EFTERÅRS DRAGTEN FRA MINE DRØMME

5 TING JEG VIL GØRE I SEPTEMBER


Gummistøvler og svampekurv, sidste efterår på svampejagt med min far.


Mads og jeg overraskede min familie med slovakisk inspireret hvidløgssuppe i hjemmebagte “skåle”, da vi var på sommerferie i år.


Sneakpeak af arbejdsbordet i vores nye kontor. Kan I gætte hvad vi har lavet bordet af?

På en dag som denne, hvor det stadig var så mørk klokken 10 da jeg spiste morgenmad, at jeg et øjeblik følte at det var tidlig morgen, er det virkelig svært at lade som om efteråret ikke er på vej. Og om bare 2 dage går vi da også officielt ind i den første efterårsmåned og illusionen om en evig sommer på brydes. Men det er ikke kun skidt, for efteråret har en særlig plads i mit hjerte. Ikke at sommeren ikke har det. Men efteråret er trods de dalende temperaturer og solskinstimer stadig fuld af farver og gode sager. Der er nemlig en række fordybelser og sysler som jeg altid går igang med når efteråret gør sin entré – og i år bliver ingen undtagelse. Og det glæder jeg mig faktisk til – så her får i 5 af de ting som jeg glæder mig til at gøre i september

Tage på svampejagt med min far
Siden jeg var ganske lille har dette og fisketure været en særlig ting som far og jeg har haft sammen. Men svampeturene er nu min favorit ting. Problemet med fisketurene var, at det som regel kun var min far der fiskede og mig der klatrede rundt på en eller anden tvivlsomt skrænt på en strand et sted. Men på svampejagten kan jeg sagtens være med – og jeg er efterhånden også blevet temmelig god til at spotte de gode svampe-skove, at vide hvad der kendetegner god svampejord og hvor den slags befinder sig. Mads og jeg har også været afsted på svampetur, både alene og i selskab med min far. Og det gået op for  mig, at det er som om, at min fars tilstedeværelse er mindst lige så vigtig for en succesfuld tur som selve svampene.

Gå ensomme ture med podcast i ørene
Endnu én af mine favoritbeskæftigelser er at gå lange ture alene. Eller jo ikke helt alene, for jeg synes det fungerer allerbedst hvis jeg har selskab i form af et krimipodcast, en lydbog eller et af mine foretrukne filmpodcast. Så hvis du ser en blondine der vandrer rundt i Odenses villakvarterer og skove, fordybet og med høretelefoner i ørene – så er det muligvis mig. For efteråret er så dejlig en sæson at traske rundt i, skovene falmer og der er stadig smukke blomster at plukke alle vegne. Og så er der hasselnødder og æbler én mas (hvis man altså ved hvor man skal lede).

Lave supper i alle afskygninger
Jeg er en mega suppe-fan. Der er mange som synes det er en kedelig spise, og som i særdeleshed ikke gider have suppe som hovedret. Dér er jeg ganske modsat. Jeg kan spise suppe til morgen, middag og aften. Og efterårets friske vind og koldere dage indbyder jo bare til simremad og gode tunge retter, såsom græskarsuppe, dahl eller kartoffelsuppe. Find opskriften på en virkelig nem og lækker spicy græskarsuppe HER. På en grøn suppe med broccoli, løvstikke og edamame bønner HER. Og find opskriften på min dahl inspirerede “get-well-soon” suppe, som er god hvis efterårsforkølelsen banker på døren, HER

Arbejde med Mads i vores nye studie/kontor
Mads og jeg har nemlig lidt i hemmelighed fået lavet vores hjemmekontor færdigt. Siden vi flyttede ind i januar har vi haft ét rum i lejligheden der bare ikke var faldet på plads, og som mest af alt blev brugt som pulterkammer. Men det er nu blevet til et  virkelig inspirerende og et skønt rum at være i. Vi har selv bygget vores kontorbord og brugt en masse genbrugsmaterialer, samt haft et stort maleprojekt igang. Hele processen er blevet filmet og der kommer snart en vlog op på min youtube kanal hvor I kan se resultatet.

Spise mere plantebaseret
Det er længe siden jeg faktisk har italesat hvad eller hvordan jeg spiser. Jeg skrev et par indlæg for nogle år siden, da jeg først begyndte at eksperimentere med at spise plantebaseret. Og siden da er det bare blevet en ret naturlig del af min hverdag, at tænke over hvad jeg spiser og hvorfor. Men samtidig med den bevidsthed, er jeg virkelig også bare vild med god mad af al mulig slags. Og meget interesseret i forskellige madtraditioner, forleden ville jeg eks. forsøge mig med traditionelle vietnamesiske dumplings, som typisk laves med svinekød. Og på vores sommerferie i Polen, Ungarn, Tjekkiet mf. spiste jeg både kød og andet i den traditionelle mad som vi jo selvfølgelig skulle prøve. Herhjemme spiser jeg også kød engang imellem – og lidt for ofte på det seneste. Så jeg vil forsøge at hanke lidt op i mig selv, og finde på nogle nye spændende veganske opskrifter med god efterårsmad.

 

2 kommentarer

 • Freja

  Så du starter ikke på studie i år heller?🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • johannekohlmetz

   Hej Freja. Nej. Om jeg finder på at skulle ud og rejse med noget sprogskole i løbet af vinteren ved jeg heller ikke helt endnu. Lige nu er jeg meget glad for at arbejde fuldtid og nyde friheden. Du laver en “ked af det” smiley, er det fordi du synes jeg skal søge ind på en uddannelse? :-)
   Kh,
   Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EFTERÅRS DRAGTEN FRA MINE DRØMME