret koriander
4 spsk. kikærtemel
1 æg (kan undlades og erstattest med vegansk alternativ – men jeg bruger mine forældres øko-æg)
Salt, peber, chili evt. andre krydderier du foretrækker

Fremgangsmåde:
Riv alle grøntsager – også løget, på den grove side af et rivejern. Bland det hele sammen i en skål og sørg for at ægget er helt rødt ud i dejen og ikke sidder i “klumper” nogen steder.
Varm raps-olie, eller kokos-olie på en pande og læg “klatter” af dejen på panden. Steg til “dellerne” er gyldenbrune på hver side og lad dem dryppe af, på et stykke køkkenrulle.

Avocado-creme (som egentlgit bare er guacamole)

1 moden avocado
2 spsk. alpro vegansk yoghurt.
Saften fra 1/2 citron
Salt, peber.

Blend alle ingredienserne i en lille mini-hakker, eller mos det sammen med bagsiden af en gaffel. Yeps, jeg sagde jo at det var nemt.

3 kommentarer

 • Ser vildt lækkert ud – skal helt sikkert prøves. Ville måske skifte et par af ingredienserne ud, men helt klart et godt mix!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser ubeskriveligt lækkert ud! Havde helt glemt at der var noget, der hedder klatkager. Skal helt sikkert lave dette næste gang jeg har lidt held ved at vælge en ordentlig moden avocado

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Looks so yummy! And seems to be my taste :) Thanks for sharing.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG GIVER HATERS SVAR PÅ TILTALE?