Sommermad på 25 minutter: ærtesuppe & frisk rejesalat

Igår havde vi, altså min kæreste og jeg, lidt af en helvedes-eftermiddag. Jeg solgte begge vores sofaer i weekenden fordi jeg havde forelsket mig i en brugt sofa fra Markedspladsen på Facebook. Igår skulle vi så ud for at hente den nye drømmesofa, som både Mads og jeg troede var brun. Det viste sig imidlertid, at den var koksgrå og mega slidt og på ingen måder lignede den på billederne. Så stod vi så der i Middelfart, med en kæmpe trailer fra IKEA og ingen sofa i sigte. Vi endte med at finde en anden – måske midlertidig sofa ikke så langt fra Odense som vi haste-købte sidst på aftenen.  Så vi var godt sukkerkolde da vi klokken halv ni endelig var hjemme og havde fået slæbt den nye sofa op i lejligheden. Derfor skulle vi have noget nemt og hurtigt til aftensmad. Og så improviserede jeg denne menu, med udgangspunkt i en pose frosne ærter og en pose frosne rejer – og det blev faktisk SÅ lækkert og sommerligt. Vi spiste på altanen i den lune sommeraften og det hjalp lidt, på den ellers pressede dag.
PS. denne menu kan sagtens laves vegansk, ved at bruge vegansk fløde, mayo og yoghurt og erstatte rejerne med noget andet.

Ærtesuppe & frisk rejesalat

Ærtesuppe
400-500 gram ærter  – jeg tøede en pose frosne ærter op
2 fed hvidløg
1 rødløg
Saften fra 1 citron
1 terning grønsags-bouillon
2 dl fløde/soya fløde
1/2 liter vand
2 tsk chiliflager
Cremefraiche eller lignende til at pynte med

Snit løg og hvidløg og steg dem bløde i en skefuld smør eller lidt olie. Tilføj derefter ærter og chili og lad det simre i et par minutter. Derefter hældes vand og bouillon-tern i gryden og det hele får lov til at simre ca. 15 minutter under låg (imens kan du forberede rejesalaten). Når gryden har simret i et kvarters tid, tilføjes fløde/soya fløde og citron og det hele blendes med en stavblender, til konsistensen bliver ensartet og cremet. Smag til med salt og peber og tilføj mere citron efter behov. Serveres med cremefraiche eller andet syrnet på toppen, samt med et drys salt og peber og eventuelt lidt hakket persille.

Rejesalat
200 gram rejer – friske rejer du selv piller, eller fra frost/lage
1/2 spidskål snittet fint
100 gram ærter
1/2 agurk i tern
1 æble i tern
Ristet brød til servering

Dressing
1 stor håndfuld dild – hakket
1 stor håndfuld persille – hakket
4 spsk creme fraiche
2-4 spsk mayonaise
1 spsk sød sennep/ravigotte sauce
Saften fra 1/2 citron

Snit æble, agurk og spidskål og smid det hele i en skål sammen med rejer og ærter. Det er iøvrigt ALLER lækrest hvis du gider at bælge en bakke friske nye ærter, men dem fra frost kan også godt gå an. I en mindre skål røres dressingen sammen og smages til med salt og peber inden den hældes over resten af salaten og det hele vendes godt sammen. Jeg ristede et par skiver franskbrød til at servere salaten med, man kunne også bruge knækbrød eller ristet rugbrød.

1 kommentar

  • Det ser virkelig lækkert ud, og jeg har lige fået købt ind til det! Dog bor jeg i Italien hvor det lige nu er 40 grader, så min kæreste er ikke glad for tanken om suppe.. Har du prøvet om ærtesuppen er god kold? :-D

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *