INSPIRATION TIL INDRETNING

KÆMPE REJSEGUIDE TIL BALI: KUTA

For lidt over 2 år siden (holy f**k, hvor tiden dog flyver)  tog jeg sammen med min bedste veninde, Anna, på min første store rejse på egen hånd. Turen gik til Indonesien, og planen var at blive der i to måneder og så vende snuden hjem til Danmark. Men da der var gået ca. halvanden måned, blev det klart for os, at vi slet ikke var klar til at vende hjem endnu, og derfor bookede vi to  flybilletter til Thailand og forlængede vores tur med en måned ekstra. I dette indlæg som mange af jer har efterspurgt igennem tiden, vil jeg give jer min guide til Indonesien. Min Thailands-guide får I på et andet tidspunkt. Men jeg tænkte, at netop nu var et godt tidspunkt at give jer disse anbefalinger, da mange af jer måske allerede er på vej eller er taget ud på eventyr i Østen, ligesom Anna og jeg gjorde. Og hvis ikke I er på vej, men holder sabbatår og ikke helt ved om I tør, har råd eller kan klare det, så håber jeg at det her indlæg vil give jer noget krudt i røven og drive jer afsted, for de tre måneders rejse i Asien som jeg tog på, var nogle af de sjoveste og mest lærerige måneder i mit liv. Sidste forår vendte jeg atter tilbage til Indonesien, og besøgte mange af de samme øer, som Anna og jeg havde besøgt. Men denne gang var det sammen med to af mine rigtigt gode venner, Jens og Magnus. Så jeg har efterhånden tilbragt en del tid på Bali og Gili-øerne, og selvom disse steder på ingen måder er øde eller uopdagede, så er de helt fantastiske efter min mening.
De byer som jeg var mest betaget af på Bali, var Kuta, Uluwatu og Ubud. På sydspidsen af Bali ligger Uluwatu, og i det roligere lidt mere nordlige område ligger Ubud, mens Kuta ligger i vest. Det er disse byer, jeg vil gå i dybden med at anbefale i disse indlæg. Der vil selvfølgelig ALTID være steder, som jeg ikke opdagede, og som helt sikkert fortjener en anbefaling, men her får I det bedste af det, jeg har oplevet på mine to rejser til Bali. Jeg starter med byen Kuta.

kuta
Begge de gange jeg har været i Indonesien, er jeg landet i Denpasar på Bali og kørt med taxa direkte ind midt i Kutas pulserende byliv. Kuta er scooternes og gadesælgerenes by, og det meste af det du foretager dig her, involverer shopping, spisning eller alkoholkonsumering, men nogle gange er det også bare det, man har allermest lyst til.

img_5217
NATTELIV:
Den 3-4 etagers høje Skygarden bar/diskotek er bestemt et besøg værd, til trods for at det mest er skandinavere og australiere der fylder klubbens fire etager op. På hovedgaden, Jalan Legian (hvor Skygarden også ligger) er der fyldt med diskoteker som tilbyder billige drinks, aircondition, (det er virkelig nødvendigt når man danser i 35 grader og høj luftfugtighed) mange mennesker og mulighed for en virkelig sjov aften. Går man ned af de mindre gader der strækker sig mod kysten, er der mange, mindre barer og caféer, hvor man kan spille pool, ryge vandpibe eller bare få en øl i lidt mere rolige omgivelser. Drinks koster omkring 20-30 danske kroner på de dyre barer, og du kan tit få tilbud hvor du har fri bar for omkring 100 danske kroner. Jeg blev svært glad for en drink som hedder “Ginger Lemon Fizz”, som er frisk ingefær, lime/citronsaft, sirup og danskvand oftest tilsat vodka eller gin. Men om dagen drak jeg også denne drink bare uden sprut. Det var virkelig lækkert og forfriskende!

img_5254 img_5253
img_5227

STRAND:
Stranden, som løber parallelt med hovedgaden, tager ca. 15 minutter at gå til, hvis man står et sted midt på Jalan Legian (hovedgaden). Med dens konstant rullende bølger, lave vand og lidt snavsede udtryk, er selve stranden ikke noget at råbe hurra for. Men der er rig mulighed for at lære at surfe, og der er mange interessante historier at hente hos de lokale “beach boys” – de unge drenge som bor og lever på stranden. De sælger colaer, og tilbyder dig gerne en plads i skyggen under det palmetræ eller blikskur, de holder til ved. Omkring klokken 18:30 bliver havet lidt roligere, og de besøgende samles på strandskråningen for at nyde den blåviolette solnedgang. Stranden er så lang og flad, at man nærmest føler, at man kan se jordens runding, når man kigger ud mod horisonten. Det er helt sikkert værd at slå sig ned med en Bintang Raddler (en lokal øl der smager lidt som citron-sodavand) og nyde en stille aftenstund, før man vender tilbage til gadernes støj.

img_5256 img_5257 img_5230 img_5255

MAD & CAFÉER:
Lad være med at spise på hovedgaden! Der er rig mulighed for at få nogle af de indonesiske hofretter såsom mie goreng og nasi goreng (ris og nudler med stegte grøntsager og kylling/oksekød/fisk) på nogle af de mindre gader i byen. Men nogle gange kan man godt ende med at få noget lidt shady på tallerkenen, hvis man spiser rigtig billigt (se ovenstående billede). Et måltid  på en lille beværtning koster aldrig mere end 15-30 kroner. Hvis man vil spise virkelig lækkert, skal man bevæge sig ud til den del af Kuta som hedder Seminyak. Her er lækre muligheder for spisning på stranden, men også nogle virkelig gode restauranter inde i byen. Én café som jeg dog vil anbefale i Kutas centrum, er spisestedet og pool-baren som hedder Tubes. Kendetegnet for baren er, at der er en stor bølge og et surfbræt man kan stå på ved indgangen. Baren ligger på gaden Poppies Lane, og her får man lækre frugt-drinks, god mad og virkelig hyggelig stemning både dag og nat. Man kan bestille en shisha (vandpibe) om aftenen eller spille pool. Og har man tømmermænd om morgenen, kan jeg varmt anbefale den spise som på Bali bliver kaldt “jaffle”. Det er egentligt bare en klassisk toast, men man kan ofte vælge at få den med avocado, banan, tomat eller andet fremfor den klassiske med skinke og ost. Og det er virkelig en lifesaver når man craver noget syndigt.

img_5170

OVERNATNING OG PRISER:
Lad mig starte med det værste; Kuta var byen hvor jeg fik “bedbugs” – en hver backpackers værste mareridt. Bedbugs er nogle mikroskopiske kryb som gemmer sig i senge på hostels og hoteller, og som bider dig om natten, så du vågner op helt hævet og skambidt. Som hvis 100 myg var gået amok på dig. Faren for bedbugs er større i Kuta, fordi der er så mange forskellige rejsende der hver dag tjekker ind og ud. Så vær opmærksom på hotellet/homestayet/hostlets ry, inden du tjekker ind. Læs eventuelt lidt om dem på Tripadviser.com eller lignende sites, for at se om det er “ugler i mosen”. En overnatning på et billigt homestay koster omkring 75-150 kroner for et dobbeltværelse, og på et hotel koster det omkring 150-200 (selvfølgelig fåes det også dyrere hvis man vil have luksus). Anna og jeg boede på et virkelig primitivt værelse de første tre dage i Kuta, det kostede os til gengæld blot 25 kroner per nat, per mand. Fordi stranden i Kuta ikke er specielt badevenlig, kan det være rart at finde et hotel med pool, så man kan sove sine tømmermænd ud i ro og mag uden ustandseligt at blive forstyrret af strandsælgere.

img_5252 img_5236

TRANSPORT:
De taxaer som hedder “bluebird” er eftersigende de mest sikre, og taxa er ubestridt den nemmeste måde at komme rundt i Kuta på, hvis altså man skal lidt længere. Bed altid chaufføren om at tænde for sit taxameter, før I sætter jer ind. Nogle gange nægter de og vil hellere aftale en pris på forhånd, men man ender næsten altid med at blive snydt på den måde. Hvis man skal fra Kuta og til en helt anden by, eksempelvis Ubud, eller en af havnebyerne på østsiden, er det billigst at tage med en shuttlebus, hvor man bliver prakket sammen med en snes andre turister og bumler afsted. Det er ikke med komfort i højsædet, men det er udemærket, og hvis man er backpacker og gerne vil have sit budget til at række så langt som muligt, er dette altså den bedste løsning. Når det kommer til scooterkørsel vil jeg ikke anbefale det i lige præcis Kuta: trafikken er simpelthen så hæsblæsende at det stort set kun er de lokale der kan følge med.  Vent med at leje scootere til I besøger de lidt mindre byer eller nogle af de små øer omkring Bali.

img_5239 img_5213 img_5219

HVORFOR SKAL MAN BESØGE KUTA:
Man skal besøge Kuta, fordi det ud over Bangkok er én af de vildeste, mest heftige byer jeg nogensinde har besøgt. Heftig er virkelig det ord, der dækker mest. Varmen, menneskemyldret, alle de tusinde lugte, af alt fra røgelsen i de hinduistiske ofringskranse, til scooter-udstødning, affald og massageklinikernes æteriske olier, er indtryk der sidder fast. Solnedgangen på stranden er noget af de smukkeste, og en aften på Skygarden er virkelig aldrig kedelig. Kuta er byen der tager fat i skuldrene på dig, råber dig ind i hovedet, tænder for høj musik og kaster dig rundt. Og selvom det måske ikke lyder behageligt, er det en oplevelse som jeg aldrig ville have været foruden.

Jeg håber, at I kunne lide dette indlæg. Næste rejseguide til Bali kommer til at handle om surferbyen Uluwatu, så det håber jeg, at I har lyst til at læse med på. Keep traveling venner, det rykker altså for vildt.

10 kommentarer

 • Katinka

  Hej! hvornår laver du de andre rejseguides fra din rejse? det er virkelig god inspiration :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine S.

  Super godt indlæg, og skønt med en guide! Hvornår kommer de resterende indlæg vedr. Bali ud? Mig og min veninde er ved at planlægge en tur til Bali nu til august, så det er alt vi har i hovedet for tiden xD

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Åårh jeg er så glad for denne guide! Skal til Indonesien – Sumatra, Java, Bali og Gili Air, til sommer, så det er perfekt timet! :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Årh gode minder, når jeg se disse billeder. Savner Bali <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvor er det rart med anbefalinger, taktak!! :-)) Må jeg have lov at spørge til, hvilke vacciner I fik, inden i tog afsted? Herunder især den dyre Rabies vaccine….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Patricia

   Måske jeg kan hjælpe :)
   Jeg skal dertil snart, og har fået Japansk Hjernehindebetændelse, Tyfus, Hepatitis A og B og stivkrampe. Rabies anbefales ikke af min læge da det er dyrt, og hvis du skulle bluve smittet er foreskellen kun om du skal søge læge i løbet af 24 eller 48 timer :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Ahh super tak for svar!!!
   Fedt, jeg springer over rabies vaccinen, den er hamrende dyr jo!!Må jeg spørge om du også fået malaria piller? det anbefaler min læge…. :-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Patricia

   Jeg har ikke fået malariapiller :-) og jeg skal også i junglen på en anden ø, så tror ikke det er nødvendigt bare på Bali. Min læge sagde det kun var på Papua som ligger mere øst end Bali, at det er nødvendigt med den medicin :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Berwald

  Jeg står og skal til Australien, Bali og Gili-øerne her til April og Maj med min veninde! Vi skal lige præcis være i Kuta, Ubud og så rundt på Gili-øerne, så det er som sendt fra himlen med disse indlæg! Pisse fedt, mange tak for råd og anbefalinger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Skide godt indlæg! Jeg skal selv til Bali om et årstid sammen med en veninde. Tak for inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INSPIRATION TIL INDRETNING